Visiting Kintamani en Mount Batur in Bali, Indonesië

Posted on

Visiting Kintamani en Mount Batur in Bali, Indonesië
Slechts een uur ten noorden van Ubud, lijkt de prachtige regio Kintamani in Oost-Bali ver verwijderd van de drukke stranden van Kuta. Mount Batur stijgt prominent boven een levendig landschap van groen; kristallijne Baturmeer rust in de actieve krater. Interessante dorpen en de hoogste tempel van Bali’s klampen zich vast aan de rand van de actieve vulkaan.

Kintamani is een ansichtkaart-perfecte herinnering van wat maakte Bali zo magisch voor de hamer van het toerisme getroffen.

Met goede wegen in de regio, kan Kintamani gemakkelijk explorer op een dagtrip van Ubud of zelfs Zuid-Bali. Met een prachtig uitzicht op de vulkaan en het meer, t hij dorpje Penelokan is de toegangspoort tot de regio Kintamani geworden.

  • Start hier: Lees onze eerste kennismaking naar Bali voor een overzicht.

Dingen te zien in Kintamani

De meeste mensen bezoeken Kintamani voor het adembenemende uitzicht op Mount Batur en Lake Batur van de weg in Penelokan. Wolken bewegen, vaak in de loop van de middag, vroeg aankomen op de dag zorgt voor een betere foto kansen .

De rand dorpen van Kintamani, Penulisan, Batur, en Toya Bungkah zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Penelokan en zijn leuk om te verkennen. Hoewel de dorpen zelf een keer in de eerste plaats ondersteund met de visserij en fruitboomgaarden, heeft het toerisme overgenomen als de lead-industrie. Een grote markt wordt gehouden in Kintamani om de drie dagen; profiteren van de goedkope Indonesisch eten, vers gevangen vis uit het meer, en de kwaliteit van sinaasappels uit de regio.

Hoog boven het dorp Penulisan is de hoogste tempel van Bali . Pura Puncak Penulisan werd herbouwd in 1926 nadat de vulkaan beweerde dat de oorspronkelijke hindoetempel. De klim van 333 treden biedt een prachtig uitzicht op de kust en het omringende landschap. Beelden in de tempel dateren van voor de 11e eeuw. Juiste jurk en een donatie van ten minste $ 1 zal naar verwachting Pura Puncak Penulisan voeren.

  • Recht op de Temple: Lees onze gids voor de tempels van Bali voor meer info over gebedshuizen Kintamani’s.

Mount Batur in Bali

Vergis je niet, Mount Batur – of Gunung Batur – is nog steeds actief en nieuwe uitbarstingen hebben zelfs verbaasd backpackers die waren klimmen naar de top. De reusachtige krater is gedeeltelijk gevuld door Danau Batur, de grootste kratermeer in Bali , alsmede schikkingen en dorpen rond de rand. Een 2300-voet-lange tweede opening uitsteekt van de krater en uitbreekt regelmatig.

Toeristen die naar de kraterrand kan één van de oranje bemos (minivans) van ofwel Penelokan of Kintamani Village grijpen bezoeken. Bemos shuttle mensen over de hele dag voor ongeveer $ 1 one-way.

Een geweldig uitzicht over Lake Batur is te zien op een heldere dag, maar al te veel gedoe door gidsen en souvenir venters maken de meeste mensen een foto maken en snel moesten vertrekken.

Klimmen Batur: Hoewel de veelheid van gidsen in Kintamani zal zeggen anders, fysiek fit reizigers kan de top van de vulkaan zelfstandig zonder een rondleiding groep. Het bereiken van een piek van 5.633 voet, beklimmen van de Mount Batur kan worden gedaan in één dag met de juiste schoenen, kunnen echter onverwachte regen de schalie los en gevaarlijk glad te maken.

Steile, kriskras paden naar de top maken het moeilijk om de kortste route te onderscheiden – ongeveer twee uur – van de langste route van tien uur!

  • Recht op de top: Lees meer over Mount Batur en het beklimmen van vulkanen in Indonesië.

Kintamani’s Hot Springs

De vulkanische activiteit Kintamani heeft gemaakt voor een aantal baden en hete bronnen die profiteren van de schroeien temperaturen onder het oppervlak.

De Batur Natural Hot Springs is te bereiken via een steile afdaling weg van Penelokan. Het hotel ligt direct aan de westelijke rand van het meer van Batur, de warmwaterbronnen heeft zowel hete baden en koeler-lake geleverd zwembaden. Mats voor loungen langs het meer zijn de perfecte plek om een ​​drankje te krijgen en te ontspannen na een lange dag van het verkennen.

Vervoer naar Kintamani in Bali

Het Kintamani gebied is gelegen in het noordoosten van Bali, langs dezelfde noord-zuid weg die zich uitstrekt tussen Ubud en Penelokan.

Van Kuta: Vervoer naar Kintamani kan worden geregeld in reisbureaus en guesthouses rond Kuta. Minibussen reizen vaak door middel van Denpasar en Ubud op hun weg naar Kintamani; de rit duurt iets minder dan twee uur, afhankelijk van de haltes en het verkeer.

Als het gaan rechtstreeks naar Kintamani van de luchthaven, krijgen eerst een rit naar de centrale Batubulan bemo / minibus terminal. Minibussen vertrekken sporadisch wanneer volledig aan Kintamani; de prijs is ongeveer $ 3. Lokale bemos maken tientallen haltes langs de weg en vereisen veel geduld!

Van Ubud: Zowel de toeristische en lokale bussen rijden dagelijks tussen Kintamani en Ubud in Centraal Bali; de reis duurt iets minder dan een uur. Boek uw ticket van een van de vele reisbureaus in Ubud de dag voordien.

Kintamani accommodaties: Als u van plan om een nacht of twee door te brengen in het zicht van Lake Batur of Gunung Batur, die gemakkelijk kan worden geregeld. Resorts in het gebied variëren van vier-sterren geen sterren op alle, met de meeste van de bedden bevooroordeeld zwaar richting backpacker reizigers met slanke budgetten.

Door Motorfiets: Het hebben van uw eigen vervoer naar Kintamani te verkennen is een groot voordeel. Scooters kunnen worden gehuurd in Ubud voor ongeveer $ 5 per dag. Als genoeg vertrouwen op een motor, genieten van Bali op de openbare weg is onvergetelijk. Eenmaal voorbij de congestie rond Ubud, de weg naar het noorden is enjoyably recht en makkelijk te rijden. Alle voertuigen zijn verplicht om 60 cent entree naar de regio te betalen net voor Penelokan dorp.

Klimaat en wanneer te gaan

Een overvloed aan regen houdt de regio Kintamani weelderig en groen het hele jaar door. De natste maanden in januari en februari soms wegen onbegaanbaar. Kintamani ontvangt nog steeds regen tijdens de drogere zomermaanden ; plannen voor de ergste als rijden op een motor of als een poging om Mount Batur beklimmen.

Hoewel lang niet zo koud als Mount Rinjani in Lombok, ‘s avonds temperaturen in Kintamani zijn nog steeds koeler dan verwacht in Bali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *