Skip to main content

Vízové ​​povinnosti v Thajsku

Váš pas by mělo být vše, co potřebujete pro většinu krátké návštěvy


Z tropických pláží na ostrově Phuket na starověkých chrámů a propracovanosti Bangkoku v Thajsku vyzařuje kouzlo jako několik dalších asijských destinací. Je-li cesta k této asijské ráj je v budoucnu, můžete být uvažoval o právní požadavky pro vstup do země a jak dlouho můžete zůstat.

Jste pravděpodobně nepotřebujete vízum k návštěvě Thajska na dovolenou, ale znát požadavky, aby se ujistil, můžete vstoupit do země bez jakýchkoliv problémů a vaše délky pobytu se vztahuje, aniž by potřebovali vízum. Je to vždy dobré zkontrolovat požadavky s  Thajské královské velvyslanectví  ve Washingtonu před cestou, protože pravidla se může změnit bez předchozího upozornění, a vaše plány poté, co se dostali do Thajska se může změnit.

Bezvízového styku

Pokud cestujete do Thajska a je občanem USA s pasem USA a zpáteční letenku, nebo jeden z Thajska do jiné země, nemusíte žádat o víza, pokud nemáte v plánu zůstat v země po dobu delší než 30 dnů a vy jste vstoupili do země jako turista po dobu delší než 90 dnů za posledních šest měsíců.

Budete být uděleno povolení ke vstupu na 30-ti denní, když přijedete na letišti nebo hraničním přechodu. Můžete rozšířit svůj pobyt až o 30 dnů, pokud si o něj požádat na thajský imigrační Bureau úřad v Bangkoku. Budete muset zaplatit malý poplatek za tuto výsadu (1900 thajský baht, nebo 59,64 $, jak února 2018). The Royal Thai Embassy doporučuje, aby držel diplomatický nebo oficiální americký pas získat vízum před pokusem o vstoupit do Thajska, protože by mohl být odepřen vstup.

Kromě svého pasu a zpáteční letenku, budete muset mít hotovost na vstupním bodu ukázat, máte dost peněz na cestu kolem Thajska. Budete potřebovat 10.000 bahtů (~ $ 314) na osobu, nebo 20.000 bahtů (~ $ 628) pro rodinu. To je zvláště důležité mít na paměti, protože mnoho lidí nenosí hodně peněz, když cestují, protože v plánu na použití kreditní karty pro výdaje.

Pokud si nejste občanem USA, podívejte se na webové stránky Royal Thai Embassy aby zjistila, zda je třeba požádat o vízum předem. Thailand uděluje 15-, 30- a 90-denní vstup povolení a víza po příletu do občané mnoha dalších zemí.

Cestovat s vízem

Pokud se chystáte na delší dovolenou v Thajsku, můžete požádat o 60-denní turistické vízum předem na Královské thajské velvyslanectví, americké ministerstvo zahraničí doporučuje. Pokud se rozhodnete, že chcete zůstat déle, můžete použít u imigračního úřadu v Bangkoku o prodloužení 30denní. Stejně jako v případě rozšíření o zrušení vízové-osvobozeny cestování, bude to stát asi 1900 thajský baht.

Překročení doby povoleného pobytu svůj časový limit

Thajci jsou rádi, že jste navštívili, ale vy byste měli dvakrát přemýšlet o překročení doby povoleného pobytu vaše přivítání. Ministerstvo zahraničí varuje před následky, pokud si pobyt delší než časového limitu, jak je definováno podle svých vstupních pověření.

Pokud si přetáhne vaše víza nebo cestovní pas časový limit, budete čelit 500 bahtů (~ $ 15.70) pokutu za každý den, kdy jste nad limit, a je třeba ji zaplatit před budete mít možnost opustit zemi. Vy jste také považován za ilegální přistěhovalec a mohl být zatčen a ve vězení, pokud z nějakého důvodu, že jste chycen v zemi s prošlou víza nebo povolení vstupu se svým pasem. Ministerstvo zahraničí tvrdí, že Thajci řídili zatáčky oblastí nízkorozpočtové cestující obecně častější, zatkli je a držel je ve vězení, než oni mohli platit pokuty vzniklé a koupit jízdenku ze země, pokud neměli jeden.

Takže pokud nemůžete opustit zemi před máš, plánovat dopředu a prodloužit si pobyt v souladu s pravidly. Je to stojí za to hádka a peníze. Sečteno a podtrženo: „Je to velmi vhodné, aby se zabránilo překračování povolené délky pobytu,“ říká ministerstvo.

Na vstupním bodu

Ujistěte se, že vyplníte datum příjezdu a odjezdu karet, než se dostanete do imigračního linky jít přes celnici. Ty by mohly být zaslány zpět na konci řádku, pokud se dostanete ke stolu, aniž formuláře vyplněny.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *