Skip to main content

Vízovej povinnosti v Thajsku

Váš pas by malo byť všetko, čo potrebujete pre väčšinu krátkej návštevy


Z tropických pláží na ostrove Phuket na starovekých chrámov a prepracovanosti Bangkoku v Thajsku vyžaruje kúzlo ako niekoľko ďalších ázijských destinácií. Ak je cesta k tejto ázijskej raj je v budúcnosti, môžete byť uvažoval o právne požiadavky pre vstup do krajiny a ako dlho môžete zostať.

Ste pravdepodobne nepotrebujete vízum k návšteve Thajska na dovolenku, ale poznať požiadavky, aby sa ubezpečil, môžete vstúpiť do krajiny bez akýchkoľvek problémov a vaše dĺžky pobytu sa vzťahuje, bez toho aby potrebovali víza. Je to vždy dobré skontrolovať požiadavky s  Thajské kráľovskej veľvyslanectva  vo Washingtone pred cestou, pretože pravidlá sa môže zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia, a vaše plány potom, čo sa dostali do Thajska sa môže zmeniť.

bezvízového styku

Ak cestujete do Thajska a je občanom USA s pasom USA a spiatočnú letenku, alebo jeden z Thajska do inej krajiny, nemusíte žiadať o víza, ak nemáte v pláne zostať v krajiny po dobu dlhšiu ako 30 dní a vy ste vstúpili do krajiny ako turista po dobu dlhšiu ako 90 dní za posledných šesť mesiacov.

Budete byť udelené povolenie na vstup na 30-dňové, keď prídete na letisku alebo hraničnom priechode. Môžete rozšíriť svoj pobyt až o 30 dní, ak si oň požiadať na thajský imigračný Bureau úrad v Bangkoku. Budete musieť zaplatiť malý poplatok za túto výsadu (1900 thajský baht, alebo 59,64 $, ako februára 2018). The Royal Thai Embassy odporúča, aby držal diplomatický alebo oficiálny americký pas získať vízum pred pokusom o vstúpiť do Thajska, pretože by mohol byť zamietnutý vstup.

Okrem svojho pása a spiatočnú letenku, budete musieť mať hotovosť na vstupnom bode ukázať, máte dosť peňazí na cestu okolo Thajska. Budete potrebovať 10.000 bahtov (~ $ 314) na osobu, alebo 20.000 bahtov (~ $ 628) pre rodinu. To je obzvlášť dôležité mať na pamäti, pretože mnoho ľudí nenosí veľa peňazí, keď cestujú, pretože v pláne na použitie kreditnej karty pre výdavky.

Ak si nie ste občanom USA, pozrite sa na webové stránky Royal Thai Embassy aby zistila, či je potrebné požiadať o vízum vopred. Thailand udeľuje 15-, 30- a 90-denný vstup povolenie a víza po prílete do občania mnohých ďalších krajín.

Cestovať s vízom

Ak sa chystáte na dlhšiu dovolenku v Thajsku, môžete požiadať o 60-dňový turistické vízum vopred na Kráľovskej thajskej veľvyslanectvo, americké ministerstvo zahraničia odporúča. Ak sa rozhodnete, že chcete zostať dlhšie, môžete použiť u imigračného úradu v Bangkoku o predĺžení 30-dňová. Rovnako ako v prípade rozšírenia o zrušení vízovej-oslobodené cestovanie, bude to stáť asi 1900 thajský baht.

Prekročenie pobytu svoj časový limit

Thajčania sú radi, že ste navštívili, ale vy by ste mali dvakrát premýšľať o prekročenie pobytu vaše privítanie. Ministerstvo zahraničia varuje pred následkami, ak si pobyt dlhší ako časového limitu, ako je definované podľa svojich vstupných poverenia.

Ak si pretiahne vaše víza alebo cestovný pas časový limit, budete čeliť 500 bahtov (~ $ 15.70) pokutu za každý deň, kedy ste nad limit, a je potrebné ju zaplatiť pred budete mať možnosť opustiť krajinu. Vy ste tiež považovaný za ilegálny prisťahovalec a mohol byť zatknutý a vo väzení, ak z nejakého dôvodu, že ste chytený v krajine s uplynulou víza alebo povolenie vstupu so svojím pasom. Ministerstvo zahraničia tvrdí, že Thajčania riadili zákruty oblastí nízkorozpočtové cestujúci všeobecne častejšie, zatkli ich a držal je vo väzení, než oni mohli platiť pokuty vzniknuté a kúpiť lístok z krajiny, ak nemali jeden.

Takže ak nemôžete opustiť krajinu pred máš, plánovať dopredu a predĺžiť si pobyt v súlade s pravidlami. Je to stojí za to hádka a peniaze. Zrátané a podčiarknuté: “Je to veľmi vhodné, aby sa zabránilo prekračovaniu povolenej dĺžky pobytu,” hovorí ministerstvo.

Na vstupnom bode

Uistite sa, že vyplníte dátum príchodu a odchodu kariet, než sa dostanete do imigračného linky ísť cez colnicu. Tie by mohli byť zaslané späť na konci riadku, ak sa dostanete k stolu, bez formuláre vyplnené.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *