Uporabite lahko evrov v Angliji in drugod po Veliki Britaniji?

Posted on

 Uporabite lahko evrov v Angliji in drugod po Veliki Britaniji?
Kot obiskovalec potujejo med Veliko Britanijo in celinsko Evropo, lahko se sprašujete, ali imate, da spremenite svoj valuta vsakič, ko prestopi iz evrskega območja v Veliki Britaniji. Lahko preživite evrov v Londonu in drugod v Veliki Britaniji?

To se morda zdi preprost, naravnost naprej vprašanje, ampak odgovor je malo bolj zapleteno kot to. To je tako ni in – presenetljivo – ja … in tudi mogoče. Še pomembneje pa je, da je dobra ideja, da celo poskušali preživeti evrov v Veliki Britaniji?

po Brexit

Marca 2019 je Združeno kraljestvo naj bi zapustiti Evropsko unijo (EU). Veliko stvari se bo spremenilo, vendar vprašanja valute bo ostal precej enako za obiskovalce. To je zato, ker je Združeno kraljestvo nikoli sprejela evro kot svojo valuto in jo je vedno obravnavajo kot tuji valuti, tako kot dolarjev. Ti trgovin, ki imajo možnosti za sprejemanje evrov stori le kot storitev vljudnostni za več tujih turistov, ki jih obiščejo. Torej, po odhodu Velike Britanije iz EU, je stanje glede porabe evrov v Veliki Britaniji ne bo spremenila.

Kaj se lahko spremeni, vendar pa, vsaj za nekaj časa, je nihanje menjalnih tečajev med funtom in evrom. Preden poskusite uporabiti svoje evrov v eni od trgovin v Veliki Britaniji, ki jih sprejemajo, preverite menjalni tečaj, da vidim, če bi kaka druga metoda za njihovo spreminjanje bolje.

Prvič, “Ne ne moreš” Odgovor

Uradna valuta v Veliki Britaniji, je britanski funt. Trgovine in ponudniki storitev, kot pravilo, le vzeti funt. Če uporabljate kreditno kartico, ne glede na valuto, v kateri ste plačali račune, kartica se zaračuna z britanskim funtom in vaš končni kreditno kartico obračun bo odražala menjalni razlike in ne glede pristojbine svoje izdajanje bančnih dajatev na tujo valuto.

In zdaj za “Da, Mogoče”

Nekateri v Veliki Britaniji večjih veleblagovnic, zlasti trgovin v Londonu, ki so turistične atrakcije v sebi, bo evrov in nekatere druge tuje valute (ameriški dolar, japonski jen). Selfridges (vse panoge) in Harrods bodo tako vzeli funt, evrov in ameriških dolarjev na svojih navadnih blagajnah. Selfridges je tudi kanadskih dolarjev, švicarskih frankov, in japonski jen. Marks and Spencer ne bo tuje valute na blagajne, vendar je, tako kot druge trgovine priljubljenih z obiskovalci, je menjalnice (dobesedno devizne mize, kjer lahko zlahka spremenite denarja) – v večini svojih večjih trgovin.

In o tem “Mogoče”

Če razmišljate o porabi evrov v Angliji in drugod v Veliki Britaniji v mislih, da:

  • Tudi če trgovina ima tujo valuto na svojih blagajnah, vaše plačilo je še vedno posel v tuji valuti, velja menjalnih tečajev – razlika v vrednosti med eno valuto in drugo.
  • Menjalni tečaji, izračunane na blagajn s trgovin, ki jemljejo evrov morda ne bo najboljše obrestne mere lahko dobite, je lahko zastarela, ali je lahko predmet majhno doplačilo.
  • Trgovina pomočniki resnici niso navajeni, da ob tuji valuti in vaš posel lahko traja dlje, kot bi si želeli.
  • Ti trgovin, ki ne jemljejo evrov, se bo izvajalo samo eurobankovce – ne bo kovancev.
  • Boste morali plačati za blago, ki uporabljajo eno ali valute drugega. Ne, ne moreš plačati del vašega nakupa z evrih in del njega z britanskih funtih.
  • Vi ste zelo malo verjetno, da bi našli maloprodajnih trgovin, ki bodo izmenjali svoje evrov za britanskih funtih zunaj Londona.
  • Tudi v Veliki Britaniji, so valutna zmešnjav. Banka of Scotland in banka Severne Irske tako izdajajo lastne različice britanskih funtih. Pojasnila imajo različne slike in kovanci imajo različne gravure. Obiski, ki se vračajo v London Edinburgh ali Belfastu s Severno irski ali škotskih funtov imajo pogosto težave z blagajnikov zavrnitvi, da jih sprejmejo – čeprav so zakonito plačilno sredstvo. Tako si predstavljam poskuša plačati z evri.

Najboljša strategija za evrih in drugih tujih valut

Spremeni valuto, ko prideš domov. Vsakič, ko spremenite denar, ste izgubili nekaj denarno vrednost v zameno. Če obiščete v Veliki Britaniji kot zadnji postanek pred naslovom doma, ali pa če je vaš obisk je del turneje po več državah, je skušnjava, da bi spremenili svoje sredstev v valuti države, se zgodi, da se v. Ne. Namesto:

  • Kupi minimalno količino valute mislite, da boste morali, da se jih. To je bolje uporabiti svojo kreditno ali debetno kartico za nakup malo več kot pa na kupe v tuji valuti ostane.
  • Ne pozabite, da uporabite svoje kovance – so skoraj nemogoče spremeniti med valutami.
  • Visi na vaši ostanki valute, dokler ne pridem domov. Pospravi svoje evrov, švicarskih frankih, danska krona, in madžarski forint  na varno mesto in jih vse spremeniti naenkrat v svojo nacionalno valuto, ko prideš domov. Če tega ne storite, boste izgubili vrednost pri vsaki izmenjavi.

Pazite scammers

V nekaterih delih sveta, trgovci, ki so ti opredeljeni kot “tuje” lahko poskušajo prodati vam valute v zameno za dolarjih ali evrih. Če ste potovali na Bližnjem vzhodu, del vzhodne Evrope in Afrike, morda že naleteli na to.

Ta praksa je skoraj neznan v Veliki Britaniji je tako, če se boste obrnili, ne bi zamikalo. Naj bodo previdni, saj ste verjetno se hustled. Oseba, ki vam ponuja izmenjavo se lahko poskuša vas mimo ponarejen denar, ali pa preprosto vas moteča, medtem ko njihovi Snatcher prijatelji žeparja / zapornimi priti na delo.