Vodnik za letališča v Londonu

Posted on

 Vodnik za letališča v Londonu
Obstaja pet glavnih letališčih v Londonu: London Heathrow, London Gatwick, London City, London Luton in London Stansted.

Potniki letijo neposredno iz ZDA na večje letalske družbe bodo najbolj pogosto letijo na Heathrow, čeprav nekateri nižji stroški čezatlantskih nosilce, kot norveški zdaj letijo v Gatwick. Oba Heathrow in Gatwick se nahaja izven Londona, ampak oni prikladno povezan v London z neposrednimi, namenske letalskih vlakov (Heathrow Express in Gatwick Express, v tem zaporedju).

London Stansted je tretje največje letališče ampak kot Luton, da je priljubljen pri nizkocenovnih letalskih prevoznikov, ki predvsem služijo Evropo. Oba Luton in Stansted se nahaja izven Londona in je povezano z javnim prevozom, vendar se Stansted bolje povezati s Stansted Express vlak.

London City je določen v mejah mesta, vendar ponuja minimalno lete, običajno le za domače ali kratke razdalje destinacijah. Tukaj je tisto, kar morate vedeti o vsakem od petih letališč.

Letališče London Heathrow

 • Kraj: 15 milj zahodno od osrednjega Londona
 • Najbolje je, če: Vi ste nastanjeni v osrednjem Londonu ali v bližini postaje Paddington, saj so direktnih direktni vlaki do letališča prek Heathrow Express
 • Izogibajte Če: n / a
 • Oddaljenost od domov parlamenta (Big Ben): Heathrow je približno eno uro vožnje v osrednjem Londonu, s katerim bi na licenco črni taksi stane okoli £ 80. Obstaja več možnosti, javni transport, vključno z Heathrow Express, vlak je non-stop teče neposredno v London Paddington; Piccadilly linije London Underground je; TfL Rail; avtobusi; in vožnja z delnicami aplikacije, kot Uber.

London Heathrow (LHR) je največji in najbolj obremenjenih londonsko letališče, kot tudi eden od najbolj obremenjenih letališč na svetu, kar pomeni, da lahko pričakujemo dolge proge na priseljevanje. Večina direktni leti iz ZDA zemljišča na letališču Heathrow, in obstaja pet skupni terminali (skozi terminal 1 ni v uporabi). Obstaja veliko načinov, da se iz Heathrow v Londonu, in kaj ste izbrali se bo v veliki meri odvisna kjer ste nastanjeni. Tu so glavne možnosti:

Heathrow Express je običajno najhitrejša pot v London, saj teče non-stop vlakov v Paddington Station vsakih 15 minut. Čas vožnje je 15 minut od terminalov 2 in 3, in približno 10 minut več od terminalov 4 ali 5. Express Saver enotne vozovnice za okoli 25 £.

London Underground je najbolj cenovno železniško pot v London, in Piccadilly linije vlakov iz vseh terminalih, in boste dobili v Londonu približno eno uro za okoli £ 6.

TfL (Transport for London) Železniški v službo vozi več vlakov v Londonu, kot tudi, čeprav ti niso neposredno.

Avtobusi teči ves dan v Victoria Station, ki jim omogoča dobro možnost, če ste prispeli zelo pozno, ko so vlaki in podzemna ne deluje. Trenerji so zelo poceni začne pri samo nekaj kilogramov, vendar potovanja so pogosto zelo dolg in ob strašnem prometa.

Licencirani črne kabine so na voljo na letališču Heathrow, saj so Ubers, ki je vedno bolj dostopna možnost, čeprav lahko pride do čakati za Uber. Stroški so zelo odvisna od tega, kje ste tekoč, vendar pričakujemo, da plača okoli 80 £ za črno kabino.

Gatwick Airport London

 • Kraj: 30 kilometrov južno od središča Londona
 • Najbolje je, če: Vi ste nastanjeni južno od Londona ali blizu postaje Victoria, saj so direktnih direktni vlaki do letališča preko Gatwick Express
 • Izogibajte Če: Vi ste prebivajo severno od Londona
 • Oddaljenost od domov parlamenta (Big Ben): Gatwick je približno uro-in-a-pol vožnje osrednjem Londonu, ki bo v taksi stane približno 100 £ na. Obstaja več možnosti, javni transport, vključno z Gatwick Express, vlak je non-stop teče neposredno v Victoria Station v Londonu; vlaki; avtobusi; in vožnja z delnicami aplikacije, kot Uber.

London Gatwick (LGW) je v Londonu drugo najprometnejših letališč, čeprav je večina v ZDA in večjih prevoznikov ne letijo neposredno v Gatwick. Obstajata dve sponki, severom in jugom, in obstaja veliko načinov, da se od Gatwick v Londonu, ampak tukaj so ključni tisti: Gatwick Express  je najhitrejša pot v London s storitvijo non-stop z vlakom do postaje Victoria vsakih 15 minut, katerih potovanje čas 30 minut, ki stanejo okoli 30 £. Obstajajo tudi vlaki , ki je lahko bolj dostopna, vendar traja dlje, in avtobusi, ki so dobra izbira, če ste na poti, ko so proge vlakov ne teče (sicer traja zelo dolgo, zaradi vedno prisotni prometa).

Odmerjene taksiji (ni črnih kabine na Gatwick) in uber je tudi možnost, vendar so pretirano drage na okoli 100 £.

Stansted Airport London  

 • Kraj: 35 kilometrov severovzhodno od središča Londona
 • Najbolje je, če: Vi ste prebivajo severno od Londona ali v bližini Street Station Liverpool, saj so direktnih direktni vlaki do letališča prek Stansted Express
 • Izogibajte Če: boš ostal daleč južno od Londona
 • Oddaljenost od domov parlamenta (Big Ben): Stansted je približno uro-in-a-pol vožnje osrednjem Londonu, ki bo v odmerjeno taksi stane približno 100 £. Obstaja več možnosti z javnim prevozom, vključno s Stansted Express vlak je non-stop teče neposredno v Street Station v Londonu Liverpool; vlaki; avtobusi; in vožnja z delnicami aplikacije, kot Uber.

London Stansted Airport (STN) je tretje največje londonsko letališče in je glavna baza za nizkocenovnih evropskih letalskih družb. Obstaja samo en terminal, in obstaja več načinov, da se iz Stansted v Londonu. Eden izmed najboljših in najhitrejših možnosti je Stansted Express , ki vas bodo v Street Station v Londonu Liverpool v približno 50 minutah, ki je stala približno 30 £. Obstaja tudi več podjetij, ki ponujajo 24-urni avtobusi na / iz Stansted. Trenerji so poceni, vendar zelo zamudno. Odmerjene taksiji in uber so na voljo, vendar drago na okoli 100 £.

Luton Airport London

 • Kraj: 35 kilometrov severno od središča Londona
 • Najbolje je, če: Vi ste prebivajo severno od Londona
 • Izogibajte Če: boš ostal daleč južno od London
  Oddaljenost od domov parlamenta (Big Ben): Luton je približno uro vožnje od središča Londona, ki bi v taksi stane okoli £ 80. Obstaja več možnosti, javni transport, vključno z vlaka in avtobusi.

London Luton Airport (LLA) je pomembno središče za nizkocenovne prevoznike (večinoma evropskih), kot taka je zelo zaseden. Obstaja samo en terminal. Obstaja nekaj možnosti za prevoz iz Luton v Londonu: Taxis bo drago od Luton, vendar obstajajo številne druge javnim prevozom alternative: Vlak je najverjetneje vaša najboljša izbira, saj je letališče shuttle bus, ki je povezano Luton Airport Parkway vlakom postaje, kjer lahko ujamete East Midlands vlaki ali Thameslink vlakov v Moodle Londonu, ki traja približno 45 minut, da pridete do središča Londona in stroški okoli 15 £.

Če ste prišli prepozno, ko se vlaki ne deluje, lahko hop na avtobus trener , ki vas popelje do postaje Victoria v osrednjem Londonu (vendar odvisno od prometa, je to lahko zelo dolga vožnja).

London Airport City

 • Lokacija: 6 kilometrov vzhodno od osrednjega Londona
 • Najbolje je, če: lahko dejansko našli letalo, ki gre tam. Prav tako je idealen za Canary Wharf.
 • Izogibajte Če: n / a
 • Oddaljenost od domov parlamenta (Big Ben): Mesto letališče je približno pol ure vožnje v središču Londona in bi v črni taksi stane okoli 45 £. Tam je tudi hitro in cenovno dostopen javni prevoz, saj je mesto tik ob DLR (Docklands luč za železniški promet), ki se povezuje na londonski cevi, železniški in avtobusni omrežja.

London City Airport (LCY) je najbolj Londonu osrednje letališče, in ker je tako majhna (z le eno vzletno-pristajalne steze), da to ni le enostavno dostopen, ampak tudi hiter in enostaven za uporabo s kratkimi linijami in manj gneče. Problem je, da so nekaj leti. Obstaja več možnosti, da bi dobili od mesta v Londonu: Črna kabine in uber bo relativno cenovno v primerjavi z drugimi letališči, in javni prevoz je prepir: Letališče ima svoj postanek na  DLR , ki vas popelje naravnost v cev in stane enako kot cev.

Londona avtobusi so še cenovno ugodnejši, in letališče je povezana s avtobusov številka 473 in 474.