Travel Guide: Hoe kan ik een taxirit in Bali, Indonesië

Posted on

Blue Bird Taxi en andere Fast Transport Opties

Travel Guide: Hoe kan ik een taxirit in Bali, Indonesië
Als je alleen het krijgen van rond Zuid-Bali Zeg dat, van de luchthaven naar uw hotel in Nusa Dua, of van Legian naar Seminyak-hoef je alleen langs de kant van de weg te staan, til je arm, en kijken naar een taxi stoppen om u ophalen. Taxis in Bali zijn er in overvloed, met één op bijna elke hoek in Zuid-Bali en Ubud.

Bijzondere regels van toepassing zijn op de luchthaven, waar de Ngurah Rai Airport Taxi heeft een taxi monopolie bij de aankomsthal gate.

In Bali (net als in Jakarta) taxi’s zijn onderverdeeld in twee soorten- Blue Bird taxi’s, en alle anderen . Blue Bird taxi’s hebben een reputatie opgebouwd door eerlijk te zijn dealers in de vaak corrupte taxi-industrie verdiend. Non-Blue Bird taxi’s, aan de andere kant, staan bekend om vuile trucs, niet met behulp van hun meter en het nemen van omwegen, onder andere dingen.

Blue Bird taxi’s zijn lichtblauw, met een vogel logo ingesloten in een afgeronde diamant, en “Bali Taxi” opgehemeld op de zijkant.

Het krijgen van een taxi naar de luchthaven van Bali

Op de luchthaven, taxi’s zijn pre-paid bij de taxi balie aan de voorkant, met prijzen variërend van IDR 70.000 (US $ 5,60) voor Kuta, IDR 750.000 (US $ 60) voor de tarieven naar Tulamben. De bijgewerkte lijst van de luchthaven van taxikosten te lezen in onderstaande link.

Als u wilt andere taxi’s rijden van de luchthaven, kan het nodig zijn om uit te stappen van het luchthaventerrein geheel naar Hail een taxi.

Smartphone Taxi Apps in Bali

Een andere spoiler om corrupte manieren traditionele Bali taxichauffeurs komt in de vorm van gratis smartphone apps die u in staat om een ​​taxi of huurauto te roepen tot bijna elk punt van het eiland.

Blue Bird Taxi  leidde de weg met een eigen app. U moet uw naam en mobiel nummer eerst registreren, maar na dat klaar is, kunt u een Blue Bird taxi roepen als je wilt. Download het hier: Blue Bird Taxi op Apple Store | Blue Bird Taxi op Google Play

Twee concurrerende autoverhuurbedrijven-the-wereldomspannende Uber en de Zuidoost-Azië parvenu Grab – beiden hebben een grote aanwezigheid in Bali.

Bali Taxi Tips

Het rijden op een taxi in Bali werkt op dezelfde manier als overal elders-you Hail een taxi, krijgen in, en vertel de taxi waar je naartoe wilt. Maar hier zijn een paar tips die u zou willen in gedachten te houden:

 • Neem de verkeerssituatie in aanmerking. Bali verkeer lijkt erger door de week, in het bijzonder de tarieven van de luchthaven. Kijk omhoog mogelijk omwegen voordat je in de taxi.
 • Vraag de chauffeur naar uw bestemming te herhalen om u, of op andere wijze ervoor te zorgen dat hij weet dat uw bestemming.
 • Leg de gewenste route aan de bestuurder, als je die hebt.
 • Zorg ervoor dat de bestuurder maakt gebruik van de meter; zeg dat dan aan het begin van de reis. Als hij niet de meter niet gebruikt, kan hij gewoon worden klaar om u guts aan het einde van de reis. Als hij weigert om een ​​taxi te gebruiken of maakt een excuus, uitstappen en hagel andere taxi.
 • Als de taxichauffeur biedt voor u te wachten op uw bestemming, in overweging nemen. Sommige plaatsen niet veel taxi service (zoals krijgen Pura Luhur Uluwatu ), dus het kan handig zijn om een ritje voor u klaar wanneer je bent klaar om te vertrekken. Het eens op voorhand als je wilt dat hij de meter draaiende te houden terwijl hij wacht, of als hij bereid is om zich te vestigen voor een uurtarief. IDR 50.000 (ongeveer US $ 4) is een goede bovengrens.
 • Houd kleingeld handig. Drivers beweren vaak geen verandering voor het tarief niet te hebben, zodat ze kunnen dan zak het eigen risico.

Lijst van Taxis in Bali

Taxi’s kunnen worden opgeroepen via de telefoon. Deze taxi’s worden verzonden naar uw hotel of locatie als u belt voor hen.

 • Bluebird / Bali Taxi: +62 361 728200
 • Gelora Dewata PT: +62 361 241444
 • Koperasi Taksi Kowinu Bali: +62 361 771661
 • Koperasi Taksi Ngurah Rai: +62 361 724725
 • Pan Wirthi Taxi PT: +62 361- 723 366
 • Rajawali Taxi: +62 361 484537
 • Ramayana Taxi: +62 361 765303

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *