Skip to main content

Visumvereisten in Thailand

Uw paspoort moet alles wat u nodig heeft voor de meeste korte bezoeken zijn


Van de tropische stranden van Phuket naar oude tempels en de verfijning van Bangkok, Thailand straalt allure als weinig andere Aziatische bestemmingen. Als een reis naar dit Aziatische paradijs is in je toekomst, je je misschien af ​​over de wettelijke vereisten van binnenkomst in het land en hoe lang je kunt verblijven.

U heeft waarschijnlijk niet een visum nodig om Thailand te bezoeken op vakantie, maar weet dat de eisen om ervoor te zorgen dat u kunt het land zonder problemen en de lengte van uw verblijf in te voeren is bedekt zonder een visum. Het is altijd een goed idee om aan de eisen van de te controleren  Koninklijke Thaise ambassade  in Washington voor uw reis, omdat de regels kunnen veranderen zonder voorafgaande kennisgeving, en uw plannen kan veranderen na aankomst in Thailand.

Visa-vrijgestelde Travel

Als u op reis naar Thailand en een Amerikaans staatsburger met een Amerikaans paspoort en een terugkeer vliegticket of één van Thailand naar een ander land, hoeft u niet nodig om een ​​visum aanvragen, zolang je niet van plan om te verblijven in het land voor meer dan 30 dagen en je hebt niet het land als toerist aangegaan voor meer dan 90 dagen in de afgelopen zes maanden.

U zult een 30-daagse binnenkomst vergunning worden verleend wanneer je aankomt op de luchthaven of grensovergang. U kunt uw verblijf te verlengen met maar liefst 30 dagen als u een aanvraag indienen bij de Thaise Immigratie Bureau kantoor in Bangkok. Je moet een kleine vergoeding betalen voor dit privilege (1.900 Thaise baht, of $ 59,64, vanaf februari 2018). De Koninklijke Thaise ambassade adviseert dat de houders van een diplomatiek of officiële Amerikaanse paspoort een visum voordat u Thailand in te voeren, omdat zij konden worden de toegang geweigerd.

Naast uw paspoort en een retourticket voor je vlucht, moet u contant geld bij de ingang om te laten zien je genoeg geld hebt om te reizen rond Thailand. U zult 10.000 baht (~ $ 314) per persoon of 20.000 baht (~ $ 628) voor een gezin nodig. Dit is vooral belangrijk om te onthouden, omdat veel mensen niet veel geld wanneer ze op reis zijn, omdat zij van plan zijn over het gebruik van credit cards voor de kosten dragen.

Als je niet een Amerikaanse burger, controleer dan de Koninklijke Thaise ambassade website om te zien of je nodig hebt om een ​​aanvraag voor een visum op voorhand. Thailand verleent 15-, 30- en 90-daagse inreistoestemmingen en visa bij aankomst aan burgers van veel andere landen.

Reis met een Visa

Als je van plan bent een langere vakantie in Thailand u in aanmerking voor een 60-daags toeristenvisum vooraf bij de Koninklijke Thaise ambassade, het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert. Als u besluit dat u wilt om langer te blijven, kunt u zich aanmelden bij de Immigratie- Bureau in Bangkok voor een 30 dagen te verlengen. Net als bij een uitbreiding over visa-vrijgestelde reizen, zal dit kost ongeveer 1.900 Thaise Baht.

Overstaying Your Time Limit

De Thais zijn blij dat u bezoekt, maar je moet twee keer nadenken over overstaying uw welkom. Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor de gevolgen als je langer blijven dan je tijd te beperken, zoals gedefinieerd door de vermelding referenties.

Als u uw visum of paspoort tijdslimiet lang blijven, zul je geconfronteerd met een 500 baht (~ $ 15,70) boete voor elke dag dat je ouder bent dan de limiet, en je moet betalen voordat u zult worden toegestaan ​​om het land te verlaten. Je bent ook beschouwd als een illegale immigrant en kon worden gearresteerd en in de gevangenis gegooid als, om wat voor reden dan ook, je gevangen in het land met een verlopen visum of inreisvisum met uw paspoort. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de Thai hebben veegt gebieden uitgevoerd low-budget reizigers in het algemeen frequent, arresteerde hen en hield hen in de gevangenis, totdat zij de boetes opgelopen kon betalen en een kaartje kopen uit het land als zij niet hadden.

Dus als je het land niet verlaten voordat je zou moeten, vooruit te plannen en uit te breiden uw verblijf in het kader van de regels. Het is de moeite en het geld waard. Bottom line: “Het is zeer raadzaam om visa overstay te voorkomen”, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bij de ingang

Zorg ervoor dat u invullen van de aankomst en vertrek kaarten voordat je in de immigratie lijn om te gaan door de douane. Je zou kunnen terug naar het einde van de lijn worden verzonden als u naar het bureau te krijgen zonder het formulier ingevuld.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *