Waar te verblijven in Tokyo – Favoriete Gebieden & Hotels in Tokio

Posted on

Waar te verblijven in Tokyo - Favoriete Gebieden & Hotels in Tokio

Waar moet je verblijf in Tokio? In deze sectie, zal ik u mijn picks voor de beste, meest geschikte en meest interessante wijken in Tokio geven.

Een bezoek aan Tokio, misschien wel de meest hyper-moderne van alle steden, voelt bijna surrealistisch met zijn in-de-toekomst-achtige architectuur, trendsettende jeugd mode, pop cultuur geekery, en neon verlichte skyline.

Echter, het is ook een stad tot leven met oude geschiedenis en een sterke traditie, waar de traditionele Japanse herbergen nog steeds gasten te verwelkomen in oude Edo-periode huizen en prachtige tempels te vullen met aanbidders zoals ze al honderden jaren. Deze spannende mix van oud en nieuw is wat Tokyo zo’n spannende stad om te bezoeken.

Als een van de meest bezochte steden in Azië is er geen gebrek aan in elke prijsklasse hotels, hostels, en ryokans (traditionele Japanse guesthouses) beschikbaar, maar met meer dan 40 verschillende wijken, uitzoeken waar te overnachten in Tokio kan een uitdaging.

Tokyo is een enorme stad. In feite is het beter om te denken van Tokyo als een groep van steden met elkaar verbonden door een grote transportsysteem. Zo, het is echt belangrijk om een ​​goede plaats om te blijven kiezen. Zeker, omdat het transport systeem is zo goed, zelfs als je niet in de beste buurt, kunt u hop op een metro en ergens snel zijn, maar zou het niet beter om goede restaurants, bezienswaardigheden en winkels direct buiten uw hotel deur?

Ik heb verbleven in appartementen en hotels over Tokio. Voor mij zijn er drie criteria die ik kijken bij het kiezen van een hotel:

  1. Het moet in de buurt van de Yamanote Line, dat is de belangrijkste vorm van vervoer in de stad.
  2. Het moet veel goede restaurants en winkels op loopafstand te hebben.
  3. Het gebied moet aantrekkelijk zijn.

Zonder twijfel, de beste delen van de stad zijn die in de buurt van Tokyo Station en in de twee grote stedelijke knooppunten aan de westzijde: Shinjuku en Shibuya. Tussen Tokyo Station en deze twee hubs je Roppongi, die ondanks niet op de Yamanote-lijn is een geweldige plek om te verblijven als gevolg van alle restaurants en bezienswaardigheden in de buurt te vinden.

De beste plaatsen om te verblijven in Tokyo

Hier is mijn lijst van de beste plekken om te verblijven in Tokio, in volgorde van voorkeur opgesomd. Merk op dat deze pagina introduceert de verschillende wijken van Tokio.

Shinjuku

Shinjuku is de beste plek om te verblijven in Tokio, met name de plaatsen gelegen aan de westzijde van het station. Dit is één van de grootste knooppunten van de stad en het is op de all-belangrijke Yamanote Line. Er zijn verschillende grote warenhuizen, grote elektronica winkels, letterlijk duizenden restaurants, en de beste boekhandel van Tokio: Kinokuniya. Plus, er zijn tal van bezienswaardigheden in de buurt.

Tokyo Station / Marunouchi Area

De Tokyo Station / Marunouchi gebied is niet alleen het belangrijkste knooppunt van de stad, het is een geweldige plek om te verblijven. Sterker nog, ik ben geneigd om dit als de beste plek om te verblijven in de stad. Het is een zeer goede tweede. Hier heb je de belangrijkste station kreeg, met inbegrip van het eindstation van de Tokaido Shinkansen lijn (voor gemakkelijke toegang tot Kyoto etc). En, op loopafstand heb je alle grote warenhuizen van de stad kreeg in Ginza, Nihombashi etc. En, het gebied is letterlijk overspoeld met restaurants. In de omgeving, je hebt het keizerlijk paleis en de aangrenzende parken kregen. En, het beste van alles, de straten rond hier (vooral in Marunouchi) zijn breed en aangenaam.

Shibuya

Shibuya is een ander groot winkelcentrum en transport hub aan de westzijde van de Yamanote Line. Het is redelijk vergelijkbaar met Shinjuku en de redenen waarom ik dit ten zeerste zijn dezelfde als voor Shinjuku: handige vervoersverbindingen (met inbegrip van de Yamanote Line), tal van winkels en restaurants, en tal van attracties. Het is net iets minder druk dan Shinjuku en een beetje meer gericht op de jeugd, in het geval dat zaken.

Roppongi

Roppongi is een geweldige plek om te verblijven. Sterker nog, ik weet zeker dat er zijn tal van Tokyoites en regelmatige bezoekers die dit bij # 1 zou rangschikken. Het enige dat me weerhoudt dit te doen is het feit dat Roppongi is niet op de Yamanote-lijn. Ik doe heel veel van het verplaatsen van rond toen ik in Tokio, dus was het op de lus lijn is belangrijk. Als je niet van plan bent te doen zo veel stuiteren rond, dan zou Roppongi wel uw eerste keuze. Als u veel restaurants, een geweldig nachtleven en tal van attracties zeer waarderen, dan moet je sterk overwegen om in Roppongi. Dit is de meest sexy en meest kosmopolitische deel van de stad. Het is waar het grote geld (zowel Japanse als buitenlandse) eet en drinkt.

Shiodome

Op korte afstand ten zuiden van Tokyo Station, Shiodome is een strakke collectie van high-rise kantoor en hotel torens. Het is een korte wandeling van hier naar Shimbashi Station, dat op slechts twee haltes van Tokyo Station op de Yamanote-lijn. Dus, het is niet al te lastig. En er zijn een aantal goede plekken om te eten hier rond.

Ebisu, Meguro en Daikanyama

Ebisu en Meguro zijn twee kleine stedelijke knooppunten aan de zuidwest kant van de Yamanote Line. Daikanyama is een kleine hub net ten westen van Ebisu. Deze drie gebieden worden beschouwd als de meest wenselijke plekken om te wonen door modieuze en rijke elite van Tokio. Er zijn een paar hotels in deze gebieden die u in staat om de dingen die de lokale bevolking houdt van van: grote cafes, hippe restaurants en bars, boetiekjes, en aangename wandeling aan aantrekkelijke straten.

Shinagawa

Shinagawa is een belangrijk vervoersknooppunt aan de zuidkant van de Yamanote Line. Het is niet het meest opwindende gebied, maar het is direct aan de lus lijn en de Tokaido Shinkansen lijn, dus het is heel handig om hier te blijven (vooral als je van plan bent om hop op en naast de Shinkansen). Er zijn verschillende uitstekende hotels hier dat Profiteer van uitstekende vervoersverbindingen in de omgeving.

Soorten accommodatie aan in Tokyo

Tokyo heeft een ongelooflijke waaier van plaatsen om te verblijven. De stad heeft een aantal van de beste hotels in de wereld (met prijzen tot match) en toch zijn er tal van volkomen aanvaardbaar zakenhotels die kosten veel minder dan hun equivalenten in andere ontwikkelde landen. En ja, er zijn ryokan (traditionele Japanse herbergen) in Tokio, maar niet dat velen van hen (Kyoto is de plek voor Ryokan).

hotels

Tokyo heeft een fantastische selectie van hotels in alle prijsklassen. luxe hotels van de stad liggen op een lijn met de beste hotels waar dan ook. De beste waarde kan vaak worden gevonden in de mid-range en de zogenaamde “business hotels”, die kleine, maar efficiënte hotels die vaak bieden voordelige tarieven zijn. Er is ook een scala aan boutique hotels in Tokio. Tot slot, zou je verbaasd zijn hoe goedkoop sommige budget hotelkamers van de stad zijn. En de kwaliteit is verrassend hoog.

Ryokan

Omdat Tokyo flat werd gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn er niet veel traditionele accommodaties in de stad overgelaten. U kunt echter nog enkele ryokan (traditionele Japanse herbergen) in de stad. Als je niet van plan om Kyoto te bezoeken en je echt wilt om een ​​nacht te proberen in een ryokan, dan met alle middelen, blijven een nacht of twee in een ryokan in Tokio. Maar, als je gaat om Kyoto te bezoeken, wilt u misschien uw ryokan ervaring in Kyoto hebben.

Gasthuizen

Naast hotels en ryokan, zijn er een flink aantal guesthouses in Tokio dat tegemoet te komen aan budget reizigers en backpackers. U vindt de meeste van hen in de oude delen van de stad, zoals Asakusa vinden.

Hotels capsule

U hebt waarschijnlijk gehoord van de capsule hotels, die ultra-goedkope en efficiënte accommodaties ontworpen voor salarymen die heb gekregen dronken en miste de laatste trein naar huis. Ze bestaan ​​meestal uit smalle kist-achtige capsules en een gemeenschappelijke badzone. De meeste zijn alleen voor mannen, maar er zijn een paar die ook vrouwen te accepteren (en hebben vrouwen alleen verdiepingen).

Peak Season: March ~ april en november

Een FRIENDLY WAARSCHUWING! Tokyo accommodatie krijgt uit maanden van tevoren geboekt voor drukke seizoenen, zoals de eind maart tot medio april Tokio kersenbloesem seizoen en vallen november gebladerte seizoen. Reserveer ruim van tevoren voor deze tijd.

U kunt de huidige Tokyo Hotel Reservations in maart, april en november controleren op Booking.com en Agoda.com