Skip to main content

Triburi Hill din Tailanda: Oamenii, Preocupările etice, Tururi responsabile

Triburi Hill din Tailanda: Oamenii, Preocupările etice, Tururi responsabile

Dacă vizitați nordul Thailandei, in special regiunea Chiang Mai, vei auzi expresia „triburi deal“ aruncate în jurul valorii de mult, mai ales de către agenții de turism care încearcă să vândă tururi.

Nu este întotdeauna clar exact ce „trib deal“ ( Chao Khao în thailandeză) înseamnă. Termenul a apărut în anii 1960 și colectiv se referă la grupurile minorităților etnice care trăiesc în nordul Thailandei. Zeci de companii / trekking montane și agențiile de turism oferă excursii de trib deal , în cazul în care străinii o excursie pe jos sau sunt conduse în munții din jur să viziteze aceste persoane în satele îndepărtate.

In timpul vizitelor, turistii sunt de multe ori percepe o taxă de intrare și a cerut să cumpere obiecte de artizanat realizate de aceste minorități. Din cauza rochie lor colorate, tradiționale și gâturile alungite dramatic impodobite cu inele de alama, subgrupa Paduang poporului Karen din Myanmar / Birmania au fost mult timp considerată o atracție turistică din Thailanda.

Triburile Hill

Mulți dintre oamenii triburi de deal a trecut peste în Thailanda din Myanmar / Birmania și Laos. Tribul Karen deal, alcătuit din mai multe subgrupuri, se presupune a fi cea mai mare; ei număr în milioane.

Deși unele festivaluri sunt împărțite între diferite triburi de deal, au fiecare propria lor limbă unică, obiceiurile și cultura.

Există șapte grupuri principale de deal trib din Tailanda:

  • Akha
  • Lahu
  • Karen
  • Hmong (sau Miao)
  • Mien (sau Yao)
  • Lisu
  • Palaung

Long-Neck Paduang

Cea mai mare atracție turistică, printre triburile de deal tinde să fie gât lung Paduang (Kayan Lahwi) subgrupul de oameni Karen.

Văzând femeile care poartă stive de inele metalice – plasate acolo de la naștere – pe gâturile lor este destul de șocant și fascinant. Inelele distorsioneze si alungi gâturile.

Din nefericire, este aproape imposibil de a găsi un tur care vă permite să vizitați „autentic“ Paduang (lung gât) de persoane ( de exemplu, Paduang femeile care nu sunt doar poartă inele pentru că au fost constrânși să fie pentru că ei știu că o să să fie capabil de a face bani de la turisti de a face acest lucru.

Chiar dacă vizitează în mod independent, veți fi taxat cu o taxă de intrare relativ abruptă pentru a introduce un „lung gât“ sat din nordul Thailandei. Foarte puțin din această taxă de intrare pare să se pună înapoi în sat. Nu vă așteptați la un cultural, National Geographic moment: partea a satului turistii pot avea acces este , în esență , o piață mare , cu locuitorii trafic de artizanat și oportunități de fotografiere.

Dacă sunteți în căutarea pentru alegerea cea mai etice, este, probabil, cel mai bun pentru a sări peste orice tur, care face publicitate deal trib Paduang, ca parte a pachetului.

Aspecte etice și Preocupările

In ultimii ani, problemele au fost ridicate cu privire indiferent dacă este etic pentru a vizita oamenii deal trib de Thailanda. Preocupările nu apar doar pentru că contactul cu occidentalilor este de natură să distrugă culturile lor, ci pentru că nu a existat tot mai multe dovezi că acești oameni sunt exploatați de către operatorii de turism și alte persoane care profită de popularitatea lor în rândul vizitatorilor. Nu este o mare parte din banii câștigați din turism se prelinge înapoi în sate.

Unii au descris treks triburi de deal ca vizita „grădini zoologice umane“, în cazul în care subiecții sunt prinse în esență, în satele lor, obligate să poarte haine tradiționale și plătite puțini bani pentru timpul lor. Evident, aceasta este una extremă, și există exemple de sate deal trib care nu se potrivesc această descriere.

Situația grea a acestor minorități etnice din Thailanda se face mai complicată de faptul că mulți sunt refugiați care nu au cetățenie thailandeză și sunt astfel deja marginalizate persoane cu drepturi limitate și puține opțiuni sau căi de atac.

Vizite etice Hill Tribe

Toate acestea nu înseamnă că este imposibil de a vizita sate din nordul Thailandei într-un mod etic. Aceasta înseamnă că turiștii care doresc să „facă ceea ce trebuie“, trebuie doar să fie un pic mai atent cu privire la tipul de tur ei merg mai departe și de cercetare operatorii de turism de conducere vizita deal trib.

În general, cele mai bune excursii sunt cele în care merg în grupuri mici și de ședere în satele ei înșiși. Aceste Homestays sunt aproape întotdeauna foarte „dur“, după standardele occidentale – instalațiile de locuințe și de toaletă sunt foarte de bază; cabinele de dormit sunt de multe ori doar un sac de dormit pe podeaua unei camere în comun. Pentru călătorii interesați în alte culturi și caută o oportunitate de a interacționa semnificativ cu oamenii, aceste excursii pot sfârși prin a fi foarte plină de satisfacții.

Este o dilemă veche pentru călătorii și încă subiectul multor dezbateri: vizita triburi de deal, deoarece oamenii din sate se bazează direct pe turism, sau nu vizita pentru a evita continuarea exploatării lor. Pentru că mulți membri ai triburilor de deal nu au fost acordate cetățenia, opțiunile lor pentru a câștiga un trai sunt, în general, subțire: agricultura (de multe ori stilul slash-și-arde) sau turism.

Recomandat companii de turism

companii de turism etice există în nordul Thailandei! Evitați susținerea practicilor rele de a face un pic de cercetare înainte de a alege o companie de trekking. Aici sunt un cuplu de companii de turism din nordul Thailandei:

You may also like