Uw Travel Guide: An Introduction to Bali, Indonesië

Posted on

Uw Travel Guide: An Introduction to Bali, Indonesië

Bali is in Zuidoost-Azië – maar soms is dit Indonesische eiland voelt als een andere wereld helemaal. U kunt direct worden bused van de luchthaven naar ultra-modern uw resort in Kuta … Daarna doorkruisen uitgestrekte rijstvelden naar de kunstgaleries in Ubud, of de duizelingwekkende klif hoogten van Pura Luhur Uluwatu bezoeken.

In een land met een moslimmeerderheid, Bali is cultureel Hindu, met tradities en festiviteiten gevierd nergens anders in de regio. De cultuur is het best gewaardeerd door de kunsten en het voedsel dat de lokale bevolking liefdevol te delen met hun bezoekers; maar deze cultuur zit in een ongemakkelijke wapenstilstand met oprukkende moderniteit in de vorm van golfbanen resorts, en winkelcentra kiemen helemaal over.

Simpel gezegd, er is geen “simpel gezegd”. Bali niet uit te leggen, de contrasten met elkaar concurreren om de aandacht van de bezoeker. Bali is de enige overgebleven fragment van een eens zo machtige Hindoe rijk; maar het toerisme dreigt dezelfde rijke cultuur viert ingepast. stranden van Bali en andere natuurlijke wonderen zijn in de felle concurrentie met de voortdurende ontwikkeling gaande op het hele eiland.

Wat te doen in Bali, Indonesië

Bali is al lang bekend om zijn stranden en de cultuur, maar de groeiende toeristische infrastructuur betekent dat nieuwe mogelijkheden voor plezier en vermaak zijn wijd open.

stranden van Bali zijn nog steeds de belangrijkste trekken. Ongetwijfeld het beste strand ligt in Nusa Dua, met zijn uitgestrekte zachte zandstrand. De bonte voorwaarden voor surfen in Bali ook het aantrekken van surfers van over de hele wereld.

Balinese muziek en dans spelen een prominente rol in de lokale samenleving (de Pura Luhur Uluwatu Kecak en vuur dansshow is een goed voorbeeld), en de toeristen worden aangemoedigd om de Balinese eredienst te zien aan de vele tempels verspreid over het eiland.

Maar dat is slechts oppervlakkig. Een meer volledige run-down is hier te lezen: Wat te doen in Bali

Regio’s Bali

Het ontdekken van attracties van Bali kan een desoriënterend ervaring voor de eerste keer bezoeker. Het ene moment kunt u in het midden van de drukte van Kuta en Denpasar, de volgende kun je dolfijnen ontmoeten op Lovina Beach. Kunstgalerijen in Ubud kan manier om muziek techno in Seminyak geven.

Zuid-Bali is waar de meeste van de actie van het eiland vindt plaats, waar de toeristische infrastructuur is de meest ontwikkelde: Kuta witte zandstranden en raucuous nachtleven, stedelijke attracties Denpasar en Nusa Dua’s besteld sereniteit, onder anderen. Voor meer informatie, lees onze inleiding naar Zuid-Bali.

Central Bali staat bekend als de bakermat van de Balinese kunst. Ambachtslieden van het eiland, voornamelijk gebaseerd in de stad Ubud, produceren zowel traditionele als moderne kunst voor een groeiende internationale markt. Voor meer informatie, lees onze Introduction to Central Bali.

Oost-Bali wordt gedomineerd door Gunung Agung ( “Holy Mountain”), een centrale focus van Bali’s religie en cultuur. De Pura Besakih tempel ligt op zijn voet. Langs de zee, de donkere vulkanische zand bieden uitstekende duiken, zonnen en snorkelen kansen.

Ten noorden van deze regio, Kintamani de dorpen rondom Mount Batur en de caldera meer – te bezoeken voor de verse levensmiddelen, wandelen en het onvergelijkbaar uitzicht.

Noord-Bali – gecentreerd rond de oude Nederlandse hoofdstad Singaraja, Noord-Bali biedt een goede blik op het schilderachtige geschiedenis van Bali. Dit gebied is veel minder druk dan de zuidkant van Bali, en biedt een aantal betoverende afleiding van zijn eigen. U kunt zwemmen uit naar dolfijnen te ontmoeten op Lovina Beach, of genieten van de koloniale architectuur in Singaraja.

West Bali – Het meest westelijke deel van Bali is het eerste deel van het eiland gezien met de veerboot passagiers uitstappen bij Gilimanluk; afgezien van dat, er is niet veel voor de toerist te zien. Enkele bezienswaardigheden buiten de gebaande paden bestaan – het graf van de gedoemde minnaar Jayaprana kan hier worden gevonden, alsmede de wilde dieren van Bali Barat National Park.

Vluchten naar Bali

Als je net als de meeste bezoekers naar Bali, zult u het eerst zien van een vliegtuig landing op de internationale luchthaven Ngurah Rai (IATA: DPS). Ngurah Rai is bereikbaar vanuit bijna elke belangrijke hub in de regio, Australië inbegrepen.

Uit de VS – Long-haul vluchten van het Amerikaanse vasteland naar Bali beschikbaar zijn, af te wijken van Los Angeles, San Francisco en New York.

Van Hong Kong – Cathay Pacific, China Airlines, Garuda Indonesia, Japan Airlines, Korean Air Lines, Malaysia Airlines en Singapore Airlines vliegen van Hong Kong International Airport (IATA: HKG) naar Ngurah Rai.

Van Singapore – Garuda Indonesia, Malaysia Airlines en Singapore Airlines vliegt vanaf de internationale luchthaven Singapore Changi (IATA: SIN) naar Ngurah Rai.

Uitgaande internationale bezoekers zijn onderworpen aan een luchthavenbelasting van 150.000 Rupiah, te betalen alleen in de lokale valuta. Voor bezoekers vertrekken op binnenlandse vluchten, de binnenlandse vertrek belasting kost Rp30,000.

Reizen in Bali

Veel resorts bieden gratis transfers van Ngurah Rai, maar aan de kleine kans dat je je niet kunt krijgen (of niet wilt een), kunt u gemakkelijk rijden een taxi vanaf de luchthaven naar uw hotel of elders op het eiland. Taxi’s zijn te vinden in het zuidelijke uiteinde van Bali, vooral rond de toeristische gebieden van Kuta, Tuban, en Denpasar. Meer op Bali taxi’s hier: Hoe kan ik een taxirit in Bali, Indonesië.

Als u wilt verder weg te gaan, kunt u een auto (met of zonder chauffeur) of een motorfiets huren – maar als je ervoor kiest om zelf rijden, van mening dat Bali is een ongelooflijk uitdagende plek om te rijden. Lees over al uw transport opties hier: Transport in Bali – An Introduction.

Hotels en Resorts in Bali

Bali biedt een ongelooflijke waaier aan accommodaties – van spotgoedkope hostels aan duizend-dollar-verblijf villa’s. In het algemeen budget reizigers hebben de neiging om te verblijven in of rond Kuta, Good mid-range en familie opties kunnen worden gehouden in Tuban, en de duurste badplaatsen zijn meestal in Nusa Dua. U kunt meer Bali accommodaties in deze lijst van Bali hotel picks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *