tur 3 zile în și în jurul fabulos Nisa

Posted on

Start la piața în dimineața

tur 3 zile în și în jurul fabulos Nisa

Ești în inima Riviera franceză , dar sunteți , de asemenea , într – un oraș francez , unde localnicii mai numeroase decât vizitatorii. Deci , a lua o felie de viață franceză și aventurați devreme la Cours Saleya. Vibrantul pătrat, piața este plină de culoare în cazul în care toată lumea vine la magazin pentru cele mai proaspete fructe și legume, grăsimi, măsline și ulei de măsline suculente, flori exotice, brânză, pâine și mezeluri de orice fel imaginabil. Este înconjurat de cafenele terase în cazul în care ies în trotuar , astfel încât să puteți savura o cafea și priviți lumea care trece. La o zi de luni, piața de vechituri antic și durează de la 7am la 18.

Cours Saleya se află în centrul orașului vechi. Este trecut cu vederea de Chapelle de la Misericorde care , dacă ești acolo, marți de la 2.30 la 17 este în valoare de scădere în timp glorios bogat decor baroc din secolul 17. Mergeți puțin nord la rue du Collet și Oliviera (8 bis rue du Collet 33 00 (0) 4 93 13 06 45) în cazul în care uleiurile de măsline din toate vintages și ambutisate sunt luate în serios. Gust înainte de a cumpăra și de a obține cunoștințe în interiorul din partea personalului.

Mers pe jos spre nord de aici la Place Rossetti și o înghețată la minunat salon de înghețată, Fenocchio pe locul 2, tel: 00 33 (0) 4 93 80 72 52. Este deschis zilnic de la orele 9 până la miezul nopții și oferă o mentală boggling varietate de arome , inclusiv ulei de măsline, lavandă și cimbru.

Un pic mai departe spre nord, ai venit la Palais Lascaris care vă arată cum a trăit grandioasă nobilimii. Construit în 1665 de Jean-Paul Lascaris, Field Marsh la ducele de Savoia, palatul este somptuos cu tapiserii și fresce, scări mari și o mare colecție de instrumente muzicale istorice. Palais Lascaris este la 15 rue Droite, tel .: 33 00 (0) 4 93 62 72 40. Este deschis miercuri până luni , 10 am-6pm și este gratuit.

Masa de pranz

Pentru masa de prânz încercați una dintre aceste sugestii de bune restaurante ieftine din Nisa unde puteți încerca una dintre specialitățile locale. Socca este mai degrabă ca un crep – o clătită subțire de făină de năut și ulei de măsline, coapte și încrețit în cuptor și condimentat cu piper negru. Încercați Altfel celălalt mare de specialitate Nisa – pizza.

Dupa amiaza

După masa de prânz, face drum spre Parc de la Colline du Chateau , unde grecii antici fondat orasul Nikaia. În ciuda numelui nu există nici un castel aici, dar nu obține o vedere fabuloasă a orașului pus înaintea dumneavoastră și marea de dincolo. Acesta vă oferă o imagine de ansamblu minunat de una dintre cele mai spectaculoase de pe Riviera Franceză. De asemenea, vă oferă o idee de ce artiști precum Renoir, Leger, Matisse, Picasso și Marc Chagall a venit să trăiască aici. Puteți urca treptele de la rue de la Providence sau Montée du Chateau. În caz contrar , luați liftul de Tour Bellanda, la capătul de est al Quai des Etats-Unis. Rulează iunie-august 9 am-8pm, aprilie și 09 septembrie am-7pm, și octombrie-martie 10 am-6pm.

Pentru oricine interesat de arta moderna, Musée d’Art Moderne et d’Art contemporain (MAMAC) la Promenade des Arts, tel .: 33 00 (0) 4 97 13 42 01, este o necesitate. Are o colecție puternică de artă modernă, concentrându -se asupra artei franceze și americane din 1960 până în prezent. Kenneth Noland, Larry Poons, Frank Stella, Sol Le Witt precum și importanți artiști pop , cum ar fi Warhol, Lichtenstein și Christo sunt afișate împreună cu numele francez Claude Viallat, Bernard Pages, Olivier Mosset și multe altele. Este deschis de marți până duminică 10 am-6pm și este gratuit.

Dacă arta modernă nu e treaba ta, plimbați-vă spre port unde feriboturi mari pleca spre Corsica și alte insule mediteraneene și iahturi de mai multe milioane de dolari varietate de bob în sus și în jos în mare spumante.

Dacă sunteți aici într – o vineri, există un tur neobișnuit oferite în seara devreme. Luați tramvaiul în jurul valorii de ceea ce este un muzeu în aer liber de 12 opere de artă, unele luminat pe timp de noapte. Turul cu ghid în franceză și engleză pleacă de la Agence Ligne d’Azur, 3 loc Massena și trebuie să vă rezervați în avans la Oficiul de Turism. Adult Cost: 8 euro , plus 2 euro pentru biletul de transport; copiii sub 10 3 euro; transport gratuit timp de sub 4 ani.

Insider Sfat

Dacă sunteți un gurmand, atunci ai ajuns în oraș drept. Luați în considerare rezervare o clasă de gătit cu bucătarul și scriitor canadian, Rosa Jackson la Les Petits Farcis . Rosa te duce pe un tur al pieței Cours Saleya care vă arată ce să cumpere, cum de a alege, în cazul în care să meargă, ce să caute, atunci va duce la câteva magazine , cum ar fi un magazin specializat de brânză. Apoi , va învăța cum să gătească ceea ce ați cumpărat în apartamentul ei vechi Nisa. Este o zi mare și o introducere foarte bună la cultura alimentară de la Nisa. Apoi vin înapoi la Cours Saleya pe cont propriu și a face cumpărături ca un localnic.

Ziua 2 în Nisa – strălucirii Promenade des Anglais

Pune pe zdrențe tale veselim și cap pentru stradă cel mai plin de farmec în Nisa și cel mai cunoscut bulevard din Franța, în afara Parisului. Începe în jos de mare, la vest de impunătoare Opera, iar 1er Jardins Albert. Aici veți găsi Teatrul de verdeața care găzduiește concerte, dar mai important, anual Festivalul de Jazz, care preia tot orașul în iulie și este bine în valoare de a participa.

Acesta este începutul celui mai faimos bulevard Nisa, The Promenade des Anglais , creat în timpul secolului al 19 – lea , când marile Milords din Anglia a ajuns pe Riviera franceză pentru a scăpa de vreme de nord. Urmează exemplul lor și de mers pe jos de-a lungul „Prom“ , așa cum este cunoscut pe plan local. Bulevard lung de 6 km este căptușit cu palmieri și trotuare mari , pe de o parte și Baie des Anges pe de altă parte. Joggers exercita de lângă mare; unii doar stau și să privească la întindere minunat de ocean , în timp ce alții pot face plajă pe malul stâncos.

Arhitectura Promenade des Anglais este jucăuș și distractiv, plin de cupole de teracotă capricioasă și turnuri. Tu treci Palais de la Mediterranee la nr. 13, cu marea fațada Art Deco. Astăzi este din nou la scopul inițial, ca un cazinou chic, unde puteți câștiga, sau pierde, avere.

Nu rata arhitectura de basm a Vila Huovila la nr. 139, care rezumă stilul Belle Epoque. Picătură în celebrul Hotel Negresco ca te trecere pentru o cafea sau o băutură. Dacă e ora prânzului, să profite de oferte de vară în încântătoare Brasserie stil de circ. E un fel de mâncare a zilei , la aproximativ 18 de euro, sau vasul de zi cu cafea și delicatese în jurul valorii de 22 de euro. În caz contrar, să vă alegeți din sugestiile mele bistro, sau pentru a face Le Festival de la Moule la 20 Cours Saleya pentru Moules-Frites.

Dupa amiaza

Pentru o privire la povestea acestui mare stațiune de pe litoral, face drum spre Muzeul Masséna . Situat la 65 rue de France / 35 Promenade des Anglais, tel. 00 33 (0) 4 93 91 19 10, muzeul oferă o idee bună a istoriei Nisa din secolul al 19 – lea din anii 1930. Un bonus este clădirea, o vilă aristocratică din 1898 stabilit în grădini frumoase și istorice. Este gratuit pentru a vizita și deschis zilnic, cu excepția în zilele de marți, de la ora 10 la 18.

La nord de bal, veți găsi Musée des Beaux Arts (Muzeul de Arte Frumoase, 33 des Baumettes Ave, tel. 00 33 (0) 4 92 15 28 28. Acesta este locul pentru a prinde pe Raoul Dufy, pictorul fovistul francez ale cărui culori exuberantă ecou spumante Marea Mediterană , care a pictat în mod constant. Muzeul este liber și deschis zilnic, cu excepția zilelor de luni, de la ora 10 la 18.

Încă mai la nord este una dintre cele mai mari site – uri Riviera franceze, Catedrala Ortodoxă Rusă St-Nicolas, de pe bulevardul Tsaréwitch, construit în 1912. Este o clădire exuberantă minunat, șase cupole sale de ceapă și de aur cruci în picioare pe cerul albastru strălucitor . Văduva lui Alexandre al II – lea a oferit teren și bani pentru a construi catedrala în memoria fiului ei, Marele Duce Nicolas Alexandrovitch care a murit în Nisa. Este la Ave Nicolas II, tel .: 00 33 (0) 4 93 96 88 02. Deschis zilnic 9 am-noon & 2-6pm, este gratuit și cea mai apropiată stație de autobuz este Tzarewitch (autobuzul nr. 17).

Sfaturi Insider

  • Dacă vă simțiți energic, închiria o bicicletă pentru a Wiz în sus și în jos PROM și în altă parte. Vélo Bleu dispune de 1200 de biciclete self-service în 120 de locații din jurul orașului. Există 34 de km de piste pentru biciclete pentru a alege; taxe variază dar încep de la 1 euro pe zi. Mai multe despre tel .: 33 00 (0) 4 93 72 06 06; și site – ul web .
  • Ia-bilete pentru un tur de autobuz 24 sau 48 Hop-on-hop-off și îl puteți folosi pentru a ajunge la toate muzeele. Biletele costa de la 17 £ per persoană.

Ziua 3 în Nisa – vestigiile romane, Matisse și Marc Chagall

Escape mulțimile în orașul vechi sau de-a lungul „Prom“ și a se vedea o felie de sus-crusta viață frumoasă. Cimiez la partea de nord a orașului este în cazul în care bogații au trăit întotdeauna. Este o suburbie frumoasă, liniștită plin de vile superbe Belle Epoque si a fost important de la început. În zilele Imperiului Roman, Cimiez a fost capitala provinciei Alpes-maritimae.

În afară de plăcerea pură de a merge pe străzi cu frunze și de a vedea arhitectura exuberantă, există mult mai mult pentru a vă ispitească să luați autobuzul nr 15, 17 sau 22 până la stația Arenes / Musée Matisse.

Începeți cu trecutul îndepărtat de la site – ul galo-roman . Arena a fost destul de modestă de standardele romane, acomodarea la doar 4000 de spectatori care au venit să urmărească gladiatorii și cursele. Vă puteți plimba în jurul valorii de resturile de băile termale cu băi lor calde și reci. Picătură în Arheologie Muzeul , Muzeul Arheologic de la 160 des Arènes AVE, tel 00 33 (0) 4 93 81 59 57, pentru a obține o idee de viață în Nisa în urmă cu 2000 de ani. Muzeul este deschis zilnic , cu excepția marți 10am la 18 și este gratuit.

La est, fosta mănăstire franciscană are grădini frumoase , care oferă umbră pe zi calduroasa de vara. Dacă sunteți aici de la mijlocul lunii iulie până la mijlocul lunii august, a verifica aer liber concerte de muzică clasică în mînăstire. Nu rata cimitirul în care atât Matisse și Raoul Dufy sunt îngropate. Biserica mănăstirii este deschisă de luni până sâmbătă 9am la 18 și grădinile sunt deschise de la 8am la după – amiaza târziu. Ambele sunt gratuite.

Masa de pranz

Au masa de prânz la restaurantul încântător Côté Sud , înainte de a vizita conac din secolul 17 care găzduiește Matisse Musée de la 164 des Arènes de AVE Cimiez, tel .: 00 33 (0) 4 93 81 08 08. Este o adevărată casă, plin de obiecte personale și unele dintre picturile artistului , care a iubit atât de mult lumina și culorile Coasta de Azur. Matissee a petrecut iernile la Nisa din 1916 încoace, apoi a închiriat un apartament pe locul Charles-Felix. A murit în Cimiez , în noiembrie 1954 , la vârsta de 85.

Luați autobuzul nr. 15 sau 22 pe Bulevardul Cimiez la Musée National Marc Chagall (stop este Musée Chagall). Clădirea mai degrabă dour a fost special comandat și a deschis de Marc Chagall el însuși în 1972. într – o grădină plină de plante mediteraneene, este vizavi de fostul conservator de muzică în vila Paradiso și are o colecție permanentă pe spectacol precum și expoziții temporare regulate. Muzeul este pe du Docteur-AVE Menard tel. 33 00 (0) 4 93 53 87 20 și este deschis zilnic , cu excepția marți 10am la 6pm. Intrare pentru adulți este de 8 euro.

Divertisment de seară

Vieux Nice este cel mai bun loc de divertisment de seară. Există o mare varietate de baruri, multe oferind o oră fericit 6 la 20. Pentru un bar gay și lesbiene șic, încercați Pulp Fiction Salonul la 7 rue Emmanuel Philibert la locul du Pin, tel .: 00 33 (0) 4 93 55 2535. separeul la 22 rue Droite, tel .: 00 33 (0) 4 93 80 43 22, este un bun pub irlandez destul de mic și un bar, care servește , de asemenea , produse alimentare.

Există două mari cazinouri din Nisa. Casino Ruhl este la 1 promenada des Anglais, tel .: 33 00 (0) 4 97 03 12 22. Palais de la Méditerranée se află la 15 promenada des Anglais, tel .: 33 00 (0) 4 92 14 68 21. ambele sunt grave și pentru a satisface role mari.

Excursii scurte de la Nisa

Antibes este una dintre cele mai fermecătoare orașe mici din Franța. metereze medievale îmbrățișează coasta ca mare de lire sterline stâncile de mai jos. Orașul vechi este un labirint de străzi mici fermecător, plin de bistrouri, baruri și buticuri. inima sa este veche piata din fontă, care se umple zilnic cu o piață de fructe și legume proaspete. In apropiere de Muzeul Picasso este găzduit într-un castel mic, care artistul a trăit în timpul său în Antibes. Acesta găzduiește unele arta de mare, plus ceramică Picasso proiectate și-a făcut de meșteri în apropiere Vallauris. Și apoi există splendida la Fort Carré, construit de Vauban ca o apărare împotriva jefuitorii de mare. Acesta are vedere la cel mai bun port la Marea Mediterană, umplut cu un fel de iahturi, care nici măcar o victorie loterie va cumpăra. Adăugați la faptul că umplut-pin Cap d’Antibes care te duce la Juan rotunji-les-Pins, și face un loc foarte atractiv, într-adevăr.