Vegetarijanska Festival Phuket

Posted on

Vodnik do Nine festivalu cesar bogov na Tajskem

Vegetarijanska Festival Phuket
Znan tudi kot Nine cesarja Gods Festival ali Jay Festival Kin je Phuket Vegetarijanski Festival je vsakoletni taoistični dogodek praznoval predvsem kitajske skupnosti na Tajskem in po jugovzhodni Aziji.

Tek za devet dni, je vegetarijanski festival Phuket mnogi menijo, da je najbolj ekstremna in bizarna festivalov na Tajskem. Privržence, ne samo odreči meso za počitnice, nekaj izbranih udeležencev dejansko opravljati samostojno organov v obliki piercing svoja lica z meči, hoja v vročih premogi in plezalne lestve narejene iz rezila!

Sedem zvezde, ki sestavljajo naš Veliki medved ozvezdje plus dva nevidne zvezde, se šteje, da je devet cesar bogovi, ki se praznuje.

Kaj lahko pričakujem na Vegetarian Festival Phuket

Ne pričakujte temačen tempelj doživetje! Festival Vegetarijanska je živahna, kaotično in glasno. Množica ljudi, ki tvorijo okrog procesiji pa petje in metanje ognja krekerji; lev ples prepleta skozi množico. Udeleženci nosijo bele, medtem ko na mah pesmi – na obnorela privržence, ki prosijo bogove za vstop v svoje telo – obrabo izdelati kostume in prebodite svoje telo.

Izbrana mah pesem – vedno neporočeni moški in ženske – luknjanje njihove obraze vse od kljuk do velikih kopja s pomočjo podporne skupine; nekateri sprehod v vročih premogi ali ležijo na posteljah nožev. Vse mah pesem trditev, da se počutijo malo bolečine in nekateri imajo preostalo prestrašil!

Kosi oranžne papirja in tkanine so porazdeljene po vsej množici so za srečo.

Pravila za festival

Privržence se pričakuje, da nosijo bele in ohraniti čiste misli; dajo gor meso, seks, alkohol, stimulanse in močne živila, kot so česen. Turisti so vabljeni, da se udeležijo procesije in fotografirati. Čeprav lahko vegetarijanska Festival zdi bizarno karneval, pa je še vedno globoko veren dogodek; pokazati spoštovanje in ostati izven poti!

Ljudje v žalovanje in nosečnice ali menstruacijo ženske se ne bi smel udeležiti slovesnosti.

vegetarijanska prehrana

Medtem ko mnogi turisti preprosto udeležijo videti skrajne piercingi, lahko odlična vegetarijanska prehrana je treba uživati vsi. Sodelujoče restavracije in stojnic s hrano pluje pod rumeno zastavo z rdečo kitajsko črkami.  Različice znanih tajskih rezancev jedi so pripravljene brez mesa ali rib omako.

Vegetarijanska hrana na voljo na festivalu izgleda identično mesnih izdelkov, kot so svinjina in piščanec, pa prepričani, da je veganska – tudi jajca in mlečni izdelki se ne uporabljajo v času festivala. Posebno pozornost je treba dati hrana isto teksturo in pojavljanj z mesom jih posnemajo.

Zgodovina Nine cesarja festivalu Gods

Kot pri mnogih starodavnih festivalih, ljudje ne strinjajo o nastanku festivala Nine cesar bogov. Ena od teorij pravi, da je bil festival prinesel Phuket iz Kitajske z Ansambl akterji okoli 1825.

Festival Devet cesar Bogovi so opazili na Kitajskem, pa so piercingi in samozaposlene organov so edinstvene na Tajsko. Nekateri menijo, da so bili piercingi vplivom podobnih dejanj, ki se izvajajo v okviru letnega indijski festival Thaipusam.

Kje Doživite vegetarijanska Festival Phuket

Festival Vegetarijanska je praznoval do neke mere v Bangkok, Chiang Mai, in celo Kuala Lumpur; Vendar Phuket – ki ima kitajsko prebivalstvo okrog 35% – je mesto, videti je obnorela privržence prebodite svoje telo in opravljajo podvigi self organov.

Samo nekaj velikih svetišč v Phuket za priča slovesnosti so: Jui Tui, Bang Niew, Phut čeljusti, Cherng Talay in Kathu.

Slovesnosti se giblje med različnimi templjev po vsej praznovanje; pobral razpored dogodkov, je bistvenega pomena za to, da na pravem mestu ob pravem času.

Obiščite uradno Phuket Vegetarijanski Festival spletno stran za razpored dogodkov.

Kdaj Glej festival

Vegetarijanska Festival Phuket se začne na prvi dan v devetem mesecu kitajski lunarni koledar, tako da datum vsako leto spreminjajo. Značilno je festival potekal v jeseni, ob koncu septembra in v začetku oktobra.

Vrhunec festivala Nine cesar bogov je v devetem – ali zadnji – dan, kot obred postane poslovilno blaznosti za pošiljanje bogove doma na nebu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *