Skip to main content

Tren de călătorie în Thailanda: rezervare bilete de avion, alegerea unui clasa, produse alimentare și multe altele

Tren de călătorie în Thailanda
Deși zbor cu siguranță este mai rapid, călătoria cu trenul în Thailanda este, de obicei, o experiență plăcută de a fi amintit. Clacking de-a lungul pe imbatranire piste din mediul rural este liniștit și pitoresc, și permite să călătorească la fel ca localnicii fac. Puteți ajunge întâlni oameni prietenoși care fac călătoria chiar mai specială.

Punct de vedere tehnic, care zboară între Bangkok și Chiang Mai abia costă mai mult decât a merge cu trenul – presupunând că bugetul companiilor aeriene nu stiva taxele pe partea de sus tariful inițial. Dar călătoresc cu trenul în Thailanda vă permite să vedeți rural. Dacă ești suficient de norocos pentru a obține unul dintre aer liber, mașinile numai de către fani, vei ajunge să-l miros, de asemenea!

Călătorind cu trenul în Thailanda

În timp ce pitoresc și mai confortabil, trenurile sunt cel mai lent forma de transport în Thailanda. Mergând cu trenul este chiar mai lent decât autobuzele pe distanțe lungi, dar fără îndoială , mai sigur și mai interesant. Spre deosebire atunci când călătoresc pe autobuze, va fi capabil să se plimbe în jurul valorii de , întinde picioarele, și pot avea acces la o toaletă. Călătoria cu trenul în Thailanda este mai pitoresc și vă permite să evite traficul greu și drumurile proaste.

În cazul în care călătoresc peste noapte, veți ajunge mult mai odihnit, după o noapte într-un tren de dormit în loc de un autobuz peste noapte. Statistic, Thailanda are una dintre cele mai mari rate de accidente mortale de trafic din lume; accidentele de autobuz sunt comune. Cu toate că întârzierile și chiar defalcări ocazionale întâmpla, călătoria cu trenul este încă mai sigur decât călătoresc cu autobuzul.

Rezervarea unui bilet de tren

Ca și în cazul altor forme de transport, aveți două opțiuni pentru a obține biletul de tren: achiziționa printr-un agent de turism (există multe în zonele turistice) sau de a lua de transport la gară și să cumpere propriul bilet.

birouri de turism adauga o taxa de rezervare, dar taxa suplimentara nu poate fi semnificativ mai mult decât obținerea de transport la și de la gară pentru a cumpăra un bilet. Agenții face de multe ori un comision mai mare pentru rezervarea autobuze turistice. Unii vor încerca chiar să vorbești de a lua trenul cu totul – acest lucru le reduce timpul de a merge pentru a obține biletul. Verificați cu un alt birou, dacă vi se spune că trenul este plin.

Biletele de tren vinde săptămâni în avans, înainte de evenimente mari, cum ar fi Songkran. Ar trebui să rezervați în avans, în măsura în care este posibil în cazul în care călătoresc în timpul perioadelor de vacanță în Thailanda.

Puteți verifica orarele și tarifele de bilete de pe site – ul oficial a Căilor Ferate de Stat din Thailanda , cu toate acestea, va trebui să rezervați bilete prin intermediul unui agent de terță parte (un partener este de obicei legat de pe site – ul web).

Care Clasa Seat pentru a face o rezervare

Flota feroviar din Thailanda este extrem de diversificată; trei clase diferite de ambele mașini mai vechi și mai noi sunt pe șine, la un moment dat. Câteva mașini cumpărate din Japonia și China au fost, de asemenea, adăugate la amestec. Există un element de noroc-of-the-draw implicate, ceea ce duce la o oarecare confuzie. Ați putea spune cineva despre aerul condiționat ai înghețarea toată noaptea doar pentru a afla trenul lor a avut ferestre deschise și probleme de țânțari.

Notă: Fumatul este interzis în mod oficial pe toate trenurile din Thailanda , cu toate că pasagerii se strecoare de multe ori țigări în timp ce în picioare între mașinile legate.

Clasa întâi

mașini de primă clasă sunt disponibile numai pe trenurile cu aer condiționat, peste noapte. În afară de unele dintre masinile japoneze reconvertite dane singură ocupare, compartimentele dețin două persoane și vin cu o chiuvetă mică. Călători singuri trebuie să împartă sferturi cu cineva de același sex, cu excepția cazului în care sunt dispuși să cumpere bilete pentru ambele dane în compartimentul.

Ca și în clasa a doua, paturile de dormit din prima clasă sunt convertite de către un însoțitor pentru locuri în timpul zilei.

Clasa a doua

A doua clasă este opțiunea cea mai economică pentru călătoria cu trenul confortabil în Thailanda. Bilete de clasa a doua pentru trenuri de noapte tind să vândă mai întâi; rezervați câteva zile mai devreme în cazul în care acest lucru este clasa ta preferată.

trenurile de clasa a doua au loc relaxare și mașini de dormit. Unele mașini sunt dotate cu aer condiționat și sigilate în sus, în timp ce altele sunt doar fan. Cele mai mari, mașinile numai fan nu sunt la fel de frumos ca și cele cu aer condiționat, cu toate acestea, ele nu au o fereastră mare care coboară pentru a lăsa în atracții și mirosuri de la țară!

Clasa a treia

trenurile de clasa a treia oferă doar locuri dure; cele mai multe sunt capitonate, dar există încă unele mașini mai vechi cu scaune din lemn. Chiar și în continuare, a treia clasă este suficient de confortabil pentru călătorii în timpul zilei și ca un mod foarte economic pentru a acoperi distanțe lungime scurt și mediu. Călătorind în clasa a treia este bine pentru scurtă călătorie între Bangkok și Ayutthaya.

Trenurile de dormit din Thailanda

Pentru călătorii care preferă să meargă pe uscat, trenurile de dormit din Thailanda sunt o opțiune de neuitat. Spre deosebire atunci când călătoresc cu zi, nu vei pierde timp la transport pentru deplasarea în diferite părți ale țării. În schimb, veți economisi costul unei nopți de cazare și trezi la următoarea destinație – bonus!

Când achiziționați biletul, vei fi întrebat dacă preferați patul de sus sau de jos. Priciuri superioare sunt reduse ușor și oferă o mai mare intimitate putin din cauza de a fi în afara de nivelul solului. Ele sunt , de asemenea , un pic mai scurt decât paturile de jos. Oamenii inalti nu vor fi în măsură să se întindă pe deplin , fie de sus sau de jos, cu toate acestea, cușeta de sus are chiar mai puțin spațiu pentru picioare. Toate au o perdea de confidențialitate pentru a trage și de a veni cu așternut curat.

opriri dimineața devreme nu sunt anunțate. De fapt, sunt anunțate aeriană. Într-un fel, oamenii știu doar când să cobor. Err pe partea de siguranță prin asigurarea îngrijitor cunoaște destinația finală. Sunt extrem de prudent menținându-l toate drept și vă puteți trezi – sperăm. Doar în cazul în care, să fie ambalate și gata să coboare din tren în grabă doar în cazul.

Însoțitorii va veni prin dis-de-dimineață pentru a începe conversia culcușuri înapoi în locuri, deci ar trebui să aibă avertisment amplu pentru când stopul dvs. vine.

Deși furtul pe trenurile de dormit cu siguranță nu este la fel de rău o problema ca pe autobuzele peste noapte din Thailanda, ar trebui să evite în continuare a adormi cu un smartphone în poală. Nu lăsați telefonul pe scaun atunci când mersul pe jos în jurul valorii.

Alimente și băuturi pe trenuri

însoțitorii de tren, probabil, uniforma vă va cere mai mult de o dată pentru a comanda produse alimentare și băuturi. vânzarea de alcool au fost interzise în trenuri thailandeze din 2014 încoace, cu toate acestea, puteți obține în continuare alte produse alimentare și băuturi. Cu excepția cazului în opțiunile sunt mici, alimente tren este prea scumpe în comparație cu standardul ieftin-și delicioase în Thailanda.

Mașinile de luat masa la partea din spate a trenului sunt o opțiune pentru socializare, deși acestea sunt mai puțin nebunaticii acum că vânzările de bere nu mai sunt.

Nu așa cum fac de obicei localnicii: Pregatiti-va pentru o lungă călătorie prin achiziționarea de propriile gustări și apă îmbuteliată înainte de a urca la bordul trenului.

Sfaturi pentru o mai bună Bucurându-se de tren de călătorie în Thailanda

  • În cazul în care datele sau preferința de clasa masina ta nu sunt flexibile, carte de mai multe zile în avans. Bilete pentru week-end și de sărbători umple săptămâni în avans pentru a doua clasă.
  • Mașini care sunt sigilate și au aer condiționat poate ajunge foarte rece. Păstrați o lână sau o pătură la îndemână pentru a utiliza.
  • Fumatul este interzis peste tot în trenuri în Thailanda, cu toate că unii pasageri face acest lucru pe ascuns în spațiile dintre mașini.
  • Vei întâlni de multe ori cei mai mulți oameni în mașini de clasa a doua.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *