Versajska palača in vrtovi: The Complete Guide

Posted on

Francoski najbolj bogate Chateau Ima Fascinantno Royal zgodovino

Versajska palača in vrtovi: The Complete Guide

Beseda “Versailles” pakete dober odmerek mističnost: tudi če ne veste veliko o legendarni francoski dvorec, samo njeno ime kaže, da prikliče podobo kraljeve pompa, moč in razkošja v glavah večine ljudi.

To je vse za zelo dober razlog: palača in vrtovi, večinoma razvili na podlagi kralja Ludvika XIV v poznem 17. stoletju, so med svetovno najbolj ekstravagantnih in predstavljajo feat v francoski arhitekturi in okolice. Ni čudno, da je bil imenovan Unescove svetovne dediščine. Kot doma zadnjega kralja in kraljico Francije,  Versailles  simbolizira tudi višino francoske kraljeve dekadence, in v državi burno, večstoletno prehod iz monarhije v republiko.

Oddaljeni manj kot eno uro od središča Pariza z vlakom ali avtom, Chateau in vrtovi pritegnili približno 6 milijonov obiskovalcev vsako year– prihajajo v samo za Eifflov stolp kot eden izmed najbolj priljubljenih francoskih znamenitosti. To je še posebej idilična v toplejših mesecih, ko bujne, ekspanzivna vrtovi, fontane in kipi pomeni, da lahko preživijo veliko časa zunaj, za sprehode, piknike in izdelati ” Glasbena vode” oddaje .

Ali ste prvič obiskovalec išče praktične informacije o vaši prihajajoči potovanje v palači, ali želijo kopati malo globlje v fascinantno zgodovino Versailles “in si oglejte vrhunce iz Chateau, se pomaknite navzdol za veliko več.

Kaj videti v Versaillesu: Pregled


Še posebej na prvi izlet v palače in vrtovi, obiskovalci pogosto počutijo preobremenjeni z obsežna razlogov: kaj za videti in početi v prednostno nalogo, in kaj je mogoče prepustiti drugi obisk po vrsti?

Bistvene stvari za videti in Ali Na prvi obisk

Prvič, ko ste kupili vozovnico in nabavljeno brezplačno avdio vodnik na glavnem vhodu, raziskovanje glavno palačo . Dovoli dve do tri ure, da v celoti razišče palačo, ali se osredotočiti na nekaj bolj znanih zbornice v uro ali dve.

Je sestavljen iz vrtoglavih 2.300 sob je eden izmed njih dvorec vključuje poudarke, kot osupljivo Hall of Mirrors, Kraljevi Apartmaji in Royal spavaonici, The Royal Operahouse, Marie-Antoinette je spalnic, ter galerija bitk.

Vrtovi, fontane in kipi

Še posebej, če ste na obisku v spomladi, poleti ali zgodaj jeseni, dolg sprehod po zapletenih formalnih vrtov ki ga je zasnoval znameniti arh André Le Notre so v redu.

Številni izdelajo fontane in kipi zajemajo razloge okoli Versaillesu in so vredni občudovanja podrobno. Razmislite vozovnice za večerno predstavo featuring glasbe in osvetlitev okoli fontane / kiparstvo vrt.

Grand in Petit Trianon 

Če imaš cel dan, da posveti raziskovanju veliko posestvo v Versaillesu, menijo videnje Grand in Petit Trianon in pobegniti od horde turistov. Te bolj intimne četrtine so zgradili francoski monarhi pobegniti nemire in politične spletke za Palace življenja – in da bi svoje ljubimce, seveda. Rafinirano arhitektura je znan tudi – in tam je tudi tiho, angleškem slogu vrt na tleh v Trianon Estate.

Queen Hamlet 

Nenazadnje, je bila Marie-Antoinette v želeno mesto (poleg Le Petit Trianon) pobegniti, in (škandalozno) igrajo na preprostega kmečkega življenja to očarljivo kotiček na Estate. To je očarljiva, Seljak in nejasno Disney-posestnik – vendar je vredno eno uro ali tako.

Kako Tam Vstopnice Sosednje Praktične Info

Getting Obstaja: Vlaki in avtobusi 

Najlažji način, da pridete do Versaillesa od središča Pariza se bo RER (vlaku) Line C v Versailles-Rive Gauche postaje Chateau de, sledite oznakam za vhodom Palace (10 minut hoje).

Za obiskovalce z omejeno mobilnostjo, ob avtobus morda boljša možnost. Versaillesu Express je prevoz, ki poteka od Eifflovega stolpa v palačo, in poteka od torka do nedelje.

Druga možnost je, pade mesto avtobusna linija 171 poteka vsak dan od bližini postaje podzemne železnice Pont de Sèvres (vrstica 9) in obiskovalce v bližini vhoda Palace. Vožnja traja le približno 30 minut.

Odpiralni čas

Palača in vrtovi so odprti vse leto , vendar pa se zaveda, da obstajajo visoke sezone in nizko sezono ur. Spodaj so visoke sezone delovni čas; glej to stran za informacije o nizki sezoni (1. novembra do 31. marca).

Med 1. aprilom in 31. oktobra, glavna Palace je  odprta od torka do nedelje, od 9:00 do 6:30 ure (zaprto ob ponedeljkih in 1. maja). Zadnje vstopnice se prodajajo po 5:50 uri in bo trajal sprejem je ob 6:00 uri

Zapuščine Trianon je odprta v času istih dneh, od 12:00 do 6:30 Zadnji vstop je ob 6:00 uri

Vrtovi so odprte vsak dan od 8:00 do 8:30 ure, tudi ob ponedeljkih. Ločen vstopnica za samo vrtovih je mogoče kupiti.

Dostopne točke 

Za vstop v glavni palači, glavo na glavnem dvorišču. Če že imate tiskano ali elektronsko vozovnico, ali so primerni za prost vstop, vodja neposredno na vhod A; drugače, nadaljuje blagajni, ki se nahaja na levi strani dvorišča.

Posebna dostopna pot za obiskovalce z omejeno mobilnostjo se nahaja v bližini glavnih vratih. Vodnik psi so dovoljeni v prostorih z dokazilom o identifikaciji.

Za dostop do Velikega ali Petit Trianon, sledite oznakam iz glavnega vhoda; obstaja ločena blagajna za obiskovalce, ki si želijo le, da obiščete Trianon Estate ali začeti obisk tam.

Vstopnice & Koncesije 

Za trenutni seznam cen vozovnic in kako jih pridobiti, si oglejte to stran na uradni spletni strani . Nakup vozovnic na spletu je zelo priporočljivo, da bi se izognili čakajo v dolgih progah.

Koncesije / cenejši vstopnice se dodelijo za študente, osebe z zmanjšano mobilnostjo in njihovih vodnikov. Vstop je prost za vse obiskovalce, mlajše od 18 let, in za državljane Evropske unije, mlajših od 26.

Vodeni ogledi, Audioguides & Začasni  Razstave

Vodeni ogledi palače razlogov in vrtov so na voljo na izbranih dni za posameznike in skupine. Oglejte si to stran za celoten seznam izletov in tekočih cenah, kot tudi informacije o tem, kako rezervirati.

Avdio vodniki so brezplačni za vse obiskovalce in jih je mogoče dobiti pri glavnem vhodu v palačo, kakor tudi v spodnji galeriji blizu Ladies ‘apartmajev.

Začasne razstave in glasbene predstave v Versaillesu dajejo obiskovalcem, ki jih zanima kopati malo globlje bolj usmerjen pogled na zgodovino, umetniških del, in ljudje note, ki obdaja palačo. “Musical Waters” show je izjemno priljubljena v poletnih mesecih.

Drugi objekti 

Objekti obiskovalcev v Versaillesu vključujejo brezplačen brezžični internet, darilni prodajalna, številne  kavarne in restavracije , levo prtljago in otroške spreminjanje postaj in info točkah.

Hall of Mirrors: Most Famous soba palače je

Ne obisk Versailles bi bil popoln brez obiska awe-zanosen, če res ne kričeča, Hall of Mirrors.  Zasnovan tako, da poosebljajo moč, pomp in eleganco francoske monarhije in njeno veliko vojaško hrabrost je 73-metrski galerija -, ki je bil pred kratkim prenovljen, da svojo nekdanjo slavo – ima 373 ogledala, ki se nahaja okoli 17 loki. V času gradnje galerije, so ogledala tega kalibra luksuznih predmetov na voljo le redkim izbrancem. Obokan strop Le Brun je okrašena z 30 slikami, ki prikazujejo vojaško hrabrost in uspeh v Franciji.

Dolgo Galerija je bila dolgo uporablja za sprejem dostojanstvenikov in uradnikov, ter da imajo formalne dogodke, kot so žogice in kraljeve poroke. To je bil tudi prostor, kjer je bila pogodba Versaillesu podpisali leta 1919, ki označuje uradno konec prve svetovne vojne

Poskrbite, da si ogledate sosednjih in impresivno, sobe, kot sobi vojno in mir sobi.

Kraljeva Apartmaji Royal spavaonici

Naslednji vrhunec v stenah glavne palače v Versaillesu so v kraljeve Apartmaji in Royal spalnic. Bolj intimno kot v kraljevih državnih apartmaji , ki so bili uporabljeni predvsem za uradne funkcije in so zato bogat, ti apartmaji ponujajo malo bolj pogled v vsakdanjem življenju kralja Ludvika XIV.

Prostor znana kot Bull Eye predprostor vodi neposredno na Hall of Mirrors in kraljice Apartmaji; medtem ko je bilo sonce King v želeno mesto za javno jedilnico Royal Tabela predsobi.

Kraljeva spavaonici, medtem, je ogromen prostor, ki povezuje na treh mestih v dvorano ogledal. Kralj Louis XIV izvedli dodelan “zbudil” in “pred odhodom v posteljo” slovesnosti tukaj, in je umrl v sobi leta 1715, po vladanju, ki je trajal 72 let.

Vrtovi, fontane in Kipi: poudarja, da Glej

Po ogledu glavne palače, glavo zunaj v obsežne in krasen vrt. Načrtovana in izdelana Le Notre, vrtovi predstavljajo višino Renaissance-era harmonijo in simetrijo, s svojo dovršeno oblikovane grmičevja, parterres in drevesa. Na ducate vrst cvetja in dreves pretek na posestva, z ogromno fontane in kipi tako, da je ambient miren Vladarji, ki prevladuje v celotnem besedilu.

glavni Mesta 

Vrtovi so velika, zato se osredotoča vaš obisk, je dobra ideja, če ne boste imeli celo zjutraj ali popoldne, da jih lagodno raziskovanje.

Grande perspektiva” (Velika perspektiva) po vrtovih si lahko ogledate od znotraj palače in Hall of Mirrors: gledala preko centralnega “Water parter” omogoča osupljivo vzhod-zahod perspektive nad prostrane vrtove – ljubek, simetrična zračnost med zelenjem, velike vodne bazene, fontane in kipi. Pot od vznožja “Grande perspektive” gre bogato okrašen vodnjak in parter preteklem Leto je, do kanala vode.

Okoli baze palače obstajata dve drugi glavni poti ali “parterres”, ki sta si jih lahko ogledate iz vodne Parter: Severni in Južni Parterres . Severni del je “predstavil” dveh uglednih bronastih kipov iz leta 1688, “The Grinder” in “Modest Venus”. Velik krožni bazen deli območje. Premikanje proti severu, bo v krasen Piramida vodnjaku, ki ga je zasnoval Charles Le Brun, in vsebuje izdelati kipi prikazujejo delfinov, raki in Triton.

Medtem se je Južna Parter (imenovan tudi kot cvetlični vrt) “varovano” dve bronasti sfinge dodali leta 1685 (so že na drugem mestu na posestvu). Od ograje, si lahko v krasen perspektive nad bujnim orangery.

Leto je Parter  je nedvomno eden izmed najlepših na Versailles posestvu. Ta velika, minimalistično vrt, Louis XIV naročena in izdelana v 1660, razkazuje darilo Le Notre je po skladnih oblik v urejanje okolice, s svojo preprosto še vizualno aretacijo “zvite” in “fan” oblik. Prekrasno osrednji vodnjak s svojimi alegorični kipi je navdihnila mitološki pripovedi Ovidovih v The Metamorfoz.

Grand Trianon in Petit Trianon

tisti, ki bi se mu podeli nekaj odlog iz napetosti in politiko dvorni kulturi – – ki ga je Sun King (Louis XIV) kot alternativnega bivanja na posestvu naročila Trianon Estate je eden izmed najbolj razkošne, intimne in elegantne mest v Versaillesu. Mnogi turisti ga popolnoma zanemarjajo, zaradi česar je mirnejše, manj natrpan prostor za raziskovanje na posestva.

Grand Trianon , italijansko-zgleduje palača vključuje roza marmorja, bogato okrašen oboki in bujne vrtove, ki čutijo veliko bolj intimno, kot tiste, ki obdaja glavno palačo, je bil kraj, kjer je kralj umaknil nadaljuje svojo afero s svojo ljubico, Mme de Montespan.

Petit Trianon, medtem, je najprimernejša mesto za Queen Marie-Antoinette, da se upokojijo, skupaj z njeno Seljak “zaselku”.

Queen Hamlet: Marie-Antoinette je “kmečka Village”

Eden od quirkiest mest na posestva je to udobno zatočišče zasnovan za Marie-Antoinette, še enkrat kot kraj za umik od stresa dvorni življenja. Začetek leta 1777 je kraljica odredil prenovo Trianon zapuščine; ona je prva English Gardens zgrajen v kontrastu z stark racionalizma in pompa obstoječih vrtov v Versaillesu. Nato je naročil “naselje”, ki sestoji iz faux-vasi – predstavlja, morda, je tolažba običajnost navaden življenja – in umetno jezero. Za nekatere je Hamlet predstavlja nesrečne kraljičino nagnjeni k sentimentalize kmečko življenje, ne priznava trpljenje svojih podložnikov; za druge, da jo ponazarja sramežljiv naravo in odpor dvorni življenja, z vsemi svojimi mrzlica in zahteve.

Danes so različne domače živali hranijo na svetišče v zaselku, ki je prijeten kraj za sprehod z mladimi obiskovalci posebej.

Ključni datumi in Zgodovinska dejstva: jarek in Dark Past

Versailles bi lahko rekli, da predstavlja tako zenit in propadu francoske monarhije. Najprej ustanovljen kot lovske koče, ki ga kralj Louis XIII, je bila vložena v njenem sijaju kralja Ludvika XIV – znan tudi kot Sončnega kralja, za sevalno in vsemogočna način, na katerega ljubljeni vladar odločilo Francijo. To bi služil kot simbolno in dejansko središče absolutistične monarhije z vladavino Ludvika XVI, pred francosko revolucijo je zrušila in zasegli Versailles v zgodnjih 1790s. Tukaj je nekaj ključnih datumov in dejstva:

1623-1624: Mladi princ, ki bi se kasneje poimenovali kralj Louis XIII določa Versailles kot lovske koče, očarati s svojo lepoto in bogato igro. Začel gradnjo palače na podlagi iz 1631, in je bila končana leta 1634.

1661: Mladi kralj Louis XIV, ki želijo utrditi kraljevsko oblast v Versaillesu in jo premesti iz svojega tradicionalnega sedeža v Parizu, se zavezuje, ambiciozno gradnjo, ki bo trajala do konca svojega življenja. Palača in vrtovi, ki jih vidimo danes, so v veliki meri posledica njegove vizije in vztrajnost; je sicer najel briljantno krajinski arhitekt André Le Notre zamisliti palače je razkošno vrtov, fontane in kipi.

Navdušen pokrovitelj umetnosti, kulture in glasbe, Versailles cvetel pod Sončnega kralja, ne samo kot sedež francoske kraljeve oblasti, ampak tudi kot prostor za briljantno umetniki, kot so dramatika Moliera, da pride predstaviti svoje delo na sodišču.

1715:  Po smrti Ludvika XIV, ki je Versailles začasno opustila, kot njegov sin Louis XV, prevzame prestol vrnil v Pariz. Kralj bi se vrniti v Versaillesu leta 1722, in pod njegovo vladavino, je posest nadalje razvijati; Royal Opera House je bil sicer končan v tem obdobju. Poskus atentata je izdelal Damien kralja, v 1757; To obdobje je tudi omeniti zaradi čudežnega otroka z imenom Wolfgang Amadeus Mozart, ki opravlja tukaj.

1770 : Prihodnost kralj Louis XVI, ki se je rodil v Versaillesu, poročni avstrijski nadvojvodinja Marie-Antoinette v Royal Opera House na posestva. So stari 15 in 14 let, oziroma, v času njunega zakona. Princ praznuje svoj kronanje kot Ludvika XVI leta 1775.

1789: V vročini francoske revolucije, Louis XVI, Marie-Antoinette in njihovi otroci so prisiljeni zapustiti Versailles v Parizu, kjer so dethroned (1791) in kasneje izvedel giljotino na Place de la Concorde leta 1793.

19. stoletje:  Ni več sedež kraljeve ali cesarske moči – Napoleon sem se odločil, da ne bo vladal iz Versaillesa – za Estate vstopi v obdobje spreminja, sčasoma postane kraljevi muzej pod Restavratorskega monarhije.

1919: Zloglasni pogodba Versaillesu, ki se konča prvi svetovni vojni, vendar verjetno sajenjem semena za naslednjo “vojne” v Evropi, ki je podpisal tukaj.