Transportul public în Paris: Mastering Sistemul de metrou, autobuz și RER

Posted on

Transportul public în Paris: Mastering Sistemul de metrou, autobuz și RER

Una dintre cele mai bune din lume (și cel mai enervantă) sisteme de transport public

Paris are una dintre cele mai sigure și mai eficiente sisteme de transport public din lume. Trenurile ajung de obicei la timp; autobuze sunt bine dotate și curate, și Express navetiști ( „RER“) trenuri de servicii de opriri cele mai importante ale orașului, în timp record. Ce nu este de iubit?

În primul rând, downsides

Ei bine, pentru cei dintre voi care au avut deja plăcerea de echitatie metrou din Paris sau de a lua un autobuz în orașul de lumină, știi că există o mulțime de a infuriate potențial și unnerve călătorilor. Pentru un singur lucru, parizienii feresti mașini atât de mult încât trenurile și autobuzele sunt cel mai adesea overcrowded– și Paris fiind prima destinație turistică din lume nu ajută materie.

Pe de altă parte, cele mai multe linii de metrou din Paris nu dispun de aer conditioning– pozitiv din punct de vedere ecologic, dar ai grija pentru cei steambaths de vară (și călătorii morocănos). Pentru a asuprire doar un pic mai mult, transportul public din Paris este, de asemenea, lipsit de notorietate în cazul în care este vorba de accesibilitate pentru vizitatorii cu handicap. Gymrats se vor bucura de tuneluri nesfârșite și scări care șarpe prin metroul din Paris, dar după o zi de a vizita orașul, lipsa ascensoarelor sau a scărilor rulante în unele stații pot fi o adevarata durere de cap.

Acum upsides:

Veștile bune? Guvernul orasului Paris ia de transport public foarte serios, și în fiecare an , o mare parte din buget este rezervat pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic și de pasageri în trenuri Paris, autobuze și tramvaie. În anii următori, vă puteți aștepta la transport public din Paris pentru a deveni mai eficiente, mai accesibile și confortabile. De asemenea , se adaugă o mulțime de stații noi, ceea ce face mai ușor ca niciodată pentru a obține în jur.

Dacă sunteți un pic descurajat de metrou, nu se tem: acest ghid vă va oferi toate sfaturi și trucuri de care aveți nevoie pentru a ajuta la transportul în comun din Paris cu ușurință. Dați clic pe pentru mai multe.

Sfaturi pentru echitatie de metrou, autobuz și Sistemul Tramvai cu ușurință

Sistemul de metrou din Paris este relativ ușor să te obișnuiești dacă vii înarmat cu informațiile corecte. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să mergeți la Paris de transport public ca un local (și pentru a evita frustrarea inutile și claustrofobie).

 • Ia – o hartă de metrou decente . Acestea sunt disponibile în mod gratuit de la orice cabina de informații de metrou, și pot fi descărcate on – line . Nu are nici un rost în jurul scurrying subteran încearcă să găsească drumul. O hartă va face truc.
 • Nu vă place hărți care transportă în jurul valorii de ? Unele aplicații gratuite mari sunt acum disponibile pentru telefonul smartphone, iPhone sau tableta. Am folosit o varietate de acestea și toate funcționează bine, dar am recomandăm în mod special app proprii companiei de transport RATP care poate fi descărcată de la magazin joc smartphone. Dacă aveți un astfel de dispozitiv, eu recomand obtinerea înarmat cu o aplicație bună înainte de călătoria ta.
 • Evitați de echitatie metrou sau RER (trenurile expres) , la ora de vârf (8: 00-10: 00; 5: 00-8: 12). În aceste vremuri, opta să meargă sau să ia autobuzul. Un cuvânt de avertizare, deși: unele linii de autobuz sunt , de asemenea inundate la aceste ore.
 • Metro liniile 1, 2, 4, 11, 12 și 13 sunt , în general liniile cele mai aglomerate , mai ales la o oră de vârf. Liniile de autobuz 38, 28, 68 și 62 sunt printre cele mai cramped– dar au serviciu , de asemenea , multe din cele mai multe zone centrale ale orașului.
 • Linii de metrou 6 și 2 manșa de mai sus-sol mult din drum, uneori oferind vederi impresionante ale orașului . Linia 6 oferă vederi spectaculoase la Turnul Eiffel lângă stația de Bir-Hakeim. De la linia 2, o vedere mai puțin izbitoare a Sacre Coeur poate fi văzut.
 • Învață să călărească RER atunci când are sens . Mulți vizitatori la Paris nu se aventureze să ia din Paris cinci trenuri de navetiști cu viteză mai mare, linii de RER A, B, C, D, și E, pe care le puteți ajunge la destinație mult mai rapid , deoarece acestea se opresc la mult mai puține opriri decât metroul. Hub – ul principal pentru trenurile de ieșire și de intrare RER este stația de Châtelet-Les Halles. Alte hub – uri majore includ Gare du Nord, St. Michel / Notre Dame, și Gare de Lyon.The RER, care este condusă de o altă societate (publică) decât metroul din Paris, poate fi un pic complicat la început, dar timpul câștigat este , în general , merita. Este nevoie de aproximativ 20 minute pentru a obține de la Denfert-Rochereau în South Paris Gare du Nord în partea de nord. Aceeași rută cu metroul ar adăuga adesea cel puțin zece minute.
 • Luați în considerare achiziționarea unui Paris Visite Pass.  Așa cum am detaliat în ghidul meu complet la trecere, acesta poate fi în valoare de dumneavoastră în timp ce pentru a cumpăra acest bilet special care vă permite să călărească liber la metrou, RER, iar autobuzele și , de asemenea , permite intrarea la multe atracții din Paris. Dacă sunteți de planificare pe mai multe lovind marile muzee și monumente de pe călătoria dvs., este în valoare de vedere.

De unde să cumpere Metro Paris, RER, autobuz și Bilete Tramway?

Biletele și abonamente pot fi achiziționate de la orice stație de metrou, RER sau tramvai, și îmbarcare autobuze. Acestea sunt , de asemenea , disponibile la centrele de informare din Paris turistice în jurul orașului, și poate fi , uneori , găsite la chioșcurile de ziare sau tabacs (vânzători de tutun).

Ceva de a păstra în minte: atunci când achiziționează bilete de la un distribuitor automat într – o stație de metrou sau RER, numai carduri și monede de debit sunt acceptate în unele stations– dacă doar facturile poate fi nevoie să cumpere bilete de la un furnizor la „vente “(Vânzări) birou. În mod similar, atunci când îmbarcare autobuze Paris, veți avea nevoie de o schimbare exactă. Amintiți – vă că biletul de metrou , de obicei , nu permite transferuri de la magistrala; va trebui să plătească pentru un transfer rugând șofer de autobuz. Spune – i șoferului destinație atunci când bord , astfel el sau ea poate percepe tariful corect. Dacă intenționați să utilizați autobuzul frecvent, cumpara un „carnet“ (pachet) , în avans , de la o stație de metrou.

Ar trebui să fie, de asemenea, conștienți de faptul că, la metrou stații cu cabine marcate „Information“, biletele sunt vândute exclusiv prin intermediul echipamentelor self-service; personalul din spatele ferestrei sunt acolo doar pentru a răspunde la întrebări și să furnizeze informații cu privire la orarele, rute, etc. automate automate de bilete sunt programate pentru a înlocui complet sistemul tradițional în următorii câțiva ani. Un sfat util: puteți schimba limba interfeței dintre automatele de bilete self-service în engleză. Acest lucru ar trebui să facă mai ușor pentru a găsi biletul / s ai nevoie, în ciuda reputației mașinilor pentru a fi un pic mai puțin user-friendly.

Bilete Metro Paris și parcursuri – Ce fel ar trebui sa cumperi?

În funcție de durata sejurului, cât de mult vă veți folosi transportul public, și dacă aveți de gând pe excursii de o zi la locuri precum Chateau de Versailles sau Disneyland Paris, va trebui să aleagă între bilete de metrou simple sau una din mai multe treceri . Mai jos este o trecere in revista optiunile.

Important: Nu achiziționați bilete de la furnizori de pe stradă sau fluctuat în jurul intrarea în stații; aceste bilete pot fi contrafăcute și ar putea costa mai târziu , în amenzi și / sau timp suplimentar și bani cheltuiți.

Standard “+ T” Bilete Metro

Bun pentru: o stație de metrou, RER, autobuz, tramvai sau de plimbare în interiorul Paris (zonele 1-2 numai), inclusiv transferuri. Ați putea transfera de la Metro la RER, dar trebuie să utilizați un al doilea bilet pentru a transfera între metrou / RER și autobuze sau tramvaie. În RER, va trebui biletul pentru a ieși din stație. Păstrați întotdeauna biletul în mână.

Rețineți că sunt necesare bilete speciale pentru autobuze și trenuri care călătoresc către și de la aeroporturile din Paris.
A se vedea Aeroportul Paris Ground Transport pentru mai multe detalii.

Achiziționați dacă:  Rămâi pentru o perioadă scurtă de timp și va folosi transportul public cu moderație. Nu intenționați să luați excursii de o zi.

Current Prețurile standard bilet de metrou (se pot schimba în orice moment):

 • 1 bilet: € 1.90
 • 10 bilete (full price): € 14,70
 • 10 bilete (preț redus pentru copii sub vârsta de 10 ani): € 7,45

Paris Visite Pass

 • Bun pentru: călătorie nelimitat la Paris (Metro, RER, autobuz, tramvai, trenuri regionale și SNCF) , precum și o mai mare regiune de la Paris, timp de 1-5 zile. De asemenea , oferă oferte speciale la muzee selectați, atracții și restaurante. Alegeți dacă: Vrei să călătorească pe larg în jurul valorii de regiunea pariziană. Alegeți cardul de zonă 1-5 pentru a vedea Versailles sau Disneyland Paris, și 1-8 pentru o mai mare acoperire.

Zilnic și Săptămânal Trece:

Bun pentru:  călătorii nelimitate în și în jurul Parisului, minus bibelouri

 • Într – o zi treci ( „Mobilis“): € 7,50 la € 17.80, în funcție de numărul de zone trebuie să călătorească peste
 • Abonament săptămânal: Aproximativ € 20- € 45 de euro, în funcție de numărul de zone
 • Bun pentru: Similar cu trecere de la Paris Visite, minus oferte speciale.

Noțiuni Oriented cu metroul: Linii, rute, și Ore

Metro Lines pe înțelesul tuturor

Metroul din Paris are un total de 16 linii identificabile prin număr, culoare, și numele de sfârșit de linie.

De exemplu, linia 4 este magenta , în prezent , are 27 de stații, și se numește „Porte de Clignancourt / Mairie de Montrouge“ , deoarece se execută de la stația de Mairie de Montrouge sud a orașului Porte de Clignancourt în partea de nord.

Prin urmare, ar trebui întotdeauna să aflați mai întâi ce direcție trebuie să mergeți în raport cu punctele finale ale acestei linii. Dacă sunteți la Chatelet și au nevoie pentru a ajunge la Odeon, te-ai uita-te la hartă și să vedem că Odeon este situat la sud de Chatelet, spre Porte d’Orléans.

Acest lucru este important , deoarece , odată ce luați metroul într – o singură direcție, este imposibil să se schimbe direcții fără a ieși din turnichet și trece prin din nou. Acest lucru devine o greșeală costisitoare , dacă aveți bilete unice, mai degrabă decât un abonament săptămânal sau lunar. În plus, anumite linii ( în special liniile 7 și 13) furcă în mai multe direcții diferite la punctele cheie, astfel încât asigurați – vă că pentru a verifica destinația ta cu atenție înainte de a ajunge pe una dintre aceste trenuri, asigurându -se că trenul pe care îmbarcă se duce la stopul dvs..

ore

În perioadele normale de funcționare, metroul rulează Mon.-joi. și Sun. 05:30 – 01:15, și-Sat Vineri. 05:30 – 02:15 aceleași servicii târzii, de asemenea, rula cu o noapte înainte de o sărbătoare publică.

Pentru a vă asigura că prinde ultimul tren, ar trebui să vizeze, în general, pentru a ajunge la stația de cca. 30 de minute înainte de închidere, ca trenurile finale depărteze la momente diferite, în funcție de stație.

Principalele linii de metrou

 • Linia 1 (La Défense / Château de Vincennes): Opriri includ Louvre, Champs-Elysées, Chatelet, Bastille.
 • Linia 2 (Porte Dauphine / Nation): Opriri includ Anvers (Sacre Coeur), Gare du Nord, Champs-Elysées, Père-Lachaise
 • Linia 3 (Pont de Levallois – Bécon / Gallieni): Opriri includ St Lazare, République, Père-Lachaise
 • Linia 4 (Porte de Clignancourt / Mairie de Montrouge): Opriri includ Chatelet, St. Michel, Montparnasse.
 • Linia 5 (Bobigny – Pablo Picasso / Place d’Italie): Opriri includ Gare d’Austerlitz, Bastille, Place d’Italie
 • Linia 6 (Charles de Gaulle-Etoile / Nation): Opriri includ Turnul Eiffel, Montparnasse, Champs-Elysees.
 • Linia 7 (La Courneuve – 8 Mai 1945 / Mairie d’Ivry si Villejuif – Louis Aragon): Opriri includ Place d’Italie, Luvru, Opera. Asigurați – vă că pentru a verifica destinația de-a lungul axei de sud ca această linie furci off în două.
 • Linia 8 (Balard / Creteil): opririle centrale includ Invalizilor, Opera, Bastille
 • Linia 9 (Pont de Sevres / Mairie de Montreuil): Oprește includ Republique și Grands Magasins
 • Linia 10 (Gare d’Austerlitz / Boulogne-Pont de Saint-Cloud): Opriri includ Sorbona și gara Gare d’Austerlitz.
 • Linia 11 (Châtelet / Mairie des Lilas): Oprește includ Chatelet și République.
 • Linia 12 (Aubervillers-Front Populaire / Mairie d’Issy): Opriri includ Abbesses (Montmartre), Grands Magasins, Montparnasse
 • Linia 13 (Saint-Denis – Université / Asnières-Gennevilliers Les Courtilles / Châtillon-Montrouge 🙂 Opriri includ Invalizilor, St. Lazare. Asigurați – vă că pentru a verifica destinația ta cu atenție , deoarece aceste trenuri furculiță off în mai multe direcții.
 • Linia 14 (Saint-Lazare / Olympiades): Opriri includ Chatelet, Gare de Lyon, Bibliothèque Nationale și gara Saint-Lazare.

Conectarea la RER (trenurile Commuter)

Mulți turiști găsi RER, sistemul de tren de navetiști din Paris’, care este separat punct de vedere tehnic de metrou, dar se conectează la mai multe puncte, confuze. Dacă trebuie să utilizați it– și, în general, va fi necesară doar atunci când călătoresc către și dinspre aeroporturile din Paris sau de a lua excursii de o zi (cum ar fi la Disneyland Paris sau Palatul Versailles), asigurați-vă că pentru a obține mai întâi un sentiment de modul în care funcționează aceste trenuri în tandem cu metroul navigând la pagina următoare.

Paris RER: Linii, rute, și Ore

RER, de sistemul de tren de navetiști din Paris’, este format din cinci trenuri expres care călătoresc în Paris și o mai mare regiune (spre deosebire de metrou, care oprește chiar în afara limitelor orașului).

La fel ca metroul, liniile RER pot fi identificate prin litere și nume de sfârșit de linie . Cu toate acestea, RER este mai complicată decât metroul , deoarece fiecare linie va sparge în direcții diferite , la un anumit punct, făcându – l ușor pentru a obține pierdut (și deșeuri de fonduri și timp) în cazul în care vă hop pe tren greșit. Pentru a evita surprize, verificați direcția cu atenție înainte de îmbarcare, și de a folosi traseele de tren situate în RER pentru a vă ajuta să se orienteze. Dacă aveți dubii, cere ajutor. Dacă aveți un smartphone sau o tabletă, ia în considerare instalarea unei aplicații Paris Metro / RER. Multe sunt gratuite, și sunt foarte la îndemână pentru a avea astfel încât să puteți naviga chiar ceea ce localnicii adesea considera a fi un sistem confuz.

Un alt punct dificil , în echitatie RER este obtinerea chinta Fares . RER acoperă 8 zone din regiunea pariziană, și dacă vă deplasați mai departe decât biletul sau permisul permite, puteți fi amendat. Asigurați – vă că biletul de metrou sau de trecere acoperă zonele care aveți nevoie pentru destinație, și dublu- a verifica zona de destinație cu un agent de bilet dacă este necesar , înainte de îmbarcare.

Amintiți-vă că veți avea nevoie pentru a conserva biletul pentru a ieși din cele mai multe stații de RER.

Ore RER

Ore RER variază, dar în trenurile medie a alerga de la 05:15 până la miezul nopții sau 0:30 Pentru itinerarii și ore, consultați pagina itinerarul-Finder RATP.

Defalcarea RER Lines

 • Linia A: hub – uri Paris sunt Chatelet-les-Halles și Gare de Lyon. Această linie ruleaza la vest la La Défense și St. Germain en Laye; est la Marne la Vallée (Disneyland Paris)
 • Linia B: Butuci de la Gare du Nord, Chatelet și St. Michel. Această linie conduce la nord la Aeroportul Charles de Gaulle și la sud de Aeroportul Orly (prin trenul Orlyval).
 • Linia C: Butuci la St. Michel și Turnul Eiffel. Merge la Versailles sud – vest și de servicii , de asemenea , suburbiile nord – vest Paris.
 • Linia D: Butuci la Chatelet, Gare du Nord și Gare de Lyon. Servicii de nord și sud suburbii.
 • Linia E: Hub la Gare du Nord. Această linie servicii suburbiile de est.

Paris Autobuze – linii, rute, și Ore

Atunci când vizitează Parisul, încercând să dau seama cum să folosească autobuze pentru a obține în jurul orașului poate parea ca o provocare. Cu toate acestea, autobuzul poate fi atât mai pitoresc și mai puțin claustrofobic decât metrou sau RER. Luând timp pentru a te familiariza cu autobuzele orașului curate și plăcute pot achita. Cu un total de 59 de linii de operare, puteți obține doar despre oriunde metroul Tu– va lua și de multe ori la o mai mare varietate de destinații.

Travel Sfat: Dacă sunteți un călător cu handicap sau în vârstă, puteți găsi cu autobuzul mult mai ușor: cele mai multe sunt acum echipate cu rampe, spre deosebire de metrou , care este încă extrem de inadecvată în cazul în care este vorba de accesibilitate.

Liniile și Opriri

Stațiile de autobuz se găsesc peste tot în jurul orașului și cel mai adesea sunt hub-uri pentru mai multe linii diferite. Recent, o majoritate de stații de autobuz au fost echipate cu sisteme electronice de informații care vă spun când să se aștepte următorul autobuz. hărți de vecinătate și trasee de autobuz sunt, de asemenea, expuse la cele mai multe stații, precum și la birourile de informare turistică din Paris.

autobuzele din Paris sunt marcate cu numere duble și numele de la sfârșitul liniei marcate pe partea din față. Puteți utiliza bilete T + metrou sau abonamente săptămânale și lunare pentru a merge cu autobuzul, dar dacă ați folosit deja un singur bilet în metrou, nu puteți transfera la autobuz. Puteți, totuși, transfer între două autobuze, fără costuri suplimentare oferindu-vă face acest lucru în termen de 90 de minute de îmbarcare primul. Cere șoferului să stamp ( „Valider“) biletul atunci când bordul primul autobuz.

Folosind autobuze pentru a tur al orașului?

Anumite trasee de autobuz sunt deosebit de pitoresc și poate fi o alternativă ieftină la excursii cu autobuzul Paris.

 • Linia 38 ruleaza la nord la sud prin centrul orașului și oferă vederi memorabile din Cartierul Latin, râul Sena, sau Catedrala Notre Dame.
 • Linia 68 oferă o vedere al Musée d’Orsay, Saint-Germain des Prés, Sena, Luvru și Opéra Garnier.
 • Linia 28 oferă vederi încântătoare la Ecole Militaire, Assemblée Nationale, râul Sena, Grand Palais, și Champs-Elysées.
 • Linia 96 serpuieste prin pete frumoase pe malul drept, la Hotel de Ville, medieval cartier Marais, și la modă Bastille.

Ore de autobuz

Orele variază considerabil, dar liniile majore de a alerga de la aproximativ 05:30 până la miezul nopții. Autobuzele de noapte de pe tot parcursul nopții (vezi mai jos).

Pentru itinerarii și ore , consultați pagina itinerarul-căutare RATP

Liniile de autobuz și rute

Interactiv Paris Bus Harta

Paris noapte Autobuze (Noctilien)

Bufnițe noapte sa bucurat în 2006 , când Paris a inaugurat un nou sistem de autobuz de noapte în tot orașul și suburbii, ceea ce face petreceri cu întârziere mult mai puțin de o durere. Autobuzele pleacă din cele mai multe locuri din jurul orașului , la intervale de 15-30 de minute.
Găsiți un itinerar nightbus

Paris Tramvai – Linii, rute și Ore

Un 21-lea Revival

Paris a avut o linie de tramvai în secolul al 19-lea, care ulterior a fost demontat și înlocuit cu metroul. Dar o populație oraș umflarea și necesitatea de a conecta la Paris și împrejurimile sale a dus la revigorarea liniei de tramvai în orașul luminii. Cu doar o singură linie, tramvai T3, care rulează în limitele orașului Paris, gradul de acoperire este încă limitată și se referă în principal la sud la Paris, dar este de așteptat să crească tramvai în următorii ani.

Puteți merge tramvaiul folosind bilete de metrou regulate și trece.
( A se vedea „Bilete Metro Paris și trecătorilor“ pagina pentru mai multe informații)

Pentru itinerarii de pe tramvai din Paris, consultați pagina itinerarul-Finder RATP .

Tramvai Linia T3

Linia de tramvai T3 are opriri la Paris’ 13, 14 și 15 arondismente, și se conectează la suburbii sud – est.
Tramvaiul se oprește la următoarele stații majore (cu unele conexiuni de metrou 🙂

 • Porte de la Chapelle ( se conectează la linia M 12)
 • Porte d’Ivry (M se conectează la linia 7)
 • Porte de Choisy (M se conectează la linia 7)
 • Porte d’Italie ( se conectează la M Linia 7)
 • Poterne des Peupliers
 • Stade Charlety
 • Cité Universite ( se conectează la linia RER B)
 • Montsouris (Parcul Montsouris oprire)
 • Porte d’Orleans (M se conectează la linia 4)
 • Jean Moulin
 • Didot
 • Porte de Vanves (M se conectează la Linia 13)
 • Brancion
 • Georges Brassens
 • Porte de Versailles (Paris Convention Center); se conectează la M Linia 12
 • Desnouettes
 • Balard (M se conectează la linia 8)
 • Pont de Garigliano ( se conectează la linia RER C)