Vožnja v Parizu, Francija

Posted on


Kot veliko večjih evropskih mestih, Pariz skriva odličen sistem javnega prevoza. Njegovo obsežno metro, avtobus, tramvajem in omrežij vlakov medmestnega omogočajo turisti in domačini, da bi dobili okrog težav med večini krajev. In medtem ko so avtomobili skoraj izginila z ulic, je lokalni mestni vlada trdo delali, da odvrača ljudi od vožnje v mestnih meja, zlasti z odprtjem več območij samo za pešce.

Na kratko, je francoska prestolnica ni nič tako kot Los Angeles, kjer je vožnja praktično obveza, če ste pripravljeni prenašati dve uri avtobusne vožnje ali morejo privoščiti dragega taksi in se vozi delež prevoznine po mestu. V Parizu, nasprotno, lahko dobite okoli zlahka ne da bi pri tem voznikovega sedeža. In večina turistov, v resnici, bi se izognili dobili za volanom, saj je mesto, ki ima ugled za agresivne voznike, ki niso pogosto v skladu s pravili v pismu.

Seveda, nekateri od vas potrebujemo ali pa preprosto raje za vožnjo v mestu luči, za enega ali drugega razloga. Če boste to storili, je bistvenega pomena, da se najprej spoznajo z osnovami o vožnji v Parizu. Preberite o izvedeti vse o zahtevah za voznike, nekaj osnovnih cestnih pravil in nasvetov za varno bivanje.

Vožnja Zahteve

Preden boste vzeli na ulicah Pariza v motornem vozilu, boste morali najprej prepričajte, da ste zajete vse pravne podlage. Nikoli dobili za volanom pred preverjanjem, da imate vse potrebne dokumente in elemente s seboj v avtu. V nekaterih primerih, ker ni dokazala, da imate te elemente lahko povzročijo kazni bi morali biti potegnili več ali pomožnimi organi pregona.

Vaš bistveno kontrolni seznam za vožnjo v Parizu

Poskrbite, da imate naslednje postavke z vami, preden ste zadeli ceste:

 • Veljavno vozniško dovoljenje z ustreznim registraciji ali dokazilo o lastništvu (če je avto tvoj), se morajo v vsakem trenutku. Morate biti stari za vožnjo v Franciji najmanj 18 let. Vozniška dovoljenja ne veljajo v Franciji, čeprav je voznik študent spremlja nadzorni odrasle.
 • Veljaven potni list za voznika in vsi potniki , ki potujejo v avtu.
 • Poskrbite, da imate veljavno vozniško zavarovanja . Če najamete avto, je to treba vključiti v najemni pogodbi, vendar vedno znova preverite, ali vas in vse tiste, ki načrtujejo, da vozi avto, ustrezno zavarovani. Poskrbite, da boste obdržali dokazilo o zavarovalno polico s seboj v avtu.
 • Če ste vlekli prikolico, čoln ali drugo vozilo, za vašim avtomobilom , mora imeti informacije o licenci za svojo državo izvora ali nalepke, ki ustreza tisti na sam avtomobil. Na primer, bi voznik iz Velike Britanije ali iz druge evropske države prikaz nalepko “GB” ali Evropske unije, tako na avto in element, ki se vleče.
 • Visoko prepoznavnost, odsevni jopič , v primeru, da ste dobili v nesreči. Francoski zakoni so relativno strogi na tej točki: če ste vpleteni v prometno nesrečo ali incident je, da pomeni, boste morali poklicati na pomoč na strani ceste, ste po zakonu potrebno postaviti na visoko prepoznavnost telovnik je pred izhodom avto-in, da so vsi potniki ste prevažajo. Če obstajajo štiri od vas, ki potujejo z avtomobilom, se prepričajte, da imate štiri majice na voljo. Podjetja za najem strojev bo običajno ponujajo to, vendar se prepričajte, da vprašati vnaprej zagotoviti, da imate pravilno številko v avtu.
 • Opozorilo trikotnik za prikaz drugih voznikov v primeru, da zaidejo v nesrečo ali prometne nezgode, ki zahteva, da se ustavi na strani ceste ali avtoceste.
 • Celoten sklop nadomestnih žarnic za glavo in rep luči so potrebne v primeru eno ali več spali ven, ko se zmrači.
 • Če nosite očala, morate hraniti rezervni par z vami v avtu, v primeru, da vaši očala zlomi ali kako drugače poškodovani.
 • Če vozite avto iz Združenega kraljestva, žarometov pretvorniki so obvezna.
 • Če nameravate voziti v središču Pariza, boste morda potrebovali “Crit’Air” značko , ki kaže, da je vaš avto spoštuje standarde proti onesnaževanju uveljavljajo v nekaterih območjih mesta. Avtomobili z nezadostnih ocen morda ne bo mogel voziti v teh območjih, ali bi se lahko omeji na nekatere “največjega onesnaževanja” ur. Posvetujte se s svojim najem avtomobilov agencije o teh predpisov, če ste v dvomih.
 • Test breathalyzer za vaš avto. Imajo eno v vozilu, ki je tehnično potrebno v Franciji, čeprav je ta uredba se pogosto ne izvajajo. Kljub temu priporočamo, da upoštevate zakon na tem področju, kot na vseh drugih.

Pravila v cestnem prometu v Parizu

Vožnja pravila in predpise, ki v Franciji ne sme biti bistveno drugačna od tiste, ki jo uporabljajo za nazaj domov, vendar to ne pomeni, da je treba prevzeti uporabo cest ne bo enostavno kot pita. Seznanite se z naslednjimi pravili ceste, preden boste poskušali voziti.

 • Varnostni pasovi in carseats: voznik in vsi potniki v avtomobilu morajo nositi varnostne pasove. Poleg tega mora biti otrok, mlajši od 13 ali voziti v carseats ali nositi varnostne pasove, primerne za njihovo starost in višino. Dojenčke in majhne otroke pod ali okoli let star mora vedno voziti v carseats obrnjene nazaj. To je voznikova odgovornost za zagotovitev, da vsi potniki nosijo ustrezne varnostne pasove.
 • Otroci, mlajši od 13 let ne smejo voziti na sovoznikovem sedežu , razen če so vse razpoložljive nazaj sedeži mlajši otroci bodisi zasedena ali ni opremljen z ustreznimi varnostnimi pasovi.
 • Raven alkohola v krvi: V Franciji je dovoljena stopnja alkohola v krvi za voznike je izredno nizka, na 0,02 odstotka. Priporočamo vam, da ne bo kolo sploh, če ste zaužili celo eno pijačo. Kazni, vključno z denarnimi kaznimi in celo zaporne kazni, je lahko resna za voznike ustavil pri vrednosti alkohola nad dovoljenimi vrednostmi.
 • Z nizko pramen in žaromete: To je priporočljivo, da uporabite svoje lowbeams (kratki žarometi) podnevi in nočnih urah pri vožnji zunaj pozidanih območij. To vključuje ceste držav in območij z nekaj luči. Nikoli ne smete uporabljati svoje visoke grede ko je nasproti vozečim prometa ali če pozorno spremlja drugo vozilo; ni dip / jih spustite v teh primerih lahko povzroči glob in kazni.
 • Umikajo po desni strani cestišča: Še vedno je v navadi, da bi pot do prometa, ki prihaja z desne v Franciji, tudi v primerih, ko to ni zelo jasno (kot pri zapletenih križiščih brez znakov). Morate vedno dati prednost prometu z desne strani v avto garažah, na križiščih, kjer boste videli tudi trikotna znak z rdečim robom in označena s črno “X”, ali na mestih, kjer jih vidite znak tik pred branje vous n “avez pas la priorite (nimate prednost). Če ste v dvomih, ne bo nobenih nepotrebnih tveganj, in dati prednost vozilom približuje z desne.
 • Omejitve hitrosti: Vse hitrosti so prikazani v kilometrih, zato priporočamo uporabo dobro kalkulator pretvorbe in privajanje na razmišljanje, da je način merjenja in presojanja razdalje. V naseljih in mestih, omejitve hitrosti so običajno do 31 kilometrov na uro / 50 km. Na večini cest in avtocest v bližini Pariza, tam je običajno minimalna hitrost 80 km pri uporabi prehitevanje / mimo stezo. Ko so vidljivosti ali cestne razmere slabe (tj težka megla, poplave dež ali sneg), je omejitev hitrosti samodejno zmanjša na 50 km / h na vseh cestah.
 • Vrtiljaki / prometni krogi: To lahko povzroči zmedo in težko uporabljati; vzeti skrajno previdni pri vožnji v temi. Prometni krogi na Arc de Triomphe (na skrajnem koncu Elizejskih poljan in na Place de la Concorde, so še posebej znan po agresivnih voznikov;. Izogniti, ko je to mogoče Pri vožnji na prometnih krogih v Parizu in Franciji, velja pravilo, da tistih, ki so že v krogu imajo pravico do poti. v krogih nadaljuje v smeri urinega kazalca.
 • Sredstva javnega prometa steze in izstopne steze: To so običajno na skrajni levi na vseh pariških cestah, vključno z obvoznice (glej spodaj). Izhod steze za to so na skrajni desni. Izogibajte se vožnji v desnem pasu, razen če je vaš izhod je kmalu.
 • Pariški obvoznica / avtoceste (Peripherique): Pariz je obdana z ogromno krožno avtocesti lokalno poznan kot la Peripherique. Večina voznikov, ki potujejo v ali iz Pariza, ne bodo mogli izogniti, vendar je notoričen stresno in zaseden. Sestavljen je iz štirih pasov, s izvoznega pasu na skrajni desni. Ti morajo dati pot do avtomobilov se združujejo na tej krožni avtocesti z desne strani. Trenutna omejitev hitrosti na krožnem cesti je 70 km / h ali 45 kilometrov na uro. Oglejte si to stran za polno nasvetov o tem, kako varno in sanely navigate to oh-tako-pariški avtocesto.
 • Mobilni telefoni: Mobilni in mobilnih telefonov ter drugih elektronskih naprav, ki jih vozniki ne smejo uporabljati, medtem ko je vozilo v gibanju. Prostoročno naprave ni dovoljeno, niti. Denarne kazni se lahko izda na kraju samem za zlom to pravilo.
 • Gas / bencinske črpalke: Obstaja veliko bencinskih črpalkah okoli Peripherique (obvoznice), manj pa v središču Pariza. Uporaba Google Maps ali drugo karto aplikacijo, da bi našli tisto najbližje. Prav tako lahko videli to stran za seznam plinskih postaj, odprtih v poznih nočnih urah v Parizu in okolici.
 • Cestninskih cest: Ne bo na splošno treba plačati cestnine pri vožnji v in v bližini Paris izključno. Toda potovanje do ali iz drugih francoskih mestih bo zagotovo pomenilo, da bi šli skozi nekaj cestninskih cest, in stroški lahko precej drago. Major plačilne in kreditne kartice so splošno sprejeta kot plačilno sredstvo. Oglejte si to stran za izračun, koliko boste morda morali plačati na danem potovanju .
 • Rogovi in luči: ne uporabljajte avto rog, da izrazijo nezadovoljstvo; ga je treba uporabljati le za opozarjanje drugih voznikov, pešcev ali kolesarjev iz nevarnosti. Enako velja za utripa žaromete: uporaba te samo opozoriti druge.
 • Pogledati za kolesarje in pešce: Poskrbite, da kolesarji in pešci veliko prostora. Ne vedno upoštevati prometne predpise, in v središču Pariza, je bistvenega pomena, da pazi za njihovo stiskanje med pasovi in rezanje pred prometu, tudi če nimajo pravice do poti. Pazi za obe kolesarji in pešci v prometnih križiščih, in jim dajejo veliko prostora, ko se premikajo mimo njih.
 • V nujnem primeru: Če ste v prometni nesreči ali potrebujejo nujno pomoč, pokličite 15 (na francoski celico) ali 112 iz ne-francoski telefonu. Ti morajo ostati v veljavi, dokler policija prispe, če ste v prometni nesreči, ki vključuje še en avto in / ali kakršnih koli poškodb. Prav tako se prepričajte, da se določena imena in registrske številke vozil vseh drugih ljudi in avtomobilov, udeleženih v nesreči, vendar manjše.
 • Za še več informacij v angleščini o francoskih prometnih zakonov in drugih predpisov , si oglejte to stran .

Parkiranje v Parizu

Eden izmed razlogov, zakaj večina ljudi ne smejo voziti v središču Pariza je, da je parkiranje notoričen težko najti. V večini sosesk, ki so na voljo lise so pogosto že bili sprejeti na ulici, in ko so na voljo, boste morali plačati za njihovo uporabo, razen v določenih urah.

Na srečo obstajajo tudi številne podzemne garaže v mestu , zlahka določljive s “P” znaki proti modro ozadje. Plačati za parkiranje v podzemni garaži, vzeti karto iz avtomatiziranega stroja, ko vstopite. Boste morali plačati (z gotovino ali plačilno kartico), ko zapustite veliko. Večina teh garaž zaračuna na uro; nekaterih dajatev, ki temelji na ravno poldnevni ali celodnevni pristojbino.

Si lahko ogledate zemljevid parkirnih garaž v priljubljenih turističnih območjih in zaseden nakupovalnih okrožij po mestu tukaj .

Za več informacij o parkiranja v francoski prestolnici, tudi vodilo za zajezitev barve, parkirni cene tok ulic in ure, značilne za parkiranje znake in kaj pomeni, si oglejte to stran na turistični urad spletni strani Pariškega .

Morate Rent a Car v Parizu?

Medtem ko bodo številni turisti zdi, da je bolj primeren za zanašati samo na lokalni javni prevoz in francoskih hitrih, zanesljivih vlakov, bodo drugi morali razmisliti najem vozila obiti. Nekajkrat, ko bi morali razmisliti najem avtomobila v Parizu:

 • Vaš ali sopotniki so omejene mobilnosti
 • Nameravate vzeti več enodnevne izlete izven mesta (lahko železniški sistem vas popeljejo v več krajev, ki jih morda želeli obiskati, vendar, če imate veliko stvari, ali raje, da je prilagodljiv v vašem času in vaših kje, boste morda želeli vožnje)
 • Ste prebivajo v oddaljenem predmestju Pariza

Oglejte si našo polno nasvetov o tem, ali je vredno časa in denarja za najem avtomobila v Parizu