Vreme v Egiptu: podnebje, Seasons in povprečne mesečne temperature

Posted on

 Vreme v Egiptu: podnebje, Seasons in povprečne mesečne temperature

Čeprav različne regije doživljajo različne vremenske vzorce, Egipt ima izsušeno puščavo klimo in je na splošno tako vroče in sončno. Kot del severne poloble, letni časi v Egiptu sledijo skoraj enak vzorec kot v Evropi in Severni Ameriki, v zimskem času, ki sodi med novembrom in januarjem, in vrhunec poletnih mesecih, ki spadajo med junijem in avgustom.

Zime so na splošno blagi, čeprav se lahko temperatura pade pod 50 stopinj Fahrenheita (10 stopinj Celzija) ponoči. V zahodni puščavi, so se rekordno nizko raven kratki pod lediščem v zimskih mesecih. Večina regij imajo zelo malo padavin, ne glede na letni čas, čeprav Kairo in območja delte Nila doživeli nekaj deževnih dni v zimskem času.

Summers je lahko neznosno vroče, predvsem v puščavi in ​​drugih področjih notranjosti države. V Kairu so se povprečne poletne temperature redno presega 86 stopinj Celzija (30 stopinj Celzija), medtem ko je rekordno visoka Asuan, je priljubljena turistična destinacija na bregovih reke Nil, je 124 stopinj Celzija (51 stopinj Celzija). Poletne temperature ostajajo visoko na obalo, a so narejeni bolj sprejemljiv z rednimi kul vetrič.

Priljubljene Območja v Egiptu

Kairo

Egiptovska prestolnica je vroče puščavsko podnebje; Vendar pa, namesto da bi suha, bližina Nila Delta in obale lahko mesto izjemno vlažno. Junij, julij in avgust so najbolj vročih mesecih s povprečnimi temperaturami okoli 86 do 95 stopinj Celzija (od 30 do 35 stopinj Celzija). Svetloba, ohlapna bombažna oblačila, je zelo priporočljivo za tiste, ki se odločijo za obisk mesta v tem času, medtem ko so za zaščito pred soncem in veliko vode bistvenega pomena.

Delta Nila in Asuan

Če nameravate križarjenje po reki Nil, vremenska napoved za Asuan ali Luksor daje najboljši pokazatelj, kaj lahko pričakujemo. Od junija do avgusta, temperature redno presega 104 stopinj Celzija (40 stopinj Celzija). Kot rezultat, je na splošno priporočljivo, da bi se izognili tem vrhunec poletne mesece, še posebno, ker je malo sence, da je mogoče najti v bližini antičnih spomenikov, grobnic in piramid na tem območju. Vlažnost je nizka, v povprečju več kot 3800 sončnih ur na leto, make Asuan enem od najbolj sončnih krajev na Zemlji.

Rdeče morje

Obalna mesta Hurghada daje splošno predstavo o vremenu na Rdeče morje krajih Egipta. V primerjavi z drugimi destinacijami v Egiptu, zime na obali so na splošno blažji, pa so v poletnih mesecih nekoliko hladneje. S povprečno poletnih temperaturah okoli 86 stopinj Fahrenheit (30 stopinj Celzija), Hurghada in druge destinacije Red Sea ponuja predaha od Sparan toploto v notranjosti. Temperature morja so idealne za snorkeling in potapljanje, s povprečno temperaturo avgusta 82 stopinj Celzija (28 stopinj Celzija).

Western Desert

Če načrtujete potovanje v Siwa Oasis ali kjerkoli drugje v Egiptu Western Desert regiji, pravi čas za obisk je zgodaj spomladi in pozno jeseni. V teh časih, se boste izognili žgoče temperature poleti in frigidna temperature nočna zime. Zapis visoka Siwa je 118 stopinj Celzija (48 stopinj Celzija), temperature pa lahko spusti na minimalnem 28 stopinj Fahrenheita (2 stopinj Celzija) pozimi. Od sredine marca do aprila, Western Desert je nagnjena k peščeni viharji, ki jih povzročajo kamsin veter.

Pomlad v Egiptu

Pomlad v Egiptu lahko everchanging. To je običajno topla, ampak sezona je znan po močnih vetrovih, ki lahko povzročijo peščeni viharji. To so najpogostejši zunaj večjih mest in včasih lahko traja do tri dni. Medtem ko se temperature dvignejo med marca do maja, vlažnost je zelo smiselno.

Kaj paket: Ne glede na letni čas, ki jih obiščete, močne pohodni čevlji so mora. Prav tako boste želeli pakiranje dolge hlače in lahke vrhovi (tako kratko- in dolgimi) za spomladansko potovanje.

Poletje v Egiptu

Ni presenetljivo, da poleti v Egiptu pomeni represivne toploto in pecilni sonce. Temperature v poletnih mesecih v povprečju precejšnjo 104 stopinj Fahrenheit (40 stopinj Celzija), vendar se lahko doseže visok kot 122 F (50 ° C). Tudi obalnih območij ostati toplo, kar je dobro za beachgoers-voda je običajno Vonja 82 stopinj Celzija (28 stopinj Celzija). Najbolj vroča Obdobje, v poletnih razteza julija do septembra, tako da vse, ampak najbolj vremenu utrjene obiskovalcev morala izogibati.

Kaj paket:  Vodenje kul je glavni cilj, če ste na obisku v Egiptu v poletnih mesecih. Pack lahek bombaž in lan oblačil, vendar ne pozabite, sončna očala in širok klobuk, kot tudi.

Padec v Egiptu

Padec v Egiptu prinaša velik pritok turistov. To ni presenetljivo, saj je vreme skoraj popolno. Do konca septembra, so se temperature občutno znižale. Večino dni v povprečju okoli 85 stopinj Celzija (29 stopinj Celzija), vendar pa se lahko malce razlikuje, odvisno od lokacije. To je priljubljena sezona, tako da pričakujemo višje cene hotelov in drugih aktivnosti za ustrezno povečati.

Kaj za pakiranje:  Pack svetlo jakno, majice za plastenje in dežnik, ga lahko in ne dež! Kot pri drugih letnih časih, A klobuk in visoko-faktor za zaščito pred soncem je vedno dobra ideja.

Zima v Egiptu

Veter v Egiptu dvignili v času zimske sezone, vendar ne fret: Temperature tu še vedno le redko pade pod 50 stopinj Fahrenheit (10 stopinj Celzija). V začetku decembra je odličen čas za obisk, saj je morje še vedno precej toplo, cene so nizke, in najhujše zime vetrovi so verjetno niso vrgli gor še. Turisti jate tudi za državo, v tretjem in četrtem tednih decembra, na praznovanje božiča in novega leta.

Kaj za pakiranje:  (! Ne bo vetra) Zima v Egiptu ni tako hladno kot na drugih lokacijah, vendar svetlo jakno ali vetrovka je dobra ideja. Na splošno velja, tudi v zimskem času, je treba oblačila je lahek in zračen.