Verhuur en besturen van een fiets in Bali

Posted on

Verhuur en besturen van een fiets in Bali

Hier ziet u hoe een motorfiets in Bali te huren, die tips over het huren van deze relatief kleine en wendbare scooters die alomtegenwoordige naar Zuidoost-Azië, en die Heers over verkeer scènes het hele eiland. Terwijl het huren van een auto in Bali en rijden er zelf is een van de beste manieren om de vele prachtige bezienswaardigheden van Bali te verkennen, rijden op een motorfiets in Bali kunt u navigeren nog gemakkelijker, omdat ze u in staat om toegang te krijgen tot de gebieden waar vier wielen niet gaan.

Avid surfers en mensen met een voorliefde voor avontuur motoren vinden een geschenk uit de hemel. Door het huren van een motorfiets in Bali, kunt u regelen voor meerdere dagen huren voor de duur van uw verblijf, en tegen een fractie van de kosten als je een auto met chauffeur huren. Er zijn een aantal juridische en veiligheid richtlijnen om aandacht op bij het huren van een scooter of motor te nemen. Hier is het lowdown voor uw Bali avontuur op twee wielen.

Hoe Fietsverhuur in Bali werken

De meerderheid van de huurmotoren in Bali zijn de ‘Rijklaar’ en het type scooter, met de regionale marktleiders zijn Honda en Yamaha, met op dit moment populaire modellen zoals Honda’s gebruiksvriendelijke, automatische versnelling Vario, Beat en Scoopy scooters met 110 tot motoren 125cc .

De belangrijkste badplaats gebieden zoals Kuta, Sanur, Jimbaran en bestemmingen met ruige terrein, maar met exotische bezienswaardigheden de moeite waard, zoals Candidasa in Oost-Bali hebben verhuur kramen gerund door en eigendom van de lokale bevolking. Geparkeerde fietsen zijn gemakkelijk te herkennen met borden hingen over hun nummerplaten of stuur lezen, “Motoren voor huur” of “Auto en Motorcycle Rental”, zoals de meeste bieden zowel. U kunt kiezen uit de dagelijkse huur van een bij terugkeer tijd en datum, of zelfs een handige afspraak af bij uw hotel afgesproken. Hotels zijn meestal in staat om een ​​fiets te regelen via de conciërge, of u kunt lopen in een warung aanbod verhuur en vragen.

Moeten we een internationale licentie voor een fietstocht in Bali?

licentie Een internationaal motorrijders is het verplicht om een ​​motorfiets in Bali te rijden. Als u nog niet één geregeld in uw eigen land, kan verhuur van winkels meestal de weg vrij voor u op een vergoeding. Het enige wat ze nodig hebben, is uw reservering, een pasfoto en een administratiekosten – ergens tussen USD 10 tot 20 (IDR 14,000-27,000).

In de meeste gevallen zal motor huren u een proces-verbaal, dat bekend staat als ‘Surat Kehilangan’ voor uw ‘verloren internationaal rijbewijs’, die beschikbaar is en ingevuld op het politiebureau (met een ‘fee’ van IDR 15.000) aan te bieden. Deze ‘alibi’ is een gangbare praktijk voor het vervoer in de wet, en kan je een keer op te slaan op een politiebureau stop. Het is echter nog steeds onwettig.

U kunt zich aanmelden voor de vergunning van een tijdelijke toeristen motorrijder’s (met een beperkte geldigheidsduur) op de internationale diensten van de Poltabes (stad politiebureau) op Jalan Gunung Sanghyang in West Denpasar. U moet u originelen en kopieën van uw paspoort, KITAS vergunning te presenteren, en betalen een vergoeding van rond de USD 25 (IDR 250,000-300,000). Hetzelfde geldt voor expats, die een meer geldig ‘SIM-C’ ruiters kunnen krijgen license (enkel geldig voor motorfietsen – auto’s vragen om een ​​andere ‘SIM A’).

Er is geen betere manier om het eiland met een groot gevoel van vrijheid en gemoedsrust ontdekken – een eenvoudig document kan een hoop gedoe besparen met verkeerspolitie, die hebben gekregen in de gewoonte van het stoppen van buitenlanders op de fiets ‘vragen’ voor ‘boetes’ of wat je hebt in je portemonnee, in het geval u niet een dergelijke juridische documenten bij de hand te hebben.

Komt het met verzekeringen?

Aangezien de meeste motorfietsen huren zijn klein en lokaal te draaien, verwacht niet te veel insluitsels met de huur van uw fiets. Echter, baanbrekende western-managed fietsverhuur opgesprongen, de wil van Bali Bike Rental (www.balibikerental.com), waardoor de vraag opgemerkt, en biedt een premie verzekering opties bij het boeken. Verkeerssituatie in Bali zijn ronduit gevaarlijk, maar in geval van incidenten, het is een goede zaak dat je gedekt, en kunnen genieten van een 100% zorgeloos vakantie-ervaring in Bali. In alle gevallen wordt een persoonlijke reisverzekering aanbevolen.

Hoeveel gemiddeld?

Rekening houdend met al zijn in goede staat, lokale verhuur bieden hun Honda Vario’s van IDR 50.000 tot 75.000 per dag, en minder voor lagere cc motoren, zoals de Scoopy modellen. Bali Fietsverhuur garandeert frisse nieuwe fietsen als ze loslaten van die boven een bepaald aantal kilometers, met dagelijkse huur vanaf USD 5,95 (IDR 80.000). Grote fietsen zoals Harley-Davidsons zijn verkrijgbaar bij de Dewata Harley Davidson op Dewaruci rotonde Kuta, die verschillende pakketten biedt, uitgaande van USD 100 (IDR 1,4 miljoen euro) voor vier uur huren inclusief een gids, en USD 55 (IDR 750.000) voor zelf-ritten. Tanks zijn meestal half volledig.

Hoe om te controleren op …

Controleer uw fiets op zichtbare beschadigingen en krassen – zorgen voor de eigenaar hen erkent. Voorkomen dat een slachtoffer van een zwendel waar je bent verantwoordelijk gehouden voor kleine beschadigingen. Zelfs overwegen zomaar wat foto’s als bewijs. Dus krijg je niet de schuld. Oplichting, hoewel meestal geïsoleerd, kan gebeuren, van ‘kleine sabotage’ naar ‘opzettelijke diefstal’, waar je terecht komt afgeperst.

Vertrouwd te maken op de fiets en de controles. Onderzoek veiligheid van de fiets: effectief remmen, reagerend gas gaspedaal, werkende koplampen switches, enz. Zet ze allemaal op, met inbegrip van toeren van de motor. Merk op dat de meeste huurfietsen automatische versnellingen, of waarnaar wordt verwezen als ‘matic’, met voor- en achterremmen zijn handvat hefboom remmen – het is veel veiliger om ze samen te gebruiken op hetzelfde moment. Hier krijg je een goede helm met een riem die goed en ‘clicks’ past.

Tips en adviezen

Draag altijd een helm en beschermende kleding. Het rijden op een motorfiets is het vrijmaken, wind-in-haar sensatie, maar niet rijden rond shirtless of zonder helm. Behalve voor uw eigen veiligheid, ongehoorzaam rijden nodigt pas definitief politiecontroles en verachting onder de lokale rijders.

‘Doe zoals de locals’ niet volledig van toepassing op motorrijden in Bali. Ze algemeen inhalen of zigzag door dichte verkeer zonder over te schakelen indicatielampjes, schiet door rode lichten, en ‘voorrang verlenen’ lijkt onbestaande. Lokale rijstijlen kan leuk en verleidelijk kijken … gewoon niet omwille van uw eigen veiligheid te doen, volg de borden en wees een verstandige ruiter te allen tijde.

Rijden met een GPS of GPS-enabled smartphone kan een grote hulp bij het op de weg in Bali zijn. In het geval van een lekke band, een lokale vragen om hulp of een routebeschrijving naar de dichtstbijzijnde weg reparatie kraam (er zijn veel in stedelijke en satelliet-gebieden) om het te krijgen gepatcht voor ongeveer een dollar (IDR 15.000).

Controleer altijd uw brandstof niveaus terwijl op de weg – automatische versnellingsbak scooters hebben de neiging om sneller dan handmatige vistuigtypes uitlekken. De meeste modellen hebben van ongeveer 4-liter tanks, met benzine-type in Indonesië als ‘Premium’, op slechts een halve dollar op de markt gebracht (IDR 7.300) per liter. Staatsbedrijf benzinestations (SPBU Pertamina) zijn bijna overal, in de directe stralen en in de belangrijkste gebieden.

Waar en hoe ze te vinden

Bijna alle belangrijke badplaats gebieden zijn ter plaatse beheerde motorfiets huren (als een extra offer naast auto’s). Het is makkelijker om conciërge uw hotel, die misschien ook verwijzen en voor u regelen, en hebben een beschikbare motor merk en type afgezet naar uw hotel op afgesproken datum en tijd vraagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *