Vino Turizem v in okoli Bordeauxa

Posted on

 Vino Turizem v in okoli Bordeauxa

Bordeaux je ena od velikih svetovnih vinskih mest in srce največjega lepem vinogradniškem območju v Franciji. Tu boste naleteli na nekaj najbolj znanih imen, ki pričarajo dobro življenje. Boste našli urejene vinograde, nagnetenih takem velikem Châteaux za Petrus, Mouton Rothschild, Latour, Haut-Brion, Yqeum, in še več.

-Vinorodna območja

Od Bordeaux je Garonne pridruži Dordogne in obeh rek na sever v Gironde in nato Atlantskega morja. Glavni vinorodna območja ležijo na tisto, kar je znano kot levo in desno bank. Na vzhodu, na levem bregu sestavljen iz Médoca severno od Bordeauxa, in grobove na jugu Bordeaux. Na desnem bregu, najsevernejša regija Côte de Blaye, manj znana, vendar pa je vredno raziskati za dobrih vin na nekoliko nižje cene. V nadaljevanju, ki se razteza ta znana imena Pomerol in Saint-Emilion (eno od območij v Franciji Unescov seznam svetovne kulturne dediščine) in Entre-Deux-Mers.

Na tej strani boste našli informacije o vinskih znamenitosti v Bordeauxu, vinske ture izven Bordeaux in vinskih barov in trgovin.

Posebna Dogovorili Tours Vino Bordeaux

Za posebno Dogovorili turnejo, organizirano za posameznike in manjše skupine, se obrnite na strokovnjake Exclusive Francija Tours . Ustanovitelj, Marie Tesson, ve ji TERROIRS in vinogradi in lahko poskrbi turnejo, ki ima za obisk teh top hiše, ki so običajno zaprti za javnost, zasebni ogled velikih imen in priložnost, da okus svojih vin z lastnikom.

To je čudovita izkušnja in vas popelje onkraj stoji na vratih velikih hiš in ob fotografijo. Ekskluzivna France vas lahko v enaki Château d’Yquem.

Ekskluzivne Francija Tours: Tel .: 33 493 218 119.

Vino atrakcije, trgovine in trgi v Bordeaux


Junij 2016 so odprli La Cité du Vin, ki vam bo predstavilo svetu vina v spektakularni in zelo high-tech način. To je velika nova atrakcija, ki vam daje svetovni ogled vin in regij iz Balija do Tajske, iz zahodne Evrope v Severno Ameriko, od Bordeauxa do Avstralije. Potrebovali boste najmanj 3 ure za to ustrezno; boljši načrt je računati na pol dneva, konča (ali začetek) s kosilom v kavarni ali restavraciji ali piknik na bregovih Garonne zunaj atrakcija.

Muzej vina in trgovino ( Musée du Vin et de Négoce ) meni običajne poti. Nastanjeni v starih kleteh v nekdanji vinski trgovec področju Chartrons, da je prašno, staromoden mesto, kjer sodi, stari dokumenti, vino oprema, zemljevidi in kratki video posnetki kažejo, kako pomembno je Bordeaux bila v zgodovini vina. Boste končali z degustacijo dveh različnih vin in priložnost za nakup. To je na 41 rue Borie, 00 33 (0) 5 56 90 19 13 odprto od ponedeljka do sobote 10 am-6pm. Odrasla oseba 10 €.

Za resen pristop k vinu, obiščite CIVB v Maison du Vin de Bordeaux, doma na Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux (Vinska Sveta Bordeaux). Tukaj si lahko kratko ali dolgo in strokovni tečaj o vinu. Najboljše za obiskovalce je degustacija 2 uri (v angleškem jeziku). Te vodijo le v poletnih mesecih; preverite datume in podatke tukaj .

Ali lahko samo kaplja v Le baru Vins du CIVB kadarkoli v letu, za velik izbor Bordeaux vin za vzorec. 3 cours du 30 juillet, 00 33 (0) 5 56 00 43 47 odprt od ponedeljka do sobote 11 am-10pm.

Festival vin Bordeaux

Vsi ljubitelji vina bi morala poskusiti na obisk v Bordeaux festivala vin , ki je potekala vsako leto v začetku junija. To poteka vzdolž pristanov in je odlična priložnost, da preizkusite vrhunskih vin. To je resen z več kot 120 Grand crus na ponudbo. To ni kraj za priložnostne pitje; polna okusa ogled je 60 €. Obstajajo tudi parade in razstav, in lahko kupite hrano plus nočno zvok in light show in ognjemet. Organizirajo tudi vinske ture v nedeljo, ob 99 € na osebo, in za € 140 lahko res push čoln in uživajte večerjo skupaj z vini izbiro 3 različne Château vinogradi v okolici Bordeauxa (prevoz vključen).

trgi

Če želite najboljše kosilo med domačini, zlasti ob koncu tedna, da za zajete Capucins trg (mesto Capucins, tramvajsko C, ustavimo v Saint Michel), kjer si lahko dol ostrige in belo vino z dobrimi državljani Bordeaux. To ni lepo, ampak v notranjosti pa je prava poslastica. Odprto od ponedeljka do petka 06:00-01:00; Sob, ned 5:30-02:30.

Nedelja vidi Marché des Quais (Quai des Chartrons), trg proizvajalcev vzdolž reke obale. Drugo mesto za ostrige in belo vino ter cel kup drugih stojnicah za prodajo hrane, kot tudi. Odpri Sun, 07:00-13:00 za hrano in pijačo ter 4pm za obrti, knjige in več.

vinske trgovine

Najbolj znana v Bordeauxu (in z najboljšo arhitekturo), je L’Intendant , ki ponuja okoli 15.000 steklenic vina iz ponižni do vzvišena. 2 ALLEES de Tourny, 00 33 (0) 5 56 48 01 29 odprto pon-sob 10:00-07:30.

Pojdi na Cave Art & Vins  za vin, zlasti iz Bordeauxa. Prav tako boste našli viskijev in hrano tukaj in Petkov večer brezplačno degustacije (7 pm do 9pm). 2. Kraj du Palais, 00 33 (0) 5 56 06 35 44 Odprta tor-sob 10:00-08:30; Sun 10:00-02:00.

Ne zamudite  La vinoteko  , ki ima veliko izbiro vin. 8 cours du 30 juillet, 00 33 (0) 5 56 52 32 05.

Vinske ture okoli Bordeauxa

Prvo mesto za rezervacijo vino turnejo je s turističnega urada . Oni vodijo različne ture, od pol dneva Urban Vinska Tour, ki vas popelje ven v Château in se konča na vinskem baru v Bordeauxu sama, na križarjenje z ladjo, ki vas popelje z avtobusom za vinsko ogled in degustacija v vinski Château sledi izlet v trdnjavo Vauban na Cussac-Fort-Médoc, je Unescov seznam svetovne dediščine. Vrnete se na Bordeaux po rekah z degustacijo Bordeaux vin vključenih na krovu.

Turistična pisarna nudi druge izlete, kot tudi, pri čemer v več kot 16 vinskih posestev, ki so najboljša vina turizem Awards, kar pomeni, da imajo veliko arhitekture, vrtove ali ponujajo več nenavadnih ture. Večina od njih so v glavnih regijah vina v označbe, kot Sauternes, Entre-Deux-Mers, Fronsac, Lalande de Pomerol in Saint-Emilion. Torej, vzemite kramp.

Top Day Tour

Šel sem na turnejo dan na treh različnih stanov. Vsi ti so dobrodošli tudi posamezniki, tako da lahko naredite svojo pot do vsakega od njih, in vsi imajo angleško govorečih vodnikov. Trener pobota iz turističnega urada ob 9. uri za eno uro poti do Vignerons Tutiac (Côtes de Bordeaux) v Marcillac v Côtes de Blaye, severovzhodno od Bordeauxa. Ta velika klet pridelujejo vina iz 500 različnih stanov. Rastejo tudi različne sorte, da jih preizkusijo v posebnem vinogradu bio-raznolikosti. Ima dober izbor vin po ugodnih cenah.

Vignerons Tutiac
La Cafourche
33.860 Marcillac
tel .: 00 33 (0) 5 57 32 82 83
Spletna stran : (v francoščini)
obiski in odpiralni časi

Naslednja postaja je bila za odlično 3-tečaj kosilo v nekdanjih hlevih  Château Siaurac čemur je sledil ogled vinogradov. To je lep 19 Druga TH -century klasična dvorec, obdan z zelenjem in parki, ki je določen kot eden od francoskih Jardins Remarkables . Lastnik, Paul Goldschmidt, ponuja individualne obiske in degustacije (izleti v angleščini), delavnice in obroke. Ti lahko greš eno boljšo in ostati tukaj. Tam je paket na 580 € za dve osebi, in prihaja z aperitivi, večerjo ob svečah in zajtrk ter ogled in pokušino zapuščine.

Château Siaurac
33.500 NEAC
tel .: 00 33 (0) 5 57 51 65 20

Pogon na zadnji Château nas je popeljal skozi srce najboljših Bordeaux vinogradov, mimo rad Petrus in le pol kilometra od znamenitega Saint-Emilion. Château Coutet je precej drugačen od drugih zelo dragih in prestižnih soseskah. Château Coutet je bila v isti družini od leta 1601 in tri generacije še vedno živi na posestvu. Morda proizvajajo Grand crus vina, vendar so bio-dinamično, brez uporabe kemikalij in spravila z roko in ne stroji. Majhen dvorec ni velika in dobrodošla je pristen. In vina? Odlična in zelo dobra vrednost.

Château Coutet
3330 Saint-Emilion
tel .: 00 33 (0) 5 57 74 43 21
Spletna stran : (v angleščini)

Prav tako, si oglejte ta veliki CRU-turnejo .

Kje piti vino v Bordeaux


Tam je zelo malo, ki se lahko primerjajo s sedel na prostem kavarni kot sonce počasi postavlja, in pitje kozarec Bordeaux, ko gledam svet sprehod s.

Turistična pisarna ima pot Urban Wine Trail za prenos vas popelje na vinski bar ogled Bordeaux. Tukaj je nekaj priporočil.

Tik ob vinski svet v Bordeaux, boste našli Max Bordeaux , 14 Cours de l’Intendance, tel .: 00 33 (0) 5 57 29 23 81. Nastanjeni v mogočno Art Deco prostor, to je prostor za degustacije Grand Cru Classe vina. 25 £ na stekla vam predstavi enaki Latour, Margaux, Haut-Brion, Cheval Blanc, Mouton Rothschild in Yquem. Cheapskates more iti za namizna vina na 1 £ na steklo.

Če ste na obisku v CIVB želite izvedeti več, padec v Le baru Vins du CIVB kadarkoli v letu, za velik izbor Bordeaux vin za vzorec. 3 cours du 30 juillet, tel .: 00 33 (0) 5 56 00 43 47 od ponedeljka do sobote 11 am-10pm

Italijanski lastnik Le Wine Bar , 19 rue des Bahutiers, 00 33 (0) 5 56 48 56 99, je mednarodna obeti ponujajo okoli 340 vin: 87 iz Bordeauxa, 88 iz drugih delov Francije, 87 iz Italije, in 76 iz celega sveta. Moraš jesti, kot tudi, vendar to ni stiska z italijanske sire in charcuteries kot foie gras in magreta de Canard na ponudbo. Od ponedeljka do sobote 7. ure do polnoči; preverite na spletni strani za kosila odprtine.

Chez le Pepere , 19 Rue Georges Bonnac, 00 33 (0) 5 56 44 71 79, je veliko vinskih kraj za vina iz vsega Franciji (plus dober izbor piva), vroči skupaj s posebnim sira in klobas, malo Jazz in veliko rugby. Oglejte si posebno vino, pesem in klobase izkaznica za 10 €. Od torka do sobote 5 pm-1.30am.