Vodnik za Saint Tropez na jugu Francije

Posted on

 Vodnik za Saint Tropez na jugu Francije

Gorgeous Saint Tropez

Glitzy in medenine? Ali eden od vaših najljubših mest? Mnenje je razdeljen na privlačnost Saint Tropez na francoski rivieri. V poletnih mesecih lahko v Saint Tropez pekel – ampak tudi nebeški. To je še vedno v osnovi majhno ribiško mestece, obdano z vilami za super bogat in zelo znana; mesto spravi v množice, ampak tam je čudovit 14 kilometrov poti, kjer lahko pobegniti od vsega. Karkoli si misliš o mestu, še vedno privablja tako zvezde in običajni Potnik, in v tem je njegov čar.

Pisatelj Guy de Maupassant je začel trend v 1880, “odkrivanje” mesto, ko je prišel na edini način, ki bi ga lahko v njegovi jahti, na Bel-Ami . Potem je prišel slikar Paul Signac, sledi drugih umetnikov pozno 19th- in na začetku 20. stoletja, ki je našel svetloba čudovito in živi preprosto.

So ljubil majhno ribiško pristanišče, ki je šla nazaj v 1400, ko je bil kraj neodvisna s svojo majhno vojsko. V 20. stoletju se je kapljanje obiskovalcev postal plima kot vsi sledili znanih imen Matisse in Colette, Errol Flynn in Jean Cocteau. Do leta 1950 Picasso, Juliette Greco in Boris Vian, Jean-Paul Sartre in Francoise Sagan so bili redni. Ampak to je Brigitte Bardot, ki skozi film In Bog je ustvaril žensko , je postal simbol modi, ne Libertine St Tropez. In kraj ni nikoli pogledal nazaj. Danes lahko vidite George Clooney, Jack Nicholson, Liz Hurley in P Diddy sprehajajo okoli.

The Old Port v Saint Tropez

Najboljši način, da pridejo v St Tropez je na jahti – po možnosti sami. Ampak, če to ne pride v poštev (razen če ste zvezda ali mega bogati), nato samo sprehaja po starem pristanišču za prikaz mehek bitja zibljejo v vodi v vsem svojem milijonov dolarjev slavo. Prav tako se lahko ujeti znanega obraza – bodisi na čolne, ali morda pijači na terasi v enem od pastelnih barve starih stavb, ki se srečujejo z vodo.

Tam je precej izbira barov in kavarn v pristanišču, vendar tisti, ki naredijo, kot Colette, Cocteau in nešteto drugih, še pred vami, je Café Senequier , 4 mesto aux Herbes (tel .: 00 33 (0) 4 94-97-00-90). Tja za lagodno zajtrk s kavo in rogljičke, ali pa kasneje na pijačo in preživijo čas gledal svet minevajo.

Če ste v pristanišču na kosilo, jesti Le Girelier , Quai Jean-Jaures (tel .: 00 33 (0) 4 94 97 03 87), kjer so sveže ribje jedi odlično.

Ogled v Saint Tropez

Muzeji v Saint Tropez prišel kot čudovito ekstra in v nasprotju z več običajnega dojemanja naselja.

Musee de l’Annonciade
Iz pristanišča, da svojo pot na zahodni strani in bližnje Musee de l’Annonciade, hiša iz 16. stoletja s presenetljivo in impresivno zbirko slik Saint Tropez s strani post-impresionistov v poznem 19. in na začetku 20. stoletja. Tudi tu so dela, ki jih Van Dongen, Braque, Vlaminck, Derain in ekspresionisti Rouaulta, Utrillo in več.
Le Port
tel .: 00 33 (0) 4 94 17 84 10
Spletna stran
Vstop julij, avgust 5,50 evrov, preostali del leta 4,50 EUR
Odprto vsak dan razen ob torkih
junija 1. september 30 10 am-noon, 3-7pm
1 oktober – 31. maj 10:00 -noon, 2-6pm
Zaprta november, Jan 1 1. maj dan Ascention, 25. december

Citadelle stoji visoko nad mestom. Gre za pomorske in pomorske zgodovine območja, saj je mesto v kontekstu. Tja ob sončnem zahodu in se nagrajena z čudovitim pogledom na mesto, igrišča za golf, in proti Ste-Maxime in čudovito kuliso masiva des Maures.
Spletna stran
Vstopnina 2,50 EUR
Odprto vsak dan april september 10:00-06:30
oktobra do marca 10:00-12:30, 1: 30-5: 30pm
Zaprto 1. januar, 1. maj 17, vnebohod, 1. november, 1 25. december

Maison des Papillons
Končno, če ste sploh zanima metuljev so Maison des Papillons (Musee Dany-Lartigue), je za vas. Nahaja se v družinski hiši na fotografiji J.-H. Lartigue, njegov sin zbrali 4.500 primerkov, ki vie za vašo pozornost s svojimi izrednimi barv in oblik.
Maisons des Papillons
9 rue Etienne-Bemy
Tel .: 04 94 97 63 45
Spletna stran
Vstopnina 3 eur, brezplačno za otroke, mlajše od 10 let,
odprte vsak dan, razen torek 2. maj-oktober 31. 10. am-noon, 3-7pm
Zaprto 1. maja 17, Ascension dan, november, december 25 in 1. januar.

Stara četrt La Ponche

Med pristaniščem in Citadelle se nahaja La Ponche , najstarejši in najlepši del mesta, in je še vedno na območju, kjer živijo lokalni ribiči in obrtnikov. V mestu de l’Hotel de Ville, stolp je vse, kar je ostalo od Chateau de Suffren, stoletja dom gospodov, ki je vladal pred Saint Tropez.

Od tu peš do očarljivo malo cerkve Notre-Dame de-l’Assomption . Njegov stolp je na vsaki fotografiji; v italijanski baročni notranjosti boste našli lesen kip sv Tropez sam. Ja, res je bil St Tropez in vsako leto 15. maja in 16, domačini sprejmejo za ulice s povorko, da ga praznujejo z veliko spuščanje pušk. To se imenuje Les Bravades in je tudi vreden že, da vidim, če ste na jugu Francije v pomladi.

Nakupovanje v Saint Tropez

Od lepo pristaja, sprehod do katerega od uličicah proti sredini. Če bi radi high-end nakupovanje, vzemite Rue Gambetta za plenilec v imeni oblikovalca. To je kraj, da bi našli, da je fantastično bikini – na novo izumil oh-tako-seksi oblačilo, ki Brigitte Bardot narejen znan. Druga velika nakupovalna ulica Rue du General Allard , ki teče zahodno od pristanišča. Morda se zdi nenavadno, da se nakupovanje za Louis Vuitton, Dolce & Gabbana in Dior v zavitih ulicah starega mesta, vendar je ta mešanica starega in novega, top oblikovalec orodja in vsakdanjih provansalskih dobrote je tisto, St. Trop, kot je to na lokalni ravni imenuje , je vse okoli.

Boste pojavijo na koncu Rue Gambetta ali Rue Sibilli v osrednjem Place des Lices . To je slika, knjiga lepa, z petanka igralci, ki zagotavljajo zabavo in platane, kavarne in dnevni provansalskih trgu, da obdržite vašo pozornost.

V Place des Lices, pridružite resnično staro Francijo na Café des Arts (tel .: 00 33 (0) 4 94 97 02 25), s svojimi marmornatimi mizami, stare lesene deske in stoli zunaj, ki vam daje panoramo sedež za starost -old užitek opazovanje ljudi. Ne boste videli Brigitte Bardot kjerkoli tukaj ona je zdaj samotar, čeprav je še vedno živi v St Tropez. Pozabi, pazi za druge zvezde.

Slavno Plaže Saint Tropez je

Obstaja veliko plaž za sonca vernikov na polotoku Saint Tropez. Verjetno najbolj znan, saj je to nudistična plaža je Tahiti plage. Pampelonne plaža je velika peščena raztezajo ob vzhodni strani polotoka, ki ga Camarat svetilnika prevladujejo. Med najvišjimi v Franciji, da je bilo vodenje mornarje do 60 kilometrov na morje od 1831 (čeprav je posodobljena v drugi svetovni vojni in v celoti avtomatizirana leta 1977).

Za energična, tam je čudovit sprehod po površin . Saint Tropez najprej mimo pokopališča, kjer je pokopan filmski režiser Roger Vadim. Headland je skalnata in bor pokrita, je idealen kraj za vile (in zasebno plažo), ki pripada Brigitte Bardot. To je 14-milj hoje, tako da ne bo treba opraviti zlahka, čeprav si lahko pač odsekih njim. Toda, če želite, da bi našli svojo lastno plažo, to je kraj, da ga poiščete. Boste našli mir, tišino in zelo malo drugih ljudi, kot jih naredite svojo pot do morja.

Med borovci naletite na vasi Gassin in Ramatuelle. Mala vasica s svojimi drobnimi cestah, starih hiš in romanske cerkve je bolj znan po svojih dveh izjemno elegantnih hotelov (podrobnosti v naslednjem poglavju). To je idealen kraj za nekaj hlajenja-out.

Kje Ostani v Saint Tropez

Saint Tropez ima svoj pravičen delež znanih in čudovitih hotelov; vse te filmske zvezde ostati nekje. Hotel Sezz je zadnji hip mesto za njih (se začela julija 2010), in kdo drug po osupljivo izkušnjo. To je postavljena v gozdovih le nekaj minut oddaljen od plaže, kompleks 37 sob, apartmajev in vil, združena okoli osrednjega bazena. Restavracija Colette ima top kuhar Pierre GAGNAIRE za njim, in tam je čudovit spa s PAYOT. Zdi se zelo Sredozemlje in neverjetno elegantna.

Hotel Sezz Saint-Tropez
Route des Salins
tel .: 00 33 (0) 4 94 55 31 55
Spletna stran

Hotel Byblos je eden od zdravilišča swankiest hotelih. Brigitte Bardot z možem številka tri, Gunter Sachs, so tu za odpiranje in je bil kraj, kjer Mick Jagger predlagala, da Bianca leta 1971. Znane osebnosti, kot so George Clooney in raperjev Jay-Z in P Diddy pijejo v znameniti in-house nočnem klubu, jame du Roy. V restavraciji pod Alain Ducasse je preimenovala v Rivea in preoblikovali v sproščenem, vrt-tematskih dekor z lokalnimi meni polno italijanskih okusov. In sobe? Odlično, in se nahaja v skupini v elegantnem sredozemskem “vasi” kamnitih stavb okoli bazena.
Hotel Byblos
20 Ave. Paul Signac
tel .: 00 33 (0) 4 94 56 68 00
Spletna

Samo zunaj St-Tropez na Ramatuelle , dva hotela tekmujejo za krono.

Višji razred in zelo ohlajeno-out Muse je spravljen med vinogradi, borovcev in oljčnih nasadov. 15 apartmaji so atrakcija tukaj; tam je lep bazen, fine-dining restavracija in udobno bar in srebrni Bentley, da vas v St-Tropez, morate čutiti potrebo. Apartmaji se imenujejo po znanih muz iz Edit Piaf do Catherine Deneuve.
Muse
Route des Marres
tel .: 00 33 (0) 4 94 43 04 40
Spletna stran

La Reserve Ramatuelle je zelo eleganten hotel s spa namenjen preprečevanju starostne na naraven način. Ni invazivne postopke, le posebna hrana, energija, gradbeni dejavnosti in celovit zdravljenja v popolno nastavitev. Od tal do stropa okna in Zen kopalnice s Crème de la Mer izdelkov so na dnevnem redu tukaj.
La Reserve Ramatuelle
Chemin de la Quissine
tel .: 00 33 (0) 4 94 44 94 44
Spletna stran

Kako do Saint Tropez

Saint Tropez je v Var in ima prebivalcev 5,612. Ti so združeni v poletnih mesecih, ki ga množice, ki jate na tem majhnem sredozemskem vasi (to je še vedno naselje kljub svetovni slavi) za svojih uličicah, pristanišča, kvadrat in plaž. To bi lahko opisali številne mest, kaj je njegova privlačnost? Odkrijte sami.

Z letalom
Najbližje letališče je Toulon Saint-Tropez (18 km, 11.1 milj jugozahodno od St Tropez), nekaterih domačih progah in nekaj iz Velike Britanije je avtobusna povezava do Saint-Tropez, ali taksi služil.

Po železnici
Najboljša pot je v Toulonu iz Pariza ob od 3 hr.50 ms. Nato pa z avtobusom do Saint Tropez, ali taksi.

Z avtom
Saint Tropez je ob avtocesti A8. Iz Marseilla, izhod na  Cannet des Maures križišča nato nadaljujemo po D558 za 38 km sledite oznakam za St Tropez. Iz Nice, izhod v  Le Muy  križišča in naprej na D25 za 40 km. Poleti računati na uro navzgor za zadnjih nekaj kilometrov zaradi gostega prometa.

Turistično društvo
Quai Jean-Jaures (Le Port),
tel .: 00 33 (0) 892 68 48 28 (0,35 EUR / min)
Spletna stran