Vsi O reke Sene v Parizu: Ključna dejstva, zgodovina in potovanja nasveti

Posted on

Vsi O reke Sene v Parizu: Ključna dejstva, zgodovina in potovanja nasveti

Verjetno na svetu najbolj znana reka Sena ne le ujame našo domišljijo v tem dnevu: to je očaral in zapeljal tiste, ki jo je srečati, saj pre-srednjeveških časov. Lepo tako, da se mesto Pariz v značilnih levem in desnem bregu ( rive gauche in rive DROITE ), reka je služila kot vir preživljanja, trgovine, in osupljive perspektive od keltskega plemena ribičev znan kot parizi odločila za poravnavo med svoje banke, na majhnem koščku zemlje danes imenovan  Ile de La Cité, v DP 3. stoletja

To zgodaj naselje, kasneje imenovan Lutetia Rimljani, je bil, da sčasoma rastejo v prostrani metropole vemo in Revere danes. Ampak to je enostavno dovolj, da pozabimo, da je Sena, zdaj večinoma obravnavajo kot vir za slikovitih fotografij ops in zagotavlja pot za konstantni tok znamenitosti križarjenja, je ključnega pomena za prebivalstvo in eden od glavnih razlogov, prvi naseljenci so bili oblikovani na območje, za začetek.

Od leta 1991, je reka Sena je na Unescov seznam svetovne dediščine, kar pomeni, da uživa pravno zaščito in priznanje kot pomemben naravni in kulturni mestu. Berite naprej, da izveste več o zgodovini in nasvete o tem, kako ga uživati ​​v vašem naslednjem obisku v francoski prestolnici.

Nekaj ​​dejstev o Sene:

  • Reka teče na 776 km (482 milj) skozi Francijo in v Rokavskem prelivu v Le Havre in Honfleur (Belgija). Njegov izvor je v francoski pokrajini Burgundiji, in usta je angleški kanal.
  • V Parizu so banke Seni povezana s skupno 37 mostov, vključno Pont de l’Alma v bližini Eifflovega stolpa, na Pont des Arts, in Pont Neuf.
  • Ime reke izvira iz latinske besede, “Sequana”, ki nekateri verjamejo nanaša na galski ime, ki bi bile pripisane s prvih keltskih naseljencev. Ni soglasja o etimologiji, vendar.

Touring in Uživanje Sena: Najboljše stvari narediti

Večina vas na obisku v Parizu bodo želeli obiskati in raziskati bregovih Sene med potovanjem: to je eden od razlogov, da ima pomembno mesto v našem vodniku na vrh turističnih znamenitosti v Parizu. Še posebej priporočamo, da preživijo nekaj časa na naslednjih znamenitosti in aktivnosti osredotočene na reki.

Bodite ladjico.  Še posebej na prvi izlet v mesto, bo ogled znamenitosti čoln Sene vam priložnost, da se v več pomembnih spomenikov in krajev v mestu, medtem ko je sedel nazaj in uživajo v vožnji. Iz katedrale Notre Dame v Palais de Justice in muzeja Louvre, nežno plava na reki daje posebno sproščujoč in nežno prvo izkušnjo city– in je lahko tudi odličen način za obiskovalce z omejeno mobilnostjo, da bi v nekaterih Pariz je najbolj ikonično mest.

Če ste na obisku v zimskem času, ne skrbi: večina reka križarjenje podjetij ponujajo v zaprtih prostorih, ogrevan areas–, tako da lahko še vedno uživajo križarjenje, tudi takrat, ko prevlada ledeni vetrovi ali celo dež.

Pack piknik in širjenje ven z odejo na bregovih. Banke v Seni zagotavljajo čudovito okolje za sproščeno pariški piknik, predvsem v pomladnih in poletnih mesecih.

Torej zaloge na nekatere francoske štručke, sir in sadje in našli lepo mesto, da bi sedel na bregovih. Mrak je še posebej čudovit čas občudovali subtilno spreminjanje barve neba, in Odsjaj vode kot čolni lezenje s …

Da zaloge na piknik dobrote, si oglejte naš vodič po najboljših pekarn v Parizu, pa tudi naš seznam najboljših trgovinah gurmanske hrane in supermarketih v Parizu.

Bodite romantično ali kontemplativno sprehodu. Bregove seveda ponujajo nekatere od najbolj romantičnih krajev v Parizu na sprehod z nekom posebnim. Ustavili na Pont des Arts  občudovati zahajajoče sonce nad vodo, bogato okrašen podrobnosti o mostu, in Eifflov stolp na obzorju.

Banke so tudi odličen kraj za to samotno sprehod si lahko pomagate s pomočjo kompleksnega problema ali projekta. Priporočam se začne v bližini Hotel de Ville, prehodu čez most v Ile de la Cite, in ambling od vzhoda do zahoda na desno in levo banke (Predlagam ambling v kateri koli smer vas vleče).

Brskanje knjige, plakate in spominkov na starih knjigarnah. Skoraj vsakdo bi prepoznali zelene kovinske stojnice starih na strani Seine Pariz knjigarn (bouquinistes) , ki so se pojavili v številnih filmih in fotografije mesta. Ali ste dejansko želijo, da bi našli staro, očarljiv izdajo svoje najljubše knjige ali pa samo želite brskati, je zelo prijeten način, da preživijo popoldne.

Če ti je všeč to, lahko uživajo tudi te dejavnosti

Ko ste raziskovali Sena, razmislite o rezervaciji ogled pariških kanalov in plovnih poti: nekdanji morda najbolj znana vodno telo v Parizu, vendar to zagotovo ni edini vreden uživanja.

Lahko tudi rezervirate izlet na ogled Marne River, ki ga boat- – nekaj, kar večina turistov ne mislim storiti. Piknik na svojih Zelen banke, ki je nekoč navdih impresionistični slikarji vključno Sisley in Maneta, je ena izmed najlepših spomladanskih in poletnih aktivnosti v pariški regiji, in tisti, ki sem popolnoma priporočam.

Prav tako menijo, ob enodnevni izlet izven Pariza, vključno s Claude Monet hiše in vrtove na Giverny, s svojimi lepimi waterlilies in mirnih tokov.