Skip to main content

Vlak potovanja na Tajskem: Rezervacije Vstopnice, Izbira razreda, hrane, in še več

Vlak potovanja na Tajskem
Čeprav letenje vsekakor hitreje, vlak potovanje na Tajskem je ponavadi prijetna izkušnja, da ne smemo pozabiti. Drsanje skupaj na staranje skladbe po podeželju, je mirno in scensko, in omogoča, da potujejo kot domačini narediti. Lahko na koncu srečanja, prijazne ljudi, ki bi potovanje še bolj poseben.

Tehnično, ki plujejo med Bangkok in Chiang Mai komaj stane več kot vožnja z vlakom – ob predpostavki, da proračunska letalske družbe ne kup pristojbine na vrhu prvotne cene vozovnice. Vendar je bilo potovanje z vlakom na Tajskem si lahko ogledate na podeželju. Če ste dovolj srečni, da bi dobili eno od na prostem, le-fan avtomobilov, boste dobili, da ga vonj, preveč!

Potovanje z vlakom na Tajskem

Medtem ko scensko in bolj udobno, vlaki so najpočasnejši oblika prevoza na Tajskem. Greš z vlakom je še počasnejši od dolge razdalje avtobusov, vendar je verjetno varnejše in bolj zanimivo. Za razliko med potovanjem na avtobusu, boste lahko hodili okrog, pretegnili noge in se lahko dostop do stranišča. Vlak potovanje na Tajskem, je bolj slikovit in vam omogoča, da bi se izognili gost promet in slabe ceste.

Če potujete čez noč, boste prišli bolj spočiti po noči na spalno vlakom namesto čez noč avtobus. Statistično, Tajska ima eno najvišjih stopenj smrtnih žrtev v prometu na svetu; avtobusne nesreče so pogoste. Čeprav zamude in celo občasne okvare zgodi, potovanje vlak je še varnejši kot potovanje z avtobusom.

Rezervaciji vozovnica za vlak

Kot pri drugih oblikah prevoza, imate dve možnosti za pridobivanje vozovnico za vlak: jo kupi preko potovalne agencije (obstaja veliko v turističnih območjih) ali pa prevoz do železniške postaje in nakup svojo vstopnico.

Potovalne pisarne na pristojbino za rezervacijo dodati, vendar je doplačilo ne sme biti bistveno bolj kot pridobivanje prevoz v in iz železniške postaje za nakup vozovnice. Agenti pogosto večjo provizijo za rezervacijo turističnih avtobusov. Nekateri bodo celo poskušali pregovoriti z vlakom v celoti – to jim prihrani čas dogaja, da bi dobili svojo vstopnico. Preverite pri drugem uradu, če so vam povedali, da je vlak poln.

Vozovnice za vlak razprodana tedne vnaprej, pred velikimi dogodki, kot so Songkran. Vi bi morali rezervirati kar vnaprej, kot je mogoče, če potujejo v času počitnic na Tajskem.

Lahko preverite urnike in vozovnic cene vozovnic na uradni državni železniški Tajske spletne strani , vendar pa boste morali izbrati vstopnice prek zastopnika tretje osebe (partner je običajno povezana na spletni strani).

Ki Seat Class Book

Flota železniški na Tajskem je zelo raznolika; tri različne razrede obeh starejših in novejših avtomobilih so na tire v danem trenutku. Nekaj ​​avtomobilov, kupljene iz Japonske in Kitajske, so bile dodane tudi v mešanici. Tam je sreča-of-the-žrebanju element vključen, kar nekaj zmede. lahko nekomu povedati o klimatsko napravo vam zamrzovanje vso noč samo da bi ugotovili njihov vlak je imel odprta okna in težave komarjev.

Opomba: Kajenje je uradno prepovedana na vseh vlakih na Tajskem , čeprav potniki pogosto prikradejo cigarete, medtem ko stoji med povezanimi avtomobilov.

Prvi razred

Prvovrstni avtomobili so na voljo na klimatiziranih, čez noč samo vlakov. Poleg nekaterih repurposed japonske avtomobile z enim zasedenosti ležišč, predelki imajo dve osebi in se z majhnim umivalnikom. Popotniki, ki potujejo deliti tesne prostore z nekom istega spola, razen če ste pripravljeni za nakup vstopnic za obe privezov v prostoru.

Kot je v drugem razredu, so za spanje za dve osebi v prvem razredu pretvori spremljevalec za sedeže, tekom dneva.

Drugi razred

Drugi razred je najbolj gospodarna rešitev za udobno z vlakom potovanje na Tajskem. Drugorazredni vstopnice za nočne vlake ponavadi prodajajo prvi; rezervirate nekaj dni prej, če je to vaš prednostni razred.

Drugorazredni vlaki so sedel in spalni vagoni. Nekateri avtomobili so klimatizirane in zapečatena gor, medtem ko so drugi samo ventilator. Starejši, le-fan avtomobili niso tako lepo, kot klimatiziranih tisti pa, ki imajo veliko okno, ki znižuje pustiti v znamenitosti in diši s podeželja!

tretji razred

Tretjega razreda vlaki ponujajo samo trdih sedežev; Najbolj so oblazinjeni, vendar še vedno obstajajo nekateri starejši avtomobili z lesenimi sedeži. Še vedno, tretji razred je dovolj udobno za dnevne vožnje in kot zelo ekonomičen način za kritje kratke in srednje razdalje dolžine. Potovanje v tretjem razredu, je v redu za kratko potovanje med Bangkoku in Ayutthaya.

The Sleeper Vlaki na Tajskem

Za potnike, ki želijo iti po kopnem, je ležišče vlaki na Tajskem so nepozabno možnost. Za razliko, ko potujejo v dan, da ne bodo izgubili čas za prevoz za prehod na različnih delih države. Namesto tega boste prihranili stroške noč nastanitve in neposredno na vaš naslednji cilj – bonus!

Pri nakupu vozovnice, boste morali, če vam je ljubše, zgornje ali spodnje ležišče. Zgornji dve osebi sta rahlo diskontirani in ponujajo malo več zasebnosti ob čemer off tlemi. Prav tako so nekoliko krajši od spodnjih postelje. Visoki ljudje ne bodo mogli raztezajo v celoti bodisi v vrhu ali na dnu pa je zgornja priveza je še manj prostora za noge. Vsi imajo zaveso zasebnosti vleči in pridejo s čisto posteljnino.

Zgodnje jutranje ustavi ni napovedal. V bistvu, so objavljeni brez postankov. Nekako, ljudje samo vedeti, kdaj dol. Napačno na varni strani z zagotavljanjem vaš spremljevalec pozna končnega cilja. Oni so izredno preudarno na vse držimo naravnost in vas lahko zbudi – upajmo. Samo v primeru, pakirano in pripravljeno, da bi dobili off vlaka v naglici za vsak slučaj.

Tečajniki bodo prišli skozi zgodaj zjutraj za začetek pretvorbo pogradov nazaj v sedežih, tako da bi morali imeti dovolj opozorilo za takrat, ko je na vrsti vaša postaja.

Čeprav kraje na spalnih vlakih zagotovo ni tako slabo, vprašanje kot na turističnih avtobusov na Tajskem, se morate vedno izogibati spi pada s pametnim telefonom v vašem naročju. pri hoji po Ne puščajte telefona na sedežu.

Hrana in pijača na vlakih

Uniformirani vlak spremljevalk bo verjetno vas več kot enkrat naročiti hrano in pijačo. prodaja alkohol so prepovedali na tajskih vlakih od leta 2014, pa še vedno lahko dobijo drugo hrano in pijačo. Razen če so vaše možnosti nizka, je vlak hrana precenjene v primerjavi s poceni-in-okusno standarda na Tajskem.

V jedilnico avtomobili na zadnjem delu vlaka, so možnost za druženje, čeprav so manj glasen zdaj, da prodaja piva ni več.

Ali kot domačini ponavadi: Pripravite se na dolgo potovanje z nakupom svoje prigrizke in ustekleničene vode, preden se vkrcate na vlak.

Nasveti za boljšimi vlaka potovanja na Tajskem

  • Če vaši datumi ali preference avtomobilskega razreda niso prilagodljivi, knjige nekaj dni vnaprej. Vstopnice za vikendi in prazniki napolnili tednov vnaprej za drugi razred.
  • Avtomobili, ki so zaprti in klimatizirane lahko dobite zelo hladno. Naj flis ali odejo priročen za uporabo.
  • Kajenje je povsod prepovedano na vlakih na Tajskem, čeprav so nekateri potniki storijo prikrito v prostorih med avtomobile.
  • Pogosto boste izpolnjujejo večino ljudi v drugorazredne avtomobile.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *