Skip to main content

Top Zeven redenen om te bezoeken Singapore

Waarom moet je zet Singapore op uw Travel Must-see List

Top Zeven redenen om te bezoeken Singapore

Singapore krijgt vaak veel aandacht in de pers om redenen die niets met de werkelijke charmes. Tuurlijk, het is een rijk land, waarvan de tolerante fiscaal beleid aan te trekken miljonairs op zoek om te settelen (hallo, Eduardo Saverin), maar je hoeft niet aan een belasting accountant om de reële waarde van een in Singapore bezoek te zien.

Singapore packs een verrassend grote aantal attracties: groene parken, wereldklasse dierentuinen, luxe hotels, historische gebouwen, en heerlijk goedkoop eten, allemaal in een land gebied niet veel groter dan El Paso, Texas.

Met niet een beetje moeite, hebben we naar beneden de redenen voor een bezoek aan Singapore naar beneden tot zeven bullet points gekookt. Lees verder voor meer informatie over dit kleine eiland stad die groot denkt te weten komen.

Reden # 7 – let op het Oude en Nieuwe Botsende

Singapore’s relatie met zijn verleden, om wieg van Facebook, komt neer op “het is ingewikkeld”. Vele historische gebouwen in het zakencentrum zijn al lang vernietigd om plaats te maken voor glanzende hoogbouw.

Maar de moderniteit heeft niet altijd zijn eigen manier: etnische enclaves zoals Chinatown behouden vele 19e-eeuwse winkelpanden en tempels, en vele andere tekenen van Singapore het verleden blijven bestaan ​​rondom het eiland.

De meeste van de oudste gebouwen van Singapore vinden nieuw leven door middel van nieuwe toepassingen: een voormalige Britse leger HQ, bijvoorbeeld, is omgetoverd tot een gezellige, maar moderne Hotel Fort Canning. Andere plaatsen zijn erin geslaagd om op te hangen door middel van hoogtepunten uit de geschiedenis en dieptepunten – het Raffles Hotel, geopend in 1887, blijft de patroons te dienen in dezelfde Long Bar die ooit Somerset Maugham en Charlie Chaplin geserveerd.

Alle weddenschappen af, hoewel, als je naar Marina Bay : dit deel van Singapore is momenteel een radicale transformatie ondergaat in een “tuinstad”. De skyline is gerekruteerd door de toevoeging van structuren zoals de Esplanade , de Gardens by the Bay, de Marina Bay Sands en de Singapore Flyer . Om te zien Singapore volgelingen die in de toekomst, moet u voor een bezoek aan Marina Bay posthaste.

Reden # 6 – Ontdek het eiland Parks & Wildlife

Gezien de torenhoge, iconische skyline van Marina Bay en de Civic District, is het moeilijk voor te stellen Singapore eigenlijk leven tot aan zijn “tuinstad” aspiraties. Laat de bebouwde kom achter, maar, en je zult een netwerk van parken die het eiland beslaat vinden, toe te voegen aan een groene cover die maakt ongeveer 46 procent van het land.

De National Parks Board (nparks.gov.sg ) beheert Singapore uitgestrekte parken netwerk, dat gezinsvriendelijke parken zoals omvat Kent Ridge Park (hierboven afgebeeld) en promenades, zoals de East Coast Park .

De plannen zijn aan de gang voor een “groene matrix” van park connectors die parken Singapore en natuurreservaten zal verbinden over het hele eiland – in een paar jaar, dan kunt u naar het oosten over het hele eiland van west zonder intensivering van een park!

Apropos van een land in het midden van een van ‘s werelds meest intense biodiversiteitshotspots, Singapore heeft ook een aantal dierentuinen een bezoek waard: de (bijna) cageless Singapore Zoo, de nachtelijke Night Safari en “Azië’s grootste vogelpark”, de Jurong Bird Park ( birdpark.com.sg ).

Reden # 5 – Shop till you drop

Houd uw credit card slot en grendel als je Singapore te bezoeken, omdat je zwaar in de verleiding om te gaan op een shopping rampage. Het winkelcentrum scene in Singapore is vernuftig ontworpen om u efficiënt deel van uw geld: winkelcentra in Orchard en het stadhuis zijn meestal verbonden door ondergrondse gangen naar de MRT en elkaar, creditcards worden geaccepteerd overal (hoewel geld is nog steeds koning – lees over geld in Singapore ), en de jaarlijkse Grote Singapore Sale slashes de prijzen te onderhandelen niveaus het hele eiland!

Toeristen die uit vliegen door Changi Airport kunnen ook gebruik maken van de tax-free winkelen beleid van Singapore – de 7% goederen en diensten Tax (GST) geheven op het winkelen in Singapore kunnen worden terugbetaald voor uw uitgaande vlucht, dankzij een ultra-efficiënte Electronic Tourist terugbetalingsregeling (ETR) op zijn plaats.

Waar je gaat winkelen hangt af van wat je nodig hebt en waar u verblijft; voor meer informatie, kijk op onze lijst van populairste winkelstraten in Singapore .

Reden # 4 – Liggen in de schoot van luxe

Gestaag, is Singapore uitgegroeid tot een favoriete speeltuin voor de wereld van de rijken. Als ‘s werelds grootste bedrijven zijn blijven investeren in Singapore, dus hebben een aantal van’ s werelds beste luxe merken.

De hotels langs Orchard Road , de Heritage District en Marina Bay hebben meer sterren dan telefoonboek Ari Emanuel’s. De ontluikende restaurant scene evolueert weg van Hawker wortels van het land om Michelin-klasse extravagantie omarmen. Nieuwe Singapore winkelcentra zoals de Shoppes at Marina Bay Sands havik luxe goederen zoals Louis Vuitton, Prada en Bulgari. En spa-liefhebbers kunnen zich verliezen in het eiland vele exclusieve spa resorts en kuuroorden.

De hiervoor genoemde Marina Bay Sands herbergt ook een van Singapore’s twee casino’s – de speeltafels bieden een andere leuke manier om een ​​deel met je geld!

Reden # 3 – Het is de ultieme Asian Travel Hub (en Layover Experience)

centrale ligging van Singapore in Zuidoost-Azië maakt het een ideale lucht, land en zee tussenstop voor bezoekers die van plan zijn om elders in de regio te reizen.

Het land van de belangrijkste air hub, Changi Airport , is gemakkelijk te bereiken met vluchten van Los Angeles (vergelijk prijzen), San Francisco (vergelijk de prijzen) en New York (vergelijk de prijzen). Vanaf hier kunnen bezoekers vrijwel overal in Zuidoost-Azië vliegen toen de regio grote maatschappijen en budget luchtvaartmaatschappijen regelmatig vluchten van Changi bedienen.

De rest van Azië kan ook worden bereikt door het land of zee vanuit Singapore. Busdiensten vertrekken regelmatig voor Kuala Lumpur in buurland Maleisië. Singapore is verbonden per spoor naar Maleisië en dus de rest van Azië – het Woodlands station is Oost-en Oriental Express’ Zuidoost-Azië terminus. (Meer op hun officiële website – www.orient-express.com .)

De Singapore Cruise Center ( singaporecruise.com.sg ) biedt veerdiensten naar Batam, Bintan en Karimun, samen met een aantal internationale cruisemaatschappijen. De nieuwe Marina Bay Cruise Center ( mbccs.com.sg ) is gespecialiseerd in cruise operators; de meeste van de grootste namen in de cruise bedrijf nu gebruik maken van de grotere Marina Bay-poort voor hun Singapore stopt.

Heb je een lange tussenstop? Singapore’s kleine formaat en uitgebreide transport systeem maakt het een van de beste plaatsen om een lange wachttijd in te verduren: net pak een EZ-Link kaart van het MRT-station in het souterrain en het hoofd Changi Airport op uit om het eiland te verkennen op uw gemak.

Reden # 2 – Zie verschillende culturen Zij aan zij

Voor zo’n klein eiland, Singapore is chock-a-blok met een scala aan Aziatische culturen, alle levende side-by-side, elk met een etnische enclave en een Singapore festival van zijn eigen. Officieel is de Singaporese overheid erkent Chinees, Maleis en Tamil (Indiase) als de natie de samenstellende culturen: in elke etnische enclave, individuele Singaporezen een manier vinden om te eten, aanbidden, en leven in de ruimste zin van hun culturele erfgoed.

De “enclave” systeem is geworteld in het beleid voor het toewijzen van een wijk aan elke etniciteit in Singapore Singapore oprichter Sir Stamford Raffles’. Today’s Chinatown , bijvoorbeeld, werd toegekend in 1828 aan de Chinese immigranten van de dag Raffles’. Het vuil en corruptie van de oude Chinatown is al lang weggevaagd, met de huidige smalle straatjes hebben “Disneyfied” met felle kleuren en gentrification geweest. De winkelpanden die vroeger onderdak bordelen en opium huizen, bijvoorbeeld, zijn omgebouwd tot musea, kantoren en hotels. Bezoek tijdens Chinees Nieuwjaar in Singapore om te zien lokale sfeer van Chinatown draaide tot elf!

De wijken van de voormalige Maleisische adel van Singapore zijn geworden van de kernel voor hedendaagse Singapore Kampong Glam: het paleis van de voormalige sultan is nu omgevormd tot het Malay Heritage Centre, een cultureel showcase voor Maleis leven, verleden en heden. Dichtbij, de gouden koepels Sultan moskee en de bazaars op Bussorah Straat en Arab Street bieden volop mogelijkheden voor toeristen om lokale Maleiers bidden en winkel te zien.

Tijdens de Ramadan en Aidilfitri, Kampong Glam wordt de site voor een massale pasar malam (avondmarkt) dat tegemoetkomt aan Maleise moslims en niet-moslim bezoekers.

Bij Little India u kunt zien – en te ruiken – hoe de lokale Tamil Indiase gemeenschap leeft: kruiden en geuren van het gebied doordringen het gebied, die een interessante zintuiglijke achtergrond als je verkennen. Krijg wat boodschappen gedaan bij de Tekka Market, de Little India Arcade, Campbell Lane, of in de 24-uurs Mustafa Center winkelcentrum.

Little India is ook de plek waar je absoluut authentiek Indiaas eten kan hebben op eeuwige favorieten zoals Curry Muthu’s. De beste tijd voor een bezoek aan Little India samenvalt met de Indiase grote vakantie van Thaipusam en Deepavali .

Reden # 1 – Varken op Singapore levendige eetcultuur

Singapore kan een welvarend land, maar uit eten hier in de buurt vindt vooral plaats in het land van de vele straathandelaren – open-air foodcourts dat Maleis, Chinees, Thais, Indiaas, Peranakan, en “westerse” eten, snel en goedkoop te verkopen. Singapore Hawker centra dienen als een geweldig, heerlijke stoomcursus over de lokale cultuur – immers, Singapore (net als Singapore voedsel ) ontleent zijn identiteit aan de lange eeuwen van de handel en het samengaan van vele culturen, gebracht door de handelaren en hun personeelsleden die kwam en bleef.

Vandaag de dag, Singapore samenstellende culturen al strijden om je aandacht wanneer je voet in een Hawker centrum in te stellen: bent u in het hebben van de biryani van het Indiaas eten kraam? De nasi lemak van de Maleise kraam? Of misschien wilt u een aantal char kway teow van de noodle staan? De keuzes zijn eindeloos … en verrassend goedkoop! (Verwacht te besteden ongeveer $ 2-4 voor een het vullen maaltijd in een Singapore Hawker centrum.)

Het eten keuzes worden nog gevarieerder in de vakantieperiode: Chinees Nieuwjaar gevierd in Singapore gevraagd de verschijning van speciale Chinese voedsel zoals Yusheng , terwijl Ramadan en de daaruit voortvloeiende Hari Raya (Eid al-Fitr) festival wordt geleverd met een wildgroei aan pasar malam ( avondmarkten) in dienst van een eindeloze verscheidenheid van de ramadan voedsel. Dan is er de Singapore Food Festival ( singaporefoodfestival.com.sg ), een aantal weken niets anders dan voedsel uit alle hoeken van de planeet zelf het middelpunt is over het hele eiland!

Als dat voedsel-mad waren een echte psychische toestand, overweeg dan Singapore een eiland-brede asiel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *