Skip to main content

Vodnik Traveller za Asiatique Riverfront – Night Market v Bangkoku

Asiatique Night Market v Bangkoku

To je športna ulice trga, to je srednjega razreda center, je upscale reki večerje skupaj z zabavo. Da o zneskih, kaj Asiatique, najnovejši nakupovalno območje Bangkoku južno od Chinatown, ki je hotel biti. Če se sliši malo preveč ambiciozen, to je, vendar ne pustite, da vas odvrne od porabe popoldne ali zvečer tam.

Ali ste iskali za spominke, da bi nazaj s prijatelji in družino, lepo mesto na večerjo in si oglejte oddajo ali cilj za sprehod okoli zunaj s pogledom na mesto in reko, Asiatique res je odličen kraj za iti . Prav tako je dostopna z javnimi prevoznimi sredstvi (rečni trajekt), za družine in vas popeljejo v delu mesta, ki je vedno ne vidijo tujci. In ker je privlačno za obiskovalce in domačine, ne boste počutili kot da ste na ločenem turistično past.

Kaj pričakujete od Asiatique trgu

Nahaja se na Charoen Krung Road, Bangkok najstarejši arterija, zgrajena okoli obnovljenega pomola zgrajene v 1900, Asiatique naj bi povezujejo močne podobe kulturne zgodovine Tajske. Večina nakupov je v velikih odprtih zgradbah, namenjenih posnemati velike skladišča, da boste vedno našli v delih Bangkoku. Obstajajo ponaredek železniških vozil in celo kipi voznikov pedicab in pristaniški delavci hefting vreče riža. Ker bo kritiki opozarjajo, razvijalci Asiatique je vzel svojo idejo malo predaleč, zaradi česar je do prekomernega “izkušnje”, da se počuti bolj kot obisk tematskega parka s preveč nakupovanje kot ob nostalgičen pogled na zanimivo in očarljivo preteklosti.

To je vse res, vendar na način, da ni pomembno, saj je tema samo izložb, da tisto, kar je Asiatique ponuditi.

Kaj lahko ponudi, je to, da je zgolj zunanji reki center z zabavno nakupovanje, veliko izbiro krajev za jesti in nekaj zelo kul, zelo tajski zabave. Obstaja lepo organizirane stojnice na tržnici v enem delu, višje-end trgovine v drugo, priložnostno hrane sodišče in veliko samostojnih restavracij. Veliko nakupovalnih stojnicah boste našli na Asiatique neposredni presaditev od starega Suan Lum Night Market čez cesto od Lumphini Park. To pomeni, zabavne, poceni čevlje in obleke, touristy Housewares, majice in druge spominki (veliko in veliko slonov), ampak tudi nekaj višje končne oblačil, ki se z brstenjem lokalnih oblikovalcev, drage kovinski in luštna, naključnih predmetov, preveč.

Obstajajo stojnicah, ki prodajajo lokalno narejene spa izdelkov in celo majhne zdravilišča, kjer se lahko ustavite in dobili masažo ali obraza.

Hrana, pijača, in živahnost

Kot je za hrano, ali želite, da bi porabili 100 baht na večerjo ali 1.000 baht boste našli nekaj. Kot stari Night Market, glavna Jedilni prostor je odprt hrana sodišče z več deset ponudnikov, ki ponujajo predvsem tajsko hrano. Če iščete nekaj manj priložnostno, so tudi klimatizirane restavracije, sit-down (večinoma srednje ravni lokalne verige, vključno Pizza Company in nekateri tajsko-japonski restavraciji), in prav na obali, je Pivovarna in pivnica in morski sadeži restavracije . Ampak, vam ni treba porabiti veliko, da uživajo čudovit pogled Chao Phraya in Bangkok je stolpnice na severu, kot da je nič ne ustavi pred samo sprehod ob reki.

Kot je za zabavo, Asiatique ima dva izmed najbolj zabavnih kulturnih oddaj na Tajskem. Prvi je Joe Louis Lutkovno gledališče , ki je izgubil svoj dom, ko je bila stara Nočna tržnica zaprta, vitrine umetnosti tajske lutkarstva s hoon lakorn Lek lutkarjev. Te umetnikov zgodbe iz tajske mitologije s svojimi lutkami in za razliko od lutkovnih predstav, kjer so lutkarji skrito, tukaj so del predstave. Predstava je lepo in veliko zabave za otroke kot tudi njihove starše.

Asiatique je tudi dom Calypso Kabaret , ki je eden od dolgotrajnega transvestit varietejih Bangkok. Če ste bili v upanju, da gledajo na Tajskem slavne “Ladyboys” oblečeni v upor, ples in ustnic synching klasičnih razstavnih melodije in azijskih zadetkov, ste v srečo. Za nočne kaže veliko zabave in čeprav nekoliko dražje, na več kot 1.000 bahtov na vozovnice, definitivno izkušenj enkrat-v-življenju.

Vse v vsem, je težko iti narobe Asiatique. Seveda, da ne bo dobil vse nagrade za avtentičnost, vendar če iščete zabavo, zanimivo mesto, kjer bi preživeli večer boste našli veliko jesti, nakup in ogled tam.

Kako priti do tja

Da bi prišli do Asiatique, bodisi taksi do Charoen Krün Soi 72, ali pa na nadzemne za Saphan Taksin in nato hop na enem od Asiatique je prostih reka trajektnih avtobusi, ki vozijo od 5. ure do 11. ure dnevno. Obstaja nekaj trgovin in restavracij odprtih tekom dneva, vendar je to predvsem večer destinacija.

You may also like