Totul despre râul Sena din Paris: Informații cheie, Istorie & Sfaturi de călătorie

Posted on

Totul despre râul Sena din Paris: Informații cheie, Istorie & Sfaturi de călătorie

Posibil cel mai faimos fluviu din lume, Sena nu numai surprinde imaginația noastră în ziua de azi: le – a fascinat și sedus pe cei care – l întâlni din perioada pre-medievale. Împărțind Îngrijit orașul de la Paris în bănci stânga și dreapta distinctive ( Rive Gauche și Droite rive ), râul a servit ca sursă de hrană, comerț și perspective uluitoare , deoarece un trib celtic de pescari cunoscut sub numele de Parisii a decis să se stabilească între ei bănci, pe banda mică de teren astăzi denumit  Ile de la Cité, în secolul 3 î.Hr.

Această așezare timpurie, numit mai târziu Lutetia de romani, a fost în cele din urmă să crească în metropolei pe care le cunoaștem și revere astăzi. Dar este destul de ușor să uităm că Sena, mai ales acum privit ca o sursă pentru ops fotografie pitorești și oferind un traseu pentru un flux constant de croaziere turistice, a fost forța vie a populației și unul dintre principalele motive pentru primii coloniști au fost atrași de zona pentru a începe cu.

Din 1991, râul Sena a fost un Patrimoniului Mondial UNESCO, ceea ce înseamnă că aceasta beneficiază de protecție juridică și recunoașterea ca un sit natural și cultural. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre istoria sa, și pentru sfaturi despre cum să se bucure de ea la următoarea vizită în capitala franceză.

Câteva lucruri despre Sena:

  • River Runs de 776 km (482 mile) prin Franța și în Canalul Mânecii la Le Havre si Honfleur (Belgia). Sursa este în regiunea franceză Burgundia, și gura ei este Canalul Mânecii.
  • La Paris, malurile Senei sunt conectate printr-un total de 37 de poduri, inclusiv Pont de l’Alma lângă Turnul Eiffel, Pont des Arts, și Neuf Pont.
  • Numele râului provine din cuvântul latin, „Sequana“, pe care unii cred că se referă la un nume galic, care ar fi fost atribuite de către primii coloniști celtice. Nu există un consens cu privire la etimologia, cu toate acestea.

Touring și se bucură Senei: Top Lucruri de facut

Cele mai multe dintre voi vizita Parisul va dori să viziteze și de a explora malurile Senei în timpul călătoriei: este unul dintre motivele pentru care cifrele proeminent în ghidul nostru de atracțiile turistice de top din Paris. Vă recomandăm în mod special să-și petreacă ceva timp pe următoarele obiective turistice și activități centrate în jurul râului.

Faceți un tur cu barca.  În special întro primă excursie în oraș, un turbarca obiectiv turistic al Senei vă va oferi posibilitateaa lua în mai multe monumente importante și locuri din oraștimp ce stăteaspate șibucură de plimbare. De la Catedrala Notre Dame de Palais de Justice și Muzeul Luvru, ușor plutind pe râul oferă o primă experiență deosebitrelaxantă și blândă a city– și poate fiasemeneao modalitate foarte bună pentru vizitatorii cu mobilitate limitată pentru a lua în unele lui Paris locuri cele mai reprezentative.

Dacă vizitați în timpul iernii, să nu vă faceți griji: marea majoritate a companiilor de croazieră râu oferă interior areas–, încălzit astfel încât vă puteți bucura de încă o croazieră, chiar și atunci când vânturile de gheață sau chiar ploaie prevalează.

Pack un picnic și de expansiune cu o pătură pe malurile. Malurile Senei oferă un cadru minunat pentru un picnic parizian relaxat,ales în primăvară și vară.

Deci, stoc pe unele baghetelor, brânză și fructe și găsi un loc frumos să se așeze pe malurile râului. Dusk este un moment deosebit de minunat pentru a admira culorile subtil schimbare ale cerului, și sclipirea apei ca barci târî de …

Pentru a stoc pe bunatati picnic, consultați ghidul nostru de cele mai bune brutării din Paris, precum și lista noastră de cele mai bune magazine alimentare gourmet și supermarket-uri din Paris.

Faceți o plimbare romantică sau contemplativă. Riverbanks oferănatural unele dintre cele mai romantice locuri din Paris pentru o plimbare cu cineva special. Opriți de pe la Pont des Arts  pentru a admira apusul soarelui deasupra apei, detaliile ornate ale podului, și Turnul Eiffel la orizont.

Băncile sunt, de asemenea, un loc minunat pentru plimbare solitar pentru a vă ajuta să se gândească o problemă sau proiect complex. Vă recomandăm incepand aproape de Hotel de Ville, trecere peste un pod în Ile de la Cite, si buiestru est la vest pe malul drept și stâng (I sugerăm să buiestru în orice direcție vă atrage).

Răsfoiți cărți, postere și suveniruri de la librari vechi. Aproape oricine ar recunoaste standurile metalice verzi ale vechilor librarilorParis Seine-side (bouquinistes) , care au apărut în nenumărate filme și fotografii ale orașului. Fie că dorițifapt să găsească o ediție veche, fermecătorul cartea preferată sau doriți doar pentru a căuta, este un mod foarte placuta petrece o dupăamiază.

Dacă va plăcut, ar putea bucura de asemenea, aceste activități

După ce ați explorat Sena, ia în considerare rezervare un tur al canalelor pariziene și a căilor navigabile: primul ar putea fi cel mai faimos corpul de apă din Paris, dar nu este cu siguranță singura valoare se bucură.

Puteți rezerva chiar și o excursie de o zi la un tur Marne River prin boat- – ceva ce majoritatea turiștilor nu cred să facă. Un picnic pe malurile sale inverzite, care pictorii impresionisti o dată inspirat , inclusiv Sisley și Manet, este una dintre cele mai frumoase activități de primăvară și de vară din regiunea Paris și una eu recomand.

De asemenea, ia în considerare a lua o excursie de o zi în afara Parisului, inclusiv la casa și grădinile lui Claude Monet de la Giverny, cu waterlilies sale minunate și fluxuri liniștite.