Vse o Musee d’Orsay v Parizu – dosežki in nasveti Visitor

Posted on

Vrhunci in nasveti za obiskovalce

Ena izmed najbolj obiskanih svetovnih muzejev, Musée d’Orsay hrani največjo zbirko slik, skulptur in dekorativnih predmetov, proizvedenih med 1848-1914, ki prikazuje veliko najpomembnejših del iz zgodnjega novega veka.

Dajanje obiskovalcem podrobno in čudovit pogled na rojstvo modernega slikarstva, kiparstva, oblikovanja in celo fotografije, stalna zbirka v Orsay se razteza od neoklasicizma in romantike do impresionizma, ekspresionizma in oblikovanje art nouveau.

 Poudarki iz zbirke svetovno vključujejo mojstrovine umetnikov, vključno Ingres, Delacroixa, Moneta, Degasa, Maneta, Gaugin, Toulouse-Lautrec, in Van Gogh.

Preberite povezani: Poskrbite, da se posvetujte s svojim seznam najboljših impresionističnih muzejev v Parizu razširiti svoje razumevanje tega zanimivega gibanja.

Lokacija in Kontakt Informacije:

Naslov: 1 Rue de legije časti
7. arrondissement
podzemne: Solferino (linija 12)
RER: Musée d’Orsay (linija C)
vodilo: Linije 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84 in 94

Muzej se nahaja v bližini Saint-Germain-des-Pres , med Quai Anatole France in Rue de Lille, in se sooča reke Sene na levem bregu. Muzej je tudi pet minut hoje čez reko iz Jardin des Tuileries.

Tudi v bližini:

 • Latinska četrt
 • Muzej Louvre
 • Rodin muzej in vrt
 • Musée de l’Armee (Army Museum)

Informacije po telefonu:

 • 33 (0) 1 40 49 48 14
 • 33 (0) 1 40 49 49 78

Obiščite spletno stran

 

Odpiralni čas:

09:30 do 6. ure (ob torkih skozi nedeljah)

9:30 do 9:45 ure (četrtek)

Zaprto ob ponedeljkih.

Zaprto: 1. maj in 25. december.

Vstopnina:

Za sedanje vstopnine, si oglejte to stran .

 • Prosti za vse obiskovalce na prvo nedeljo v mesecu.
 • Brezplačno za obiskovalce, mlajše od 18.
 • Brezplačno za obiskovalce starosti 18-25, ki so državljani države članice EU.
 • Brezplačno za brezposelne obiskovalce.
 • Brezplačno za invalidne obiskovalce.
 • Prosti za imetnike pariški muzej Pass.

Vodeni muzej Tours:

 • Mojstrovine Musée d’Orsay Tour  je v angleškem jeziku tura, ki bi dal posameznih obiskovalcev s pregledom 1,5 ur na stalnih zbirk. Turneja poteka od torka do sobote. Oglejte si uradno spletno stran za sedanje čase in cene.
 • Različne tematske skupine Tours so na voljo na področjih, kot so Great likovnih v Musée d’Orsay, velikih umetniških gibanj, od akademizma do impresionizma, dobi impresionističnih razstave, in po impresionizma (1886-1914). Times, datumi in teme razlikujejo.

Dostopnost:

Na srečo, na vseh ravneh tega muzeja so na invalidskem vozičku dostopna. Posamezniki, ki pomagajo invalidom obiskovalce so sprejeti v muzeju brezplačno. Poleg tega, invalidski vozički so na voljo ob prijavi plašč. Izposoja je brezplačna, vendar je licenca potni list ali vozniško je potrebno kot varščine

Nakupovanje in jedilnica v muzeju:

Trgovina muzej darilo in knjigarna je odprta vsak dan, razen ponedeljka, 9:30 do 6:00 (odprt do 9:30 ure v četrtek.)

Muzej restavracija se nahaja na srednji ravni. V službi preproste, če je nekoliko dražje, obroke v veličastnem okolju, lastnosti restavracija izdelati stropne freske in rezbarije.

Pričakujte, da plača 25-50 evrov za obrok (cca. $ 33- $ 67). Brez rezervacije.

Restavracijah telefon: 33 (0) 1 45 49 47 03

Začasna Razstave:

Musée d’Orsay kuratorka posebne razstave in tematske dogodke na redni osnovi. Obiščite stran za podrobne informacije o prihajajočih eksponatov in posebne dogodke.

Naredite večino svojega obiska:

Sledite mi Top 5 Musée d’Orsay Nasveti za obiskovalce, da se zagotovi vaš obisk bogati in razburljivo eno.

Usmerjenost in zbirka Izbor

Stalna zbirka v Musée d’Orsay obsega štiri glavne stopnje in terasa razstavni prostor na. Zbirka je predstavljena po vrstnem redu in v skladu z umetniškim gibanjem.

Pritličje:

V pritličju (ne smemo zamenjevati z Evropskim prvem nadstropju , ki je v drugem nadstropju v ZDA) ima del proizvedene od leta 1848 do zgodnjih 1870-ih.

 Desno na strani galerije se osredotočajo na razvoj zgodovinskega slikarstva in na Akademska in pre-simbolistične šole. Poudarki so dela, ki jih Ingres, Delacroix, Moreau, in zgodnjih del Edgarja Degasa, ki je kasneje postala pomembna osebnost v impresionistično slikarstvo.

Medtem, t je na levi strani galerije osredotočajo na naturalizma, realizma, in pre-impresionizma. Pomembne deluje tako, Courbet, Corot, proso in Manet je na voljo tukaj. Večji del vključuje proso je The Angelus (1857-1859) in Manet je zloglasni 1863 slikarstvo Le dejeuner sur l’herbe (kosilo na travi), ki je upodobljena gola ženska na pikniku z dvema oblečen moški.

Arhitekturo, kiparstvo in okrasni predmeti na tej ravni vključujejo druge Empire modelov in predmete, ki pripadajo do sredine 19. gibanja stoletja eklekticizem.

Bližnji Stopnja:

To nadstropje ima pomembno zbirko poznih 19. slik stoletja, pasteli in okrasni predmeti, vključno s šestimi sobami, rezerviranih za secesijski okras.

Galerije katerimi se sooča Seine funkcijo naravoslovec in simbolistične slike kot tudi okraske iz javnih spomenikov. Tuji barvanje, vključno z deli, ki jih Klimt in Muncha, ki je izrazit poleg francoskega slikarstva. V Južni galerije vsebujejo kasnejših dela Maurice Denis, Roussel, in Bonnard.

Na “višji ravni” (2):

Ta Naslednja stopnja  prikazuje nastanek inovativnih, nekonvencionalnih tehnikah slikanja in pasteli z neoimpressionists, Nabists in slikarjev Pont-Aven. Večji del po Gaugin, Seurat, Signac in Toulouse-Lautreca, so tukaj. Medtem,  majhen format slika je prikazana na tej ravni v posebni galeriji.

Top Floor / višji ravni “1”:

V zgornjem nadstropju ( “višji ravni (1”), verjetno hiše najbolj osupljive galerije v muzeju. Nešteto velika dela iz impresionističnih in ekspresionističnih gibanj je na voljo tukaj.

Poudarki so z deli impresionistov Degas, Monet, Renoir, Sisley, Pissarro, in Caillebotte. Celotna galerije so posvečena Monet in Renoir po 1880.

V svetovno znani v zbirko Gachet , lahko prelomna dela Van Gogha in Cezanne je treba obravnavati. Poudarki v kiparstvu vključuje osupljive Degas plesalce.

Terasa Raven

“Teraso” območje je v prvi vrsti posvečen 19. kiparstva stoletja, s celotno krilo rezerviran za sublimno dela francoski kipar Auguste Rodin