Ünnepeljük a győzelem a jó a gonosz felett Bali Galungan

Posted on

Ünnepeljük a győzelem a jó a gonosz felett Bali Galungan

Galungan a legfontosabb ünnep a balinéz hinduk. A fesztivál egy ünnep tiszteletére a Teremtő az univerzum ( Ida Sang Hyang Widi ), valamint a szeszes italok, a tisztelt ősök. Ez jelképezi a győzelem a jó ( Dharma ) a gonosz felett ( Adharma ), és arra ösztönzi a balinéz, hogy megmutassák hála a kínálatát, az ima és a tánc.

Kínálatát a ősök

Galungan fordul elő évente kétszer 210 napos ciklus a balinéz naptár és jelzi az idő az év, amikor a szellemek, az ősök úgy gondolják, hogy látogassa meg a földet. Balinéz hinduk végre rituálék, amelyek célja, hogy szívesen és szórakoztatják ezek visszatérő szellemek.

A ház vegyületek teszik ki a magját balinéz társadalom életre kelnek ima által kínált élő családok belül. Családok hez bőséges áldozatot, az élelmiszerek és a virágok az ősi szellemek, hálát és reméli védelmet. Ezeket az áldozatokat is kínálnak helyi templomok, amelyek tele vannak hívei.

Az egész sziget kelbimbó magas bambusz oszlopok, vagy  penjor , amelyeket általában díszített gyümölcs, kókusz levelek, virágok és állítsa fel a jobb oldalon minden tartózkodási bejáratánál. Minden kapu, akkor is talál kis bambusz oltárok létre, különösen az ünnep, mindegyik csapágy szövött pálmalevél kínálatát a szellemek.

Intenzív készítmények

Az előkészületek Galungan kezdődik néhány napig, amíg a tényleges ünnep.

  • Penyekeban:  Három nappal Galungan családok kezdik készítmények „Penyekeban.” Penyekeban szó szerint azt jelenti: „a nap, hogy fedezze fel”, ahogy ez az a nap, amikor a zöld banán fedezi fel hatalmas agyagedények, hogy gyorsítsák az érési.
  • Penyajahan: Két nappal korábban jelzi ideje önvizsgálatra a balinéz és még unalmasan, egy időben, hogy a balinéz sütemények ismert jaja . Ezek a színes sütemények készült sült rizs tészta használják kínálatát és szintén fogyasztják különösen Galungan. Ebben az évszakban talál jóllakottság jaja minden faluban piacon.
  • Penampahan:  A megelőző napon a vágási nap. Ezen a napon, balinéz levágni az áldozati állatokat, hogy megy a templomba vagy oltár kínálatát. Galungan jelöli a hirtelen többlet a hagyományos balinéz ételek, mint a lawar (fűszeres sertéshús és kókusz mártással étel) és satay.
  • Galungan Nap: balinéz bhakták imádkozni a templomok és tegyék kínálatát a szellemek. A nők hordják a lehetőségeknek a fejükre, míg a férfiak hozzák palm felszínű levelek.
  • The Day After Galungan: balinéz látogasson el kinfolk és a legközelebbi barátok.
  • Kuningan: A követő tizedik napon Galungan nap végét jelzi Galungan és úgy vélik, hogy a nap, amikor a szellemek újra felemelkednek a mennybe. Ezen a napon, balinéz, hogy különleges ajánlatokat sárga rizs.

Tánc a Barong

Alatt Galungan, a szertartás néven Ngelawang végezzük a falvakban. Ngelawang egy ördögűzés ünnepség által végzett Barong, isteni védelmezője formájában egy mitikus állat.

A Barong felkérik a házakba, ahogy teszi az utat a falu. Az ő jelenléte azt jelenti, hogy visszaállítsa az egyensúlyt a jó és a rossz egy házban. A lakók a ház imádkoznak, mielőtt a tánc Barong, aki azután, hogy egy darab bundáját emlékbe.

Miután a Barong meglátogatja, fontos, hogy áldozatul egy canang szárit tartalmazó pénzt.

A Treat érzékek

Míg a tényleges ünnepségek nyitottak balinéz csak a turisták, akik ellátogatnak Bali során üdülési kap egy eyeful a helyi színt. Ez nem minden nap látod gazdagon öltözött nők átkelés az utcán, hogy az élelmiszer felajánlásokat a helyi templomba, és van valami ünnepi a penjor imbolygott a szélben mindenhol nézel!

Alatt Galungan, néhány helyi éttermek lovagolni a növekvő kereslet a balinéz ételek azáltal Akciós mindenféle természetes ételeket. Ez egy nagyszerű alkalom, hogy megpróbálja balinéz ételt először! A hátránya, sok helyen zárva lesz Galungan, mint a jámbor balinéz alkalmazottak valószínűleg megy az illető falvak ünnepelni.

Mivel a balinéz naptár követi a 210 napos ciklus Galungan történik évente kétszer nagyjából félévente. Ellenőrizze, hogy az utazás egybeesik Galungan hogy felkészültebbek legyenek. Érdemes foglalni egy szálloda Bali korai időpontokra vonatkozó, az üdülési járók az egész világon így Galungan tervei saját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *