Vodnik za kulturne Etiquette na Tajskem – Dos in Don’ts za vaš obisk na Tajskem

Posted on

Kulturni Bonton na Tajskem

Po nekaj preprostih pravil Tajskem bontonu ne bo samo vam preprečujejo nenamerno užalila nekoga, to vas bo ločijo od turistov samo zanima poceni nakupovanje ali idiličnih plaž. Opazovanje in spoštovanju lokalne kulture bo zagotovo povečal svojo izkušnjo.

Tajska je znana kot “dežela smehljaja” – ampak slavni tajske nasmeh ima veliko pomenov. Čeprav so Tajci zelo tolerantna proti kršitvam, še posebej, če jih zagrešili Farang (tujci), opazovanje teh osnovnih dos in don’ts jih bo vodila nasmejan.

Don’ts opazovati na Tajskem Etiquette

 • Ne usmerjajte noge: Kaže noge na nekoga, dvig noge višja kot nekoga v glavo, ali pa preprosto dajanje noge na mizo ali stol, se štejejo za zelo nevljudno na Tajskem. Spodnji deli nog so umazani: jih ne kažejo na ljudi! Izogibajte se kaže noge na Bud. Ko je sedel na tleh, poskusite, da bi sedel na način, ki ne pokazati drugim dna noge.
 • Ne dotikajte se nekdo glavo: Medtem ko so noge štejejo najnižje in najbolj umazane dele telesa, je vodja resnico kot najbolj sveto. Nikoli se ne dotikajte nekdo glavo ali las – to vključuje igrivo ruffling otroka lase. Ne dvigniti noge nad nekoga glavo; izogniti poglobitvi več ljudi, ki sedijo ali spanje na tleh.
 • Ne usmerjajte: Kaže na nekoga, ki je nevljudno v mnogih kulturah, ampak predvsem tako na Tajskem. Če morate navesti osebo, to storijo tako, da dvignete brado v njihovi smeri. Ko pomignil za nekoga, da prideš, ne uporabljate prste poudaril navzgor; da treplja gibanje s prsti ravne in palm proti zemlji. Kaže na nežive predmete in živali je običajno sprejemljiva, vendar je bolj vljudni do točke s celotno roko namesto prsta.
 • Ne izgubite kul: kričanje, piha svoj vrh, ali prikazovanje močna čustva splošno namrščil na Tajskem. Vedno imejte v mislih pravila varčevanja obraz. Naj bo vaš kul, tudi če gre kaj narobe; vas bo spoštovanje za to. Ne tožijo, da je razdelitev avtobus. Namesto, smejali in rekli ” mai pero rai .”
 • Ne nespoštovanje kralja: Nikoli ne spoštujeta kralja ali slike kralja, to vključuje valuti – na tajski baht pojavi njegova slika. Čeprav Tajski Leše majesté zakoni sporen, lahko odprti nespoštovanje proti kralju si dejansko pristalo v zaporu! Ljudje so prejeli dolge kazni za Facebooka, ki so govorili proti monarhiji.
 • Ne metati stvari: premetavala predmet ali denar v nekoga smeri je nesramen. Vzemite si čas za pravilno ročno stvari za ljudi, soočiti, po možnosti z desno roko. Razširi denar pri plačilu nekoga.

Ali Sledite teh pravil o Tajskem Etiquette

 • Odstranite čevlje: Kot v mnogih azijskih kulturah, odstranite vaše čevlje pred vstopom v tempelj ali na obisku nekdo doma je bistvenega pomena. Nekatera podjetja, restavracije in trgovine tudi prosimo, da odstranite svoje čevlje. Če niste prepričani, samo poglej, da vidim, če je kup čevljev pri vhodu, ali pa preverite, če je zaposleni nosijo čevljev. To je razlog, zakaj enostavno obutev, je dobra ideja, v jugovzhodni Aziji. Bolje je, da ne stopite na prag pri vstopu v domove in templje.
 • Vrnitev v Wai : wai je na Tajskem molitev podobno gesto z rokami skupaj pred in glavo rahlo priklonil. Da ne vrnete wai velja za nevljudno; samo kralj in menihi ne bi bilo treba vrniti Wais. Poskusi, da ne Wai, medtem ko imajo nekaj v vaših rokah; rahel lok bo zadostovalo. Morda boste želeli, da se naučijo, kako se pozdravi v Thai.
 • Uporabite svojo desno roko: Leva roka se šteje umazana, saj se včasih uporablja za “toaletne funkcije.” Vedno uporabljajte svojo desno roko, da prenese predmetov na nekoga in ob plačilu. Dotaknite se levo roko na desno podlaket (kaže, da je na varnem mestu izven dosega), če želite prikazati dodatne spoštovanje.
 • Jesti z žlico: Pravilno način, da uživajo v okusno tajsko hrano je z žličko v desni roki in vilice v levi. Uporabite vilice za rake hrano na vaš žlico; vilice nikoli ne gre v usta. Palčke se običajno uporabljajo samo za rezancev jedi in dobrote, kot so spomladi zvitki.
 • Pokazati spoštovanje do menihov: boste naleteli na številne menihe v mestih, kot so Chiang Mai; jih obravnava s spoštovanjem. Ko pozdrav menih, menihi prejeli višjo Wai od navadnih ljudi; menihi ne bi bilo treba vrniti potezo. Ženske nikoli ne sme dotikati menih, krtačo oblačila menih je, ali ročno nekaj menih. Menihi bi bilo treba dovoliti, da se najprej jesti na slovesnosti in srečanja. Menihi na Tajskem so običajni – boste včasih videli, da z uporabo pametnih telefonov in internetnih kavarnah!
 • Smile: “Tajski nasmeh« je znan, bistvenega pomena za Tajskem bonton in Thais pokazati, kadarkoli lahko. Vedno vrne nekdo nasmeh. Nasmehi se uporabljajo v pogajanjih, v opravičilo, da se sprostite, kadar gre kaj ni, kot je bilo načrtovano, in samo v vsakdanjem življenju.

Tajska Temple Etiquette

Obisk templjev na Tajskem je treba za vsako potovanje, vendar pa mnogi turisti izogibali zanimivih krajih, kot so Temple predora v Chiang Mai, saj ne razumejo, budizem ali lokalnih običajev. Bodite prepričani, da krtačo na vašem templju bonton, tako da ne žalijo koli izmed vernikov!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *