Vožnja v Tajska: Kaj morate vedeti

Posted on

Vožnja v Tajska: Kaj morate vedeti
Čeprav bi za volanom v vsakem tujem mestu traja malo uporabljajo za pridobivanje, ko prideš ven iz prestolnice Bangkok in velikih mestih, kjer promet, tailgaters in navigacijo svojo pot okoli lahko izziv you’ll našli tropsko Tajska v jugovzhodni Aziji, je v resnici prijeten kraj za vožnjo, kot tudi lep prostor s prijaznimi ljudmi. Na splošno so avtoceste v tej državi dobro vzdrževana in služi večino države, in cestni carinski niso preveč težko razumeti. Obstaja veliko možnosti za dodatno transport lahko naredite del vašega potovanja, vključno s tuk-tuks (auto rikše), vlaki, motorno kolo taksiji, avtobusi, in še več.

Kljub temu pa se lahko najem avtomobila na Tajskem je priročen način za raziskovanje v državo, in vam bo dala več nadzora nad tem, kje in kdaj ste na poti. Ta vodnik vam bo pokazal, kako varno in učinkovito, da svojo pot skozi cestah Tajskem.

Vožnja Zahteve

Voziti avto na Tajskem, morate biti 18. Če nameravate najeti avtomobil, morate biti vsaj 21, čeprav je minimalna starost se razlikuje glede na podjetje; boste morali tudi, da so imeli vozniško dovoljenje za najmanj eno leto in izvaja svoj potni list z vami. V vozniško dovoljenje v matični državi lahko delo, še posebej, če je to v angleščini in ima fotografijo. Ampak, ker obstaja nevarnost niso zavarovana, boste morda želeli, da bi dobili mednarodno vozniško dovoljenje, (z IDP, iz lokalnega avtomobilsko združenje).

Če ste na Tajskem, za več kot šest mesecev, morate bodisi imeti IDP ali tajske licenco. Vedno imejte pri sebi vozniško dovoljenje, skupaj s svojim potnim listom, ko hitting ceste, če ste pozabili, da bi te dokumente in se ustavili tajske policije, lahko na koncu z veliko globo.

Pravila v cestnem prometu

Ena razlika iz drugih delov sveta je, da na Tajskem, kot v Združenem kraljestvu, ki jih vozijo po levi strani ceste, in voznikov sedež je na desni strani, tako da, če ste na obisku iz Združenih držav Amerike ali drugo država, kjer ljudje vozijo na desni strani ceste, na začetku to lahko počutijo nelagodno. Poleg tega, da je koristno, da se seznanite z nekaterimi pravili, preden se podaš na tajskih cestah.

 • Omejitve hitrosti: Na mestnih cestah, omejitev hitrosti je običajno 60 km / h (37 milj / uro). Podeželske ceste so 90 km / h (56 milj / uro), in na avtocesti lahko vozi največ 120 kilometrov / h (75 milj / uro).
 • Varnostni pasovi: Vozniki in spredaj in potniki na zadnjih sedežih morajo nositi varnostne pasove. Tisti, ki ne izpolnjujejo boste dobili denarno kazen.
 • Avtomobilski sedeži: V sodobnih taksije ali avtomobile, lahko sedeži lahko pravilno nameščen. Na žalost, starejši modeli avtomobilov ne smejo imeti zadnje varnostne pasove ali pravilne nastavitve za pritrditev avtomobilskega sedeža.
 • Agresivno vožnja: Zavedajte se, da obstajajo razlike v vožnji bonton, preden boste dobili za volanom na Tajskem. Tailgating in rezanje ljudi off je veliko bolj pogosta in nekoliko sprejemljiva.
 • Pitje in vožnja: Zakonska meja alkohola v krvi za voznike, ki so jim dovoljenje za več kot 5 let, je 0,5 grama na liter krvi. Tistim, ki kršijo pravila, ki se lahko končajo z globami in / ali časa v zaporu.
 • Uporaba mobilnega telefona: Če imate telefon prostoročno, je nezakonito uporabo mobilnega telefona med vožnjo na Tajskem. Ne samo, da je veliko stvari, da so pozorni na, kot ste voziti, vendar če ste z uporabo telefona ob istem času, tvegate dobili vstopnico in ob vaša licenca zapleni.
 • Bencinske črpalke (plin): Običajno bo spremljevalec napolnite svoj rezervoar, bo vaše plačilo, in če je potrebno čiščenje vetrobranskega stekla. Kreditne ali debetne kartice se lahko uporablja na večjih bencinskih črpalkah in v večini tajskih mest, čeprav je v nekaterih bolj podeželskih območjih se le denarni sprejet.
 • Cestninskih cest: Nekaj ​​hitrih na Tajskem zaračuna poceni cestnine na cestah. Pristojbina je vredno, saj so ceste pomagajo povezati hitreje med različnimi deli države.
 • Utripajoče luči: Na Tajskem, ko je voznik utripa vse luči, so vam pove, da se ne namerava ustaviti in bi si želeli, da gremo ven iz poti. To je še en razlog, da obrambno vožnjo.
 • Honking: Kljub promet na nekaterih področjih, ne boste slišali pogoste Honking na Tajskem, razen nekaj hitrih prijazno piska, kar vozniki zavedajo drugega vozniškega prisotnosti. Vendar pa ne bodite presenečeni, ko domačini pogosto Honk svoje rogove, ko gredo svetišča ali verske območja.
 • V primeru izrednega dogodka: Če želite poklicati policijo za splošne nevarnosti, pokličite 191. Če imate nesrečo je Tajska turistična policija 24-urni nacionalni klicni center je dosegljiv z izbiranjem 1155. Za storitev reševalne in reševanja, klicanje 1554.

Cestni Nevarnosti

Tajski pravila v cestnem prometu, so verjetno precej drugačna, kot ste navajeni. Ker so lokalne ceste pogosto napolnjeno z nepredvidljivimi vzorcih prometa in motoristov, predvsem v večjih mestih, vedno pozorni na okolico in druge voznike. Če upoštevate te nasvete, da ostanejo varni na tajskih cestah.

 • Naredite spremembe počasi pomaga, da spremenite hitrost ali smer počasi in previdno, ko bodo na vrsti ali preklapljanje steze.
 • Bodite pozorni na motorna kolesa in kolesa-motorna kolesa, skupni način dobili približno na Tajskem, se nenadoma pojavi iz vseh smeri, stiskanje pred vami ali med avtomobili in včasih poteka nevarno. Prav tako bodite pozorni, za kolesa.
 • Psi na cesti-Ker potepuških psov včasih zaidejo na cesto (ali spanje na ulici), imejte odprte oči.
 • Izogibajte se nočna vožnja-Če je mogoče, se izogibajte vožnji v temi, še posebej na podeželju, saj več tovornjake in vozila, ki prevažajo tovorna običajno potujejo ponoči, in je na splošno težje videti ovire na cesti.
 • Dvosmerni in enosmerne ceste spremembe, Bodite na pazi za ceste, ki postanejo enosmerne ceste med določenih urah dneva.

Najem avtomobila

Nekaj ​​večjih najem avtomobilov podjetja delujejo na Tajskem in imajo sedež v letališča in najpogostejših turističnih območjih. Obstajajo tudi lokalna podjetja za najem avtomobilov. Stroški se razlikujejo glede na lokacijo na Tajskem, kot tudi velikost in oblika avtomobila. Poskrbite, da določite, da želite samodejno avto, če ne udobna vožnja palico premik.

Vsi vozniki morajo imeti zavarovanje tretje osebe na minimum, vendar je priporočljivo, da imajo kasko zavarovanje. Prepričajte se, da se bo vaš osebni avto zavarovanje krije za morebitne nesreče ali poškodbe, ki bi se lahko zgodilo, če vožnji v drugi državi. Če želite, da najamete motorno kolo, boste imeli zabavno avanturo, vendar boste morali, da se zavedajo nekaterih varnostnih vprašanj.

Parkirišče

Značilno je v večjih mestih, še posebej, Bangkok, je težko najti parkirni prostor, tako da boste morda želeli, da parkirate svoj avtomobil malo stran od mestnega središča in se javni prevoz do vašega cilja. Veliko trgovin, nakupovalni centri, restavracije in hoteli nudijo parkirišče, in to navadno ni drag (če ni zastonj). V zelo gneča območjih, kot Siam trgu v Bangkok-voznikov se pričakuje, da zapustijo svoje avtomobile v prostem teku, tako da se lahko potisne iz poti, če je to potrebno. Nedotaknjene odbijači težko vzdrževati v danih okoliščinah.

Upoštevajte, da je prepovedano parkirati ob robnikih pobarvane rdeče, rumene ali bele barve.

Handy Besede vedeti

Čeprav nekateri ljudje govorijo angleško na Tajskem na različnih ravneh, ko se boste vozili in potujejo gre prav poznati nekaj ključnih fraz pred začetkom svoje potovanje na Tajsko.

 • Kje je policijska postaja? – S̄t̄hānī tảrwc xyū thīh̄ịn ?
 • Imam prazno gumo – Chan Mi Yang bæn
 • Sem bil v nesreči – Chan di Rab Ni Kar Keid xubạtih̄etu
 • Kje je? – xyū thīh̄ịn ?
 • Kje lahko kupim bencin? – Chan Samarth sux Naman thīh̄ịn ?