Skip to main content

Top Thai sörmárka – A 3 legnépszerűbb Beers Thaiföldön

Top Thai sörmárka - A 3 legnépszerűbb Beers Thaiföldön
Beer Thaiföld tényleg csapódik le, hogy a három legjobb thai sörmárka: Singha, Leo, és Chang.

Mindhárom sörök kényelem többnyire hűséges alkotják helyiek, utazók, és a nyugat-kitelepültekkel aki most hívja Thaiföld haza.

A verseny Thaiföld kiélezett – általában nem kell messzire kiszúrni valakit egy póló elősegítő egyik nagy sörmárka. Sörivók Thaiföld tetszik, amit szeret, és élvezik érvelve árnyalatokat. Sokan nem veszik észre, hogy Leo és Singha előállított ugyanaz a cég.

Beer korábban bevezetett Thaiföld európai látogatók, de 1933 óta már Thaisz sör saját. Bár megtalálja az importált sör a legtöbb bár és étterem, helyi sörök csinál egy nagy munka szabályozásának a fájdalom, miközben néhány csípős tészta.

Kézműves sört igyekszik megfogni Thaiföldön azonban szigorú törvények és kemény büntetéseket homebrewing amelyek sértik az iparban. 2016-ban a törvények tették még keményebb. A rendszerváltás óta, Thaiföld szigorítják a vonatkozó jogszabályok alkohol.

Tipp: Ne lepődj meg, ha a sört Thaiföldön szolgált egy pohár jeges ( nam Keng ). Ez nem olyan rossz, mint amilyennek hangzik, különösen a délkelet-ázsiai hőt. Helyi ivás etikett , hogy megosszák nagy üveg; nem maradnak hidegen sokáig.

Singha

Kiejtése: „énekelni” (a h és a néma)
Thaiföld első – és sokan azt állítják, a legjobb – a sör tiszta és ropogós halvány világos sör 5 százalékos ABV.

Singha is a thai sör legismertebb kívül Thaiföld mivel ez exportált számos külföldi országban. Úgy tűnik, tisztességes, a Boon Rawḑ Sörgyár már régóta Singha 1933 óta.

A név „Singha” származik Singh , a szanszkrit szó „oroszlán”, és egy hatalmas vadállat hindu folklór (ezért is Singapore az úgynevezett „Lion City”).

Singha gyakran valamivel drágább, mint a többi felső sör márka Thaiföldön. Lehet, hogy ezért ez inkább elkerülték a költségvetés utazók, akik előnyben részesítik Leo vagy Chang.

Boon Rawḑ Brewery (legrégebbi Thaiföld) központja Bangkokban, de a sör keletkezik a szétszórt sörfőzdék szerte az országban. Nyilvános túrák a sörgyár nem hirdetett, de saját, csoport- és vállalati kirándulások lehet elhelyezni a kapcsolatot a cég .

Oroszlán

Kiejtése: “Leo”

Leo, világos sör, 5 százalékos ABV, az egyik Thaiföld legnépszerűbb „költségvetés” sörök – leginkább azért, mert lemegy könnyen és nem Chang.

Egyszer régen, Chang volt egy rossz híre, amely következetesen szörnyű „Changovers.” Utazók fordult Leo ami úgy jobb minőségű, de még mindig olcsó. Mint Singha, ez is készítettek Boon Rawḑ Brewery de költsége egy kicsit kevesebb. Igen, a neve egy másik kiáltás-ki egy mitikus oroszlán-szerű állat.

Leo egy nagy piaci részesedése Thaiföldön, hanem aszerint, hogy Chang lojalisták, hiányzik az íze oomph Chang. Nevezzük a középső versenyző valahol Chang és Singha.

Az árak változóak szerte az országban, de Leo általában csak a költségek egy kicsit több, mint Chang, de kevesebb mint Singha.

Beer Chang

Kiejtése: „ch-ah-ng” helyett „ch-ae-ng”
Beer Chang ( Chang a thai szó „elefánt”) nem lehet olyan jól ismert Nyugaton, mint Singha, de rendkívül népszerű Thaiföldön. Chang különösen szereti a költségvetés utazók, akik töltenek sok időt a társasági: ez általában a legolcsóbb a legjobb thai sör márka kínál.

Chang segített frissítési sun-kiszáradt utazó 1995 óta Sokan inkább a merész íz felett Leo vagy Singha. 2015-ig a lágerben volt a legerősebb a sör választási Thaiföld: az ABV volt nehezebb ütő 6,4 százalék. Az új Chang Classic egy ABV 5,2 százalék.

Annak ellenére, hogy nyert több díjat, Chang küzdött a hírneve a minőség-ellenőrzés. Pletykák futott vad, hogy Chang ABV következetlen volt palackok közötti és elérheti magasabb, mint 10 százalék. Backpackers egész Thaiföldön tartott a rettegett „cserét”, amely határozottan érezte magát, mint egy elefánt állt a fejét. Ahelyett, túlzott engedékenység, a sör recept általában úgy a tettes.

Chang megváltoztatta a ABV és formula, felszabadító több változatban beleértve Chang Light, Chang-tervezet, és Chang Export. 2015-ben, az összes márka összevonták Chang Classic.

Chang termények Thai italok (ThaiBev) , a legnagyobb üdítőital cég Thaiföldön. Azt is, hogy Sangsom és Mekhong, a legnépszerűbb rumok Thaiföldön.

ThaiBev 2003-ban alakult, és központja Bangkokban, de sok a sör történik Ayutthaya, az ősi főváros északra Bangkoktól.

Archa (ló) sör is elő a ThaiBev vállalat azonban ez nem annyira ismert, az utazóknak. Archa népszerű pick néhány expat körökben, akik kedvelik az ízét, és 5 százalék ABV.

You may also like