Vodnik po Champs-Elysées sosedstvu

Posted on

 Vodnik po Champs-Elysées sosedstvu

Champs-Elysées je ena ikona pariških ulic. Kdo še ni sanjal o sprehodu glamorously po njegovih drevoredom ulicah proti visok Slavoloka zmage? Medtem ko je znana arterija znan po svojih Belles sprehajališča (lepa arterija / sprehodi), ima pa tudi veliko za ponuditi v smislu nakupovanje, prehranjevanje in zabave.

V soseski, ki obdaja znameniti ulici, boste našli kratek predaha od intenzivnih množice, manj touristy občutek in vrnitev k starim Parizu.

Elizejskih poljan in njegova okolica vsekakor zaslužijo obisk, še posebej na prvem obisku v francoski prestolnici.

Iskanje Elizejske poljane sosedstva

Champs Elysées soseska se nahaja na desnem bregu Sene, v zahodnem 8. okrožju Pariza, z Avenue teče skozi območje na diagonalo. Mesto Pariz je razdeljena na dvajset okrožjih municipaux , upravne enote, bolj preprosto besedilu okrožjih.

Elegantne vrtov Tuileries in sosednji muzej Louvre sedel na vzhodu, tik mimo veliko Concorde plaza in Obelisque stolpcu. Vojaški spomenik znan kot Arc de Triomphe označuje zahodni rob soseske. Reka Seine se nahaja na jugu, z železniške postaje St. Lazare in živahnem Madeleine poslovnem središču, ki se nahaja na severu.

Glavne ulice po Elizejskih poljanah so Avenue des Champs Elysées, Avenue George V in Avenue Franklin D. Roosevelt.

Priti tja

Za dostop do območja, najlažja možnost je, da Metro linijo 1 na katero koli od naslednjih postaj: Champs-Elysées-Clemenceau, Franklin D. Roosevelt, George V in Charles-de-Gaulle Etoile. Druga možnost je, za dolg sprehod do aveniji od začetka točke, bo linija 12 do Concorde in hoje od vrveža, dramatično trgu v soseski od tam.

Zgodovinski pomen

V formalno zasajena drevesa obloge Elizejskih poljanah, ki so postali sinonim za znameniti ulici, so prvič posadili v 1724. Do tega datuma, je zdaj znani aveniji sledove poljih in vrtovih.

Elizejskih poljanah se je zvrstila vrsta številnih vojaških parad v preteklih letih, kot so svobodne francoske marcu ob 2. oklepne divizije na 26. avgust 1944, in pehotne divizije ameriške 28. na 29. avgusta 1944, tako označevanje osvoboditvi Pariza iz nacistično okupacijo v času druge svetovne vojne. Največja vojaška parada v Evropi poteka po ulici vsako leto na dan Bastilje, označevanje Francije praznikom.

Zanimivi kraji v sosedstvu

Medtem ko obiskovalci jate na Elizejskih poljanah, lahko naletijo na le eno ali dve od pomembnih znamenitosti. Se mora videti krajih v okolici vključujejo spomenikov in gledališča.

Arc de Triomphe
V središču Place de l’Etoile se nahaja ta najbolj znan loki, po naročilu cesarja Napoleona in se zgleduje po starih rimskih loki. Impresivno v obsegu, izlet do vrha ponuja izjemen razgled na široko, elegantno Elizejskih poljan.

Grand Palais / Petit Palais
dviga od Elizejskih poljanah so čudovito geometrijskih steklene strehe Grand in Petit Palais, zgrajena za Universal Exposition 1900.

Petit Palais hiše likovne muzej je, medtem ko je Grand Palais v muzeju znanosti in redno gosti prireditve in razstave, vključno z glavnimi mednarodni umetniški sejem znan kot FIAC.

Théâtre des Champs Elysées
Ta znameniti gledališče, ki se nahaja na 15 Avenue Montaigne, je bila zgrajena leta 1913 v slogu art deco, in takoj je postal znan po svojem gostovanje takrat škandalozne Igorja Stravinskega je Posvetitev pomladi . To je razkošna nastavitev za večerni izhod v Parizu.

Lido Cabaret
Lido je eden izmed slavnih mestnih kabaretov, ki ponuja mejno kičasto, ampak vedno zabavno Revue, ki konkurira Moulin Rouge.

Za jedačo in pijačo

Obstajajo eateries, od sosednjih bistrojih za fine dining restavracije. Izbrali smo nekaj bolj priljubljenih preganja.

Fouquet je
Avenue George V in Avenue des Champs Elysées
Po urah sprehode in nakupovanje okna ob veliki aveniji, potopi v eno od FOUQUET v usnjenih foteljih in si privoščite kavo ali koktajl, je morda edina stvar, ki jo boste lahko privoščili tukaj .

Porcije so majhne in cene so strma, vendar Fouquet je obiskujejo rad po César filmskih oddajo stranka v kinodvoranah in francoski predsednik. Slavni Brasserie je bil celo imenovan Zgodovinski spomenik Francije.

La Maison de l’Aubrac
37 rue Marbeuf
Vnesite to sproščeno, ranč, kot eatery in boste skoraj pozabili, da ste v enem od chicest območij v Parizu. Tukaj je tema govedine in da bi moral priti samo tukaj, če ste pripravljeni, da bi obrok iz nje. Vse meso je ekološko in prihaja od krav, zastavljenih v regiji Midi-Pyrénées. Seznanite zrezek z enim od svojih 800 vinskih izbore iz jugozahodne Francije.

Al Ajami
58 Rue François 1er
Če ste že kaj utrujeni od francoske kuhinje, vodja za to šopirjenje libanonsko restavracijo le streljaj od Elizejskih poljan. Tukaj boste našli redke bližnjevzhodnih jedi, kot so mleto jagnjetino, čebulo, in razpokane pšenice kroketi, plus okusnih vegetarijanskih klasik, kot Humus in tabbouleh. Za razliko od večine restavracij v Parizu, Al Ajami služi hrano do polnoči.

Ladurée
Iščete nekaj najboljših macaroons v mestu? Stop v Ladurée in boste morda le našli utopijo. Poleg macaroons-, ki pridejo v slastnih okusih, kot pistacija, limone in kave, ki se prodaja v blagovne znamke svetlobno-zelene škatle, Ladurée ponuja nekaj najbolj scrumptious pecivo in sladkih dobrot na voljo v mestu.

Nakupovanje

Ena od večjih nakupovalnih pariških okrožij, Champs-Elysées soseska je gostitelj obeh svetovnih verig in ekskluzivnih oblikovalcev couture. Tam je malo v srednjem območju tukaj, vendar.

Na Elizejskih poljanah, boste našli po vsem svetu, cenovno trgovin verige, kot so Zara, Gap, Sephora (vodilni Pariz trgovina) in Virgin Megastore, poleg upscale imen, vključno z Louis Vuitton, Cartier, Hugo Boss in Louis pion

Off grand Avenue, veliko več nakupovalnih dostopne točke čakajo. Ultra-šik Avenue Montaigne ponaša butiki za couture oblikovalcev Chanel, Christian Dior, Emmanuel Ungaro, Versace, in drugi. Poudariti prav tako prestižni Rue Saint-Honoré ni daleč, niti, ki ponuja zbirko butikov.

nočno življenje

Ekskluzivni Champs-Elysees, ki se imenuje “Champs” verjetno ni, kjer boste našli nočno življenje, kjer domačini družim. Njegov sloviti klubski sceni pogosto privlači turiste, ki niso tako narejene mimo Eifflovega stolpa in naravnost-out-of-šole suburbanites v iskanju velikih izkušenj mesta.

Namenske clubbers našli nekaj dobrih možnosti za ples in vso noč zabave na tem območju, čeprav. Če želite iti v manjših klubih, obleko pariški-elegantna priti mimo vratarjev-in pričakujejo nekaj streznitev kritje stroškov.

Nekaj ​​možnosti za zabavo noči na mesto stran od turistično Lido vključujejo:

Le Queen  (102 avenue des Champs-Elysees): gej klub, in eden boljših spotov za ples.

Le Baron  (6, avenue Marceau): Ta majhna in izključno bivalni prostor, s kapaciteto za 150 ljudi, služi kot “it” mesto za mednarodni jet set množice. Nahaja se v tisto, kar je bilo prej neoznačen bordel, da ima dekor, da ga dokažejo. Befriending redno še vedno služi kot najboljši način, da bi dobili v.