Totul despre Gelato și de ce trebuie să-l încercați pe vacanta ta italiană

Posted on

 Totul despre Gelato și de ce trebuie să-l încercați pe vacanta ta italiană

O g elateria  (pronunțat  cristaliza-a-ter-EE-a ) este un magazin italian care vinde gelato sau gelati ( pronunțat cristaliza-A-la sau  Jell-A-ti ). Dacă nu ați avut plăcerea de a mânca Gelato, pune – l pe itinerarul-e un desert delicios pe care pur și simplu trebuie să încercați în timp ce în Italia.

Gelato vs Ice Cream

Gelato este uneori etichetat ca „înghețată italiană“, în Statele Unite, dar această definiție nu este cu adevărat corectă. Gelato este mai aproape de lapte de gheață, așa cum italienii au descoperit că prea mult interferează cu unt gustul proaspat, savuroase pentru care este notat gelato italian.

De fapt, ar fi de-a dreptul greșit în Statele Unite pentru a apela italian gelato  înghețată, ca inghetata este definita de FDA ca un produs congelat , cu nu mai puțin de 10% și Gelato tipic unt italian este mai mic în unt.

O Gelateria va vinde de multe ori fierturi fantezie gelato, un con simplu ( Cono ), sau o cupă ( Coppa ). Clientul alege aromele lor dorite, care sunt etichetate, de multe ori cu imagini. De cele mai multe ori va primi 2 linguri (doua arome diferite) pentru opțiunea cea mai puțin costisitoare.

Uita – te pentru un Gelateria care spune „ fatto Gelato in casa “, sau casa de făcut gelato, pentru cel mai bun Gelato autentic. Evitați locurile cu display – uri viu colorate , și în loc să caute culori care sunt mai aproape de lucru real. Un gust bun pentru a verifica este fisticul , care nu ar trebui să fie de culoare verde strălucitor , ci o pală, de culoare aproape maronie. Arome de fructe ar trebui să arate ca fructele reale, nu ceva viu (citește: artificial) colorate.

De asemenea, mari piloți mounded artistic aranjate sunt produse cel mai probabil din fabrică produse.

Puteți găsi gelaterie ,  care oferă opțiuni cum ar fi iaurt sau lapte de soia gelato. Daca sunteti fara lactate, uita – te pentru Granita sau sorbetto,  înghețată cu aromă de fructe , care nu au lapte în ele.

Mai mult decât Gelato

De obicei, puteți găsi alte câteva lucruri la chiar Gelateria cele mai de bază, cum ar fi prăjituri înghețată sau deserturi pe care le puteți lua.

De Gelateria pot fi combinate cu alte funcții, devenind un bar-Gelateria , un Gelateria-Pasticceria sau chiar o combinație a tuturor 3. Dacă este , de asemenea , un bar va servi cafea, băuturi, snacks – uri, produse de patiserie, și gelato toate sub același acoperiş. Dacă numele include Pasticceria cuvântul, acesta va oferi , de asemenea , produse de patiserie proaspete , în plus față de Gelato. În orașele mari, veți găsi în mod frecvent o Gelateria care vinde numai gelato, dar în orașele mici, de multe ori se combină cu alte funcții.

Prelevarea de probe Gelato De-a lungul Italia

Dacă ai de gând la Florența, rezervați pizza și Gelato Class sau Gelato și Degustarea Vino prin Selectați Italia , pentru un aspect interior la o gelaterie și modul în care se face gelato. Tururi alimentare includ adesea o oprire la un Gelateria recomandat cu informații din interior. În Roma , încercați Eating Italia Tururi alimentare sau excursii alimentare cu Roman gurmanda .