Totul despre Jardin des Tuileries din Paris

Posted on

Totul despre Jardin des Tuileries din Paris

Situat la vest de Muzeul Luvru impozante și fostul palat, grădina formală luxuriantă, în centrul Parisului, cunoscut sub numele de Jardin des Tuileries face parte din același complex (inițial regal).

Una dintre cele mai frumoase și mai ravnite grădini din capitală, este pronunțat „Twee-luh-Reehs“, numit după fabricile țiglă care au stat aici, inca din perioada medievala. Transformat în grădini luxuriante pentru monarhia în timpul secolului al 16-lea și a făcut într-un spațiu public după Revoluția Franceză, Tuileries este o oprire foarte recomandat pentru orice călătorie pentru prima dată la Paris.

Acest lucru este valabil mai ales în timpul primăverii, când grădinile izbucni în vibrants culori.

Dar mult mai mult decât un parc plăcut al cărui flori și meticulos Boschet împodobite face mai ușor de pe ochi și un loc frumos pentru o plimbare, Tuilerii este înmuiate în secole de istorie franceză. Este un site Patrimoniului Mondial UNESCO, o parte din întinderea istorică alături de riverbanks Seine din Paris să fie numit ca teritoriu cultural și istoric prețios.

În primul rând stabilit ca grădinile regale ale franco-italian Regina Maria de Medici în 1564, Tuilerii are statuar elegant din sculptori francezi, inclusiv Aristide Maillol și Auguste Rodin; benzi cu șiruri de copaci perfecte pentru o plimbare romantică, și iazuri în cazul în care copiii pot naviga bărci cu pânze de jucării și adulți se pot relaxa în jurul valorii de pe scaune, odihnă picioarele lor, după o dimineață lungă de vizitare a obiectivelor turistice. Acesta găzduiește, de asemenea, două muzee la fața locului oferind capodopere de Claude Monet și exponate care se rotesc în arta contemporană și fotografie, restaurante, precum și un târg anual pe care copiii se vor delecta.

Locație & Noțiuni de bază Există:

Jardin des Tuileries este situat n Paris arondismentul 1 (districtul), imediat la vest de Muzeul Luvru, se întinde alături de populara artera,-turistice grele Rue de Rivoli la eleganta Place de la Concorde . Este , de asemenea , la doar o aruncătură de băț de la unul din Paris cele mai populare, și de modă, zone comerciale pe și în jurul Rue St-Honoré.

Adresa:  Jardin des Tuileries: Rue de Rivoli / Place de la Concorde

Metro:  Tuileries (Linia 1)

Obiective turistice și Atracții din apropiere:

Muzeul Luvru:  vizita colecțiile de renume la muzeu masiv și fostul palat regal , înainte sau după ce a luat o plimbare relaxantă prin Tuileries.

Place de la Concorde: Acest pătrat mare, ocupat este marcat de izbitoare obeliscul Luxor, un monument egiptean care arevechimepeste 3300 ani și carefost dăruit în Franța la sfârșitul anilor 1990. Din imensa piață, haotic, puteți aruncaprivire la începutul Avenue des Champs-Elysées,întinde până la Arcul de Triumfîn depărtare.

Concorde are de asemenea o istorie întunecată fascinant: ghilotina a fost stabilit aici după Revoluția franceză din 1789; atât regele Ludovic al XVI – lea și soția sa, regina Marie-Antoinette, au fost executate aici, împreună cu mulți alți disidenți politici și figuri regale.

Palais Royal: Acest minunat pătrat și fostul palat este un loc ideal pentru cumpărături de tip boutique și relaxant pentru câteva momente în soare. A fost fosta casă a regelui Ludovic al XIII – lea și înainte de faptul că, Richelieu Cardinal; acesta din urmă a construit în 1692. Există , de asemenea , un restaurant de 3 stele Michelin, Le Grand Véfour, la capătul nordic al galeriilor.

Palais Garnier: Faceți o plimbare până grandios Avenue de l’Opera pentru a ajunge la această fostă casă de operă opulente (acum casa Baletului Național; opere sunt realizate in principal in aceste zile la Opera Bastille).

Admiterea, Orar & Accesibilitate

Intrarea la grădini este gratuit pentru toți vizitatorii, iar Tuileries este deschis tot timpul anului, inclusiv cele mai multe sărbători legale. Trebuie să părăsească grădina 30 de minute înainte de închidere de ori

Ore de sezon: Din finaladuminică din martie până la 31 mai, și 1 septembrie până în ultima sâmbătă a lunii septembrie, gradinile sunt deschise intre 7:00 – 9:00.

De la 6/un-8/treizeci și unu, gradina este deschisă între 07:00 – 23:00.

Din finala de duminică a lunii septembrie până în ultima sâmbătă din luna Martie: 7:30 – 07:30.

Accesibilitate:

Toate intrările în grădină și multe dintre căile sunt accesibile scaunelor cu rotile: acestea includ cele trei puncte principale de acces la 206 rue de Rivoli, Place de la Concorde și Place du Carrousel.

Există , de asemenea , facilități pentru vizitatorii cu auz, vizuale și dizabilități mentale. Pentru mai multe informații despre vizita la Paris cu handicap, consultați această pagină .

De la monarhie la Revoluție și Republica: O grădină înmuiate în istorie

Cunoscut ca un centru pentru producătorii de țiglă și olari, deoarece perioada medievală, Tuileries a devenit o grădină regală în secolul al 16-lea sub Regina Maria de Medici. Ea a vrut să moda un palat și grădini în imaginea ei natal Florența după moartea soțului ei, regele Henric al II-lea.

Ea a ordonat construcția (începând-a distrus) Palais des Tuileries și comandat André Le Nôtre pentru a proiecta gradini generoase vizibile de la Palat. Din păcate, palatul a fost distrus într-un incendiu teribil în timpul „Comuna franceză“ din 1871.

Inițial conceput ca grădini private pentru Medici și mai târziu pentru Ludovic al XIII și XIV, Royals se plimbau în Tuileries ca un semn de privilegiu și respectabilitatea lor; a fost numai după Revoluția franceză din 1789 că grădinile au fost deschise publicului larg.

In timpul secolului al 18-lea, ca și grădina a fost dezvoltată în continuare, statui obținute de la artiști au fost puse sub domnia lui Ludovic al XV-lea pentru a completa topiary, copaci și flori. Sculptorii au continuat să se ridice bucăți acolo încă de când, ceea ce face Tuileries un locus important pentru arta contemporană și de creație. A se vedea mai jos pentru mai multe detalii cu privire la muzee și colecții de artă la fața locului.

Principalele elemente de interes și ce să facă Gardens 

Pe lângă faptul că este un loc minunat pentru plimbare, soare și citit pe scaune de metal verde, cu vedere la terase înverzite și bărci cu vele pe iazuri artificiale, există lucruri de făcut nenumărate și bucurați-vă la Jardin du Luxembourg.

Cei interesați de specii de plante botanică și nu vor fi dezamăgiți întro excursie la grădini:întinde peste 30hectare, Tuilerii are aproximativ 35specii de arbori, și zeci de soiuri de flowers– anuale de la perennials– înflorit în primăvară șilunilevară,special în paturile centrale cunoscute sub numele„Grand Carré“. Simetria uluitoare și frumusețea grădinilor se datorează celebrul arhitect regal peisaj Andre Le Notre, careasemenea proiectat gradinila Versailles și mai puțin cunoscute, dar extremarmonios,  Chateau Vaux-le-Vicompte .

Pentru iubitorii de sculptura, gradina, cum ar fi sora sa la Luxemburg, se califică drept una dintre cele mai mari muzee în aer liber din capitală. Zeci de statui remarcabilela artiștirenumeinclusiv Rodin și Maillol har sediul; artiști contemporaniasemeneainstalațiregulat piese aici, inclusiv pentru ocazia FIAC, târg anualartă contemporană al orașului.

Copiii se pot bucura de bărcivelejucărie pe iazuri, profitând de numeroasele locurijoacă permanentela grădină, trambuline și plimbăriponei, și târg anual / carnaval în lunilevară (vedea mai jos pentru mai multe informații).

În cele din urmă, plimbandu fără țintă prin vaste premise , explorând diferite grădini tematice și relaxantăjurul valoriifântâni, este un jocbucură locals– chiartimpul pauzelor de prânz. Profitați de atmosfera relaxată șifolosi timpul aici pentru o contemplare simplă.

Târg anual / Carnaval la Tuileries 

Un eveniment anual care localnici și turiști, atât adora la grădină este târg anual / carnaval, care vede o varietate de plimbari distractive (log Flume, ferris role roți coaster, jocuri și premii, tratează locale, înghețată și vată de zahăr, etc) să ia peste partea de nord a grădinii (pe partea de intrare Tuileries metrou) timp de câteva săptămâni. Târgul se execută, în general, de la sfârșitul lunii iunie-august. Copiii se vor bucura mai ales asta.

Muzeul Orangerie: Casa Seria lui Monet Uluitoare „Nympheas“

Unul dintre punctele cele mai mici trecut cu vederea în capitală. colecțiile de la fața locului Muzeul Orangerie se numără capodopera impresionist Claude Monet, sa  Nympheas  seria (Water Lilies). Panourile enorme au fost pictate în perioada interbelică ca symbol– și sper pacea globală for–. În mijlocul unei zile hartuiti de turnee și de mers pe jos în jurul valorii, aceasta este una dintre cele mai bune locuri din capitala pentru o mică contemplare și meditație.

Locație: Place de la Concorde

Jeu de Paume Galeriile: Tendințe contemporane 

Chiar lângă ușă la Muzeul Orangerie, la Galeriile de Paume National Jeu ofera una dintre cele mai bune locuri din capitala franceză pentru exponate de arta contemporana, fotografie și film.

Localizare : 1 Place de la Concorde

Masa în oraș la Tuileries: Restaurante Onsite 

Există trei restaurante la fața locului de la Les Tuileries, făcând o masă rapidă sau formală o posibilitate ușoară.

La Terrasse de  Pomona  este un snack bar informal, și este deschis pe tot parcursul anului în același timp cu grădini (vedea mai sus pentru mai multe informatii.

Café des Marronniers este o alegere bună pentru o mușcătură informală. Deschisluni până duminică, 07:00-9: 12.

Restaurantul Le Medicis am e o alegere bună pentru o rezervă meal– mai formal înaintedacăposibil pentru cină timpuriespecial. Restaurantul servește masaprânzla 10:30-5: 12 și cinala 17:00-7: 12.