Waar het Londense Great River Race volgen

Posted on

Waar het Londense Great River Race volgen
De Great River Race is een jaarlijkse roeiwedstrijd op de Londense rivier de Theems, ook wel bekend als Londen’s River Marathon. De cursus is een slopende 21,6 mijl lang en loopt stroomopwaarts van de Docklands gebied in het oosten tot Ham in Richmond in het westen. Meer dan 300 traditionele roeiboten en peddelde ambachten nemen deel aan het evenement, waaronder Chinese draak boten, Hawaiian oorlog kano’s, en Viking sloepen.

Het evenement trekt deelnemers uit de hele wereld. Veel concurreren om te winnen, maar er zijn veel meer die deelnemen voor de lol of om geld in voor het goede doel te verhogen.

De regels bepalen dat schepen moet worden verplaatst door riemen of schoepen en een stuurman en een passagier (hoewel beide cox en passagier tijdens de wedstrijd afwisselen met roeiers). Tot 300 boten deel te nemen, waaronder Gigs, roeiboten, Celtic Longboats, Snijders, Currachs, Dragon Boten, walvisschepen en een assortiment van nieuwheid ambacht. De boten worden belemmerd door de klas om een ​​algemene concurrentie evenals wedstrijden per klasse te bieden. Zoals handicaps is een langzaamste want eerst basis, dit zorgt voor een levendige race.

De race trekt ernstige racers als recreatieve roeiers, waardoor het een op water gebaseerde equivalent van de marathon van Londen, en een interessant en kleurrijk spektakel voor de vele die komen om te kijken vanaf de bruggen en oevers. Elke boot is vereist om een ​​vlag te dragen, en de prijzen omvatten een voor fancy dress.

De geschiedenis van het Evenement

De eerste race vond plaats in 1988 toen 72 deelnemers namen aan het water in 20 boten die zes verschillende landen. Concurrenten opgenomen jonge Sea Cadets, roeien veteranen en watersporters. Het evenement is inmiddels verviervoudigd in omvang en heeft een scala aan schepen als een replica bronstijd Griekse keuken en ‘s werelds oudste race roeiboot die dateert uit de jaren 1800. aangetrokken. Het internationale evenement is een paar sterren langs de weg, waaronder Sting en Jerry Hall aangetrokken en het is de meest prestigieuze evenement in zijn soort in Europa.

Race Route

Start: Docklands Sailing Center , Millwall Riverside, Westferry Road, Londen Docklands
Finish: Ham House , Richmond

Wanneer gebeurt het

Dit jaarlijkse evenement vindt plaats in september in de buurt van The Mayor’s Thames Festival. De starttijd is meestal rond 10:00.

Waar to Watch

Tower Bridge is een van de meest populaire toeschouwer plekken dus het is aangeraden om naar te kijken van de London Bridge, de volgende brug langs de rivier de Theems.

Andere populaire bruggen zijn onder meer:

  • Richmond Bridge
  • Hammersmith Bridge
  • Wandsworth Bridge
  • Battersea Bridge
  • Westminster Bridge