V slikah: Poudarki iz muzeja Louvre v Parizu

Posted on

 V slikah: Poudarki iz muzeja Louvre v Parizu

Ena izmed največjih težav, ljudje pogosto naletijo pri obisku velikanskih in izredno bogato Musée du Louvre v Parizu? Tam je preprosto preveč, da bi videli. Vaš um morda ne more vsega sprejeti, da smo naredili nekaj trdo delo za vas, da izberete nekaj zakladov v zbirki in vam daje priložnost, da se seznanijo z njimi pred vašega obiska. Prebrskajte našo galerijo za navdih, in ne pozabite, ko tam ne bi smel poskušati storiti in videti vse!

Na sliki:

Ta pogled na dramatičen, pometanje plaza, na katerem stoji Louvre fasada kaže močno nasprotje med klasično in moderno arhitekturo. Obstoječa Renaissance-era palača, ki se zaključi v 17. stoletju Louis XV, je služil kot sedež francoske royalty do Ludvika XVI zgradil Versailles.

Steklo piramida, ki sedaj služi kot je bil vhod v Louvre je zasnoval kitajski arhitekt Ieoh Ming Pei in odprt leta 1989. / 72 ft steklo struktura 22 metrov sestavljen iz 800 ločenih kosov stekla, sestavljene nad aluminijasto konstrukcijo, ki tehta 95 ton.

Podrobnejši pogled na Glass Pyramid

Ta detajl steklene piramide v Louvru prikazuje zapletena Prekrivanje posameznih trikotnikov stekla nad težkim aluminijasto strukturo. Piramida ima lahko veliko nasprotniki, vendar pa ne more zanikati, da je okvirji iz 17. stoletja, nekdanji palači na presenetljiv način.

Da Vinci je La Gioconda (Mona Lisa)

V začetku 15. stoletja, italijanski slikar Leonardo da Vinci revolucionarno umetnost portretiranja in pomagali vratar v italijanske renesanse z “La Gioconda”, delo je danes veliko bolje znan kot “Mona Lisa” in je sedaj eden od Louvre najbolj hrepeneti gospodarstva. Nešteto turisti prihajajo v veliki muzej preprosto praznik oči na njej.

Vendar pa se lahko slika, ki je pravzaprav precej majhna in zaščitene za težke stekla, je težko priti blizu, da zaradi velike množice. Poskusite priti do Louvre na delovni dan ali zgodaj zjutraj za boljše možnosti pri pridobivanju blizu pogled na žensko s skrivnostno pol nasmehom.

Venus de Milo (Afrodita)

Leta 1820 je bil kip v Grecian boginje Afrodite izkopan na otoku Milo v Grčiji. Zmenki na približno 100 pred našim štetjem in bolj znana kot Venus de Milo (v povezavi z rimsko ime za boginjo ljubezni), kip je sedaj skrbno ohranjen muzeja Louvre v Parizu, kjer je na milijone obiskovalcev jate videti njeno harmonično oblike.

Krilati Zmaga Samotrake (antična Grčija)

Zmenki na okoli 190-220 pred našim štetjem je Winged Zmaga Samotrake prikazuje žensko figure– grške boginje zmage (Nike) – stoji na podstavku, ki spominja na ladjo. Ogromen kip, ki je prikazana stalno na Louvre v Parizu, predstavlja več kot 18 ft visoke. Narejena je iz težkega bloka Parian marmorja in je bil izkopan leta 1863. Zanimivo je, da je bila glava nikoli našli.

Liberty vodi ljudstvo Eugene Delacroix

Eden od glavnih del francoske romantike v slikarstvu je Eugene Delacroix je La Liberté Guidant le Peuple (Svoboda vodi ljudstvo), ki jo je naslikal v času francoske revolucije leta 1830 kot politični plakat. Nastanjeni v Louvru v Parizu, se je pozneje bil imenovan prvi večji politični umetnine moderne dobe. Delacroix, ki je bil tudi sam del vojaških naporov, da ga upodobil v zgornjem levem (enostavno določljivo kot človek z zgoraj klobuk).

Apollo Galerija: prenovljenih zaklad v Louvru

Po opravljenem velik obnovo je razkošno Apollo galerija ponovno odprli v Louvru leta 2004. Posvečena Sončnega kralja (Louis XVI), galerijskih funkcijami bogato poslikane strope in zaklade, vključno francoskih kronskih draguljev. Podobno kot Galeriji Mirrors v Chateau de Versailles, Apollo Galerija je let za dokončanje in je delo več kot 20 umetnikov, vključno z Eugene Delacroix in Charles Le Brun.

Kodeks soba Hamurabi v Louvru

Hamurabi Kodeks je serija tablet segajo DP 12. stoletja in vpisane z zakoni določenimi pod vladavino babilonski kralj Hamurabi. Prolog z oznakami, je zapisano na tablete gline, ki se nahaja v Louvru, in ponuja zanimiv vpogled v vsakdanje življenje v antični babilonskega kraljestva. To krilo Louvre je na splošno znan po svojih impresivno zbirko starih umetniških del in predmetov iz Bližnjega vzhoda.