Vremea la Roma: climă, și Temperatura medie lunară

Posted on


Roma este una dintre cele mai fascinante orase din lume, atragerea de mai mult de 4 milioane de vizitatori pe an, ploaie sau soare. Situat în centrul țării, cu zonele periferice plinte Marea Tireniană, Roma se bucură de o climă mediteraneană soare. Temperaturile medii anuale plutesc undeva între 68 de grade F (20 grade C), în timpul zilei și aproximativ 50 de grade F (10 grade C) timp de noapte. Această vreme ușoară este locul ideal pentru tot parcursul anului destinație de călătorie face.

Summers în Orașul Etern poate fi destul de cald și umed, mai ales în lunile iulie și august, în timp ce iernile tind să fie rece și umedă. Toamna și primăvara oferă zile luminoase, acapareaza și nopți reci.

Date climatice rapide

 • Cea mai tare Luna:  octombrie (87 grade F; 31 de grade C)
 • Friguroasă lună:  January (38 grade F; 3 grade C)
 • Wettest Luna:  noiembrie (4.5 inch, 114 milimetri)

Vară

Iunie, iulie, și august sunt perfecte pentru cei cărora le place căldura și umiditatea ridicată (între o zăpușeală 72-75 la suta). Este momentul ideal pentru luat masa în aer liber, în cafenele în aer liber sau plimbați de-a lungul râului Tibru pe tămăduitor seri. Să fie pregătit pentru mercurul să urce în timpul zilei la aproximativ 90 de grade F (32 grade C), și de multe ori mai mare. Ploaie este puțin probabil, dar este posibil, și este un bun venit la ușurare să se răcească off lucruri, cel puțin pentru moment.

Ce să Pack: Adu tricouri, pantaloni scurți, sundresses, și sandale. Beat de căldură în interiorul bisericilor, dar nu ține cont de faptul că cele mai multe nevoie de rochie modestă pentru a intra, așa pachet un pulover de lumină în rucsac pentru a acoperi umerii goi sau o rochie lungă sau pantaloni ușoare pentru a acoperi picioarele.

Temperaturile medii lunare:

 • Iunie:  80 de grade F (27 C) / 60 grade F (15 ° C)
 • Iulie:  87 grade F (31 C) / 64 grade F (18 C)
 • August:  87 de grade F (31 C) / 65 grade F (19 C)

Rețineți că, în centrul orașului Roma puternic pavate, cea mai mare parte TREELESS, temperaturile pot urca la prânz mult mai mare. În timp ce chiar și cele mai multe hoteluri buget au aer condiționat, în urmă cu cât mai puțin de 10 ani, acest lucru nu a fost întotdeauna norma. În timpul verii, este o necesitate la Roma, așa că dacă aveți dubii, confirmați cu cazarea că este disponibilă.

cădea

Toamna este una dintre cele mai bune perioade pentru a fi în Roma. De aur soarele roman este cel mai frumos și temperaturile rareori dip sub 44 de grade F (7 grade C). Septembrie și octombrie sunt de obicei uscate, oferind zile calde și nopți geros. Noiembrie se răcește ușor, dar este încă destul de ușoară, cu averse de ploaie de așteptat, și pe off.

Ce să Pack:  maneca lunga tricouri, pulovere de bumbac și pantaloni lungi vor fi suficiente pentru cea mai mare parte a sezonului. Adu – un hanorac mai greu sau jacheta pentru serile și un poncho de ploaie ușoară, mai ales spre sfârșitul toamnei.

Temperaturile medii lunare:

 • Septembrie:  80 grade F (27 C) / 60 grade F (15 ° C)
 • Octombrie:  71 grade F (21 C) / 52 grade F (11 C)
 • Noiembrie:  60 grade F (16 C) / 44 grade F (7 C)

Iarnă

Decembrie, ianuarie și februarie sunt cele mai reci luni, cu temps medie cuprinsă între 50 și 59 de grade F (10 și 15 ° C) în timpul zilei și 37 și 41 de grade F (3 și 5 grade C) timp de noapte. căderi de zăpadă Lumina este posibil, deși rare (în cazul în care zăpada se întâmplă să se acumuleze, se topeste, de obicei, într-o zi sau două). Chiar și în toiul iernii, vă puteți aștepta la un amestec de cer albastru profund și cele acoperit de nori, gri.

Ce să Pack: Un strat grele, mănuși, o eșarfă, și o pălărie vă va ține suficient de confortabil. Unelte de ploaie este foarte recomandat. Este normal să snaps reci sau calde vrăji în timpul iernii, astfel încât să fie sigur de a stratului de îmbrăcăminte pentru a se pregăti pentru toate posibilitățile.

Temperaturile medii lunare:

 • Decembrie:  55 grade F (13 C) / 40 grade F (4 C)
 • Ianuarie:  53 de grade F (12 C) / 38 grade F (3 C)
 • Februarie:  55 de grade F (13 C) / 38 grade F (4 C)

Primăvară

Martie poate fi pe partea rece, dar începe să se încălzească după Paști. Primăvara devreme este cel mai imprevizibil, prin urmare, ar trebui să anticipeze posibilitatea de ploaie, în special în luna aprilie. Serile necesită de obicei un sacou de lumină și eșarfă.

Ce să Pack: Adu – o umbrelă și o jachetă greutate medie cu gluga, tricouri maneca lunga, pantaloni din bumbac grele, și o eșarfă de lumină. Un sacou impermeabil este o idee bună, de asemenea. Ca și în cele mai multe sezoane din Roma, stratificarea este numele jocului.

Temperaturile medii lunare:

 • Martie:  59 de grade F (15 ° C) / 41 grade F (5 C)
 • Aprilie:  64 grade F (18 C) / 46 grade F (8 C)
 • Mai:  73 grade F (23 C) / 53 de grade F (12 C)