Waar te winkelen in Georgetown, Penang, Maleisië

Posted on

Waar te winkelen in Georgetown, Penang, Maleisië

historische betekenis Penang als een handel in de haven betekent dat er tal van winkels te branden uit, zelfs de meest hardnekkige van koopjesjagers. Van kleine boetiekjes en lokale markten te uitgestrekte kosmopolitische winkelcentra, winkelen in Penang is een obsessie gedeeld door zowel de lokale bevolking en toeristen.

Voor de niet-kopers krijgen meegesleurd, zal de beroemde straat eten in Penang houden u graag afleiden tussen gigantische megamalls.

Winkelen in Georgetown

Penang heeft meer dan zijn deel van de ultra-moderne megamalls voor bezoekers die niet comfortabel onderhandelen over de kleinere lokale markten. Penang winkelcentra omvatten meestal verschillende verdiepingen van bekende retailketens met onafhankelijke winkels gemengd in Laat je niet voor de TL-verlichting en West-omgeving voor de gek houden -. De concurrentie is hevig en de prijzen kunnen nog steeds worden gevochten!

Sommige van de grotere winkelcentra Georgetown winkelcentra zijn net buiten de toeristische gebieden.

KOMTAR: Officieel uitgeroepen tot de Kompleks Tun Abdul Razak , de 64-verhaal KOMTAR is Georgetown meest prominente wolkenkrabber. KOMTAR was Georgetown eerste echte winkelcentrum en fungeert als een belangrijke busterminal voor de stad. Restaurants vul de bodem van de KOMTAR complex en een luchtbrug verbindt Prangin – een van de grootste winkelcentra in Penang.

Prangin: Prangin neemt een groot blok naast het Komtar complex. Vaak vol van de jeugd van Georgetown op zoek naar trendy kleding, drukke Prangin is vijf verdiepingen van het paradijs koopjesjager’s. Een arcade en een bioscoop bezetten de bovenste verdieping.

Little India en Chinatown: Als de gigantische winkelcentra geworden vermoeiend, het hoofd naar Lebuh Campbell, Lebuh Chulia, en Lebuh Pantai voor een verandering van omgeving. Wandering de boetieks en kleine winkels van Little India, terwijl Bollywood muziek dreunen van trottoir speakers is een unieke winkelervaring. Mamak restaurants maken van warme teh tarik en straatverkopers verkopen Maleisische noodle gerechten zorgen ervoor dat u de energie om te blijven lopen zullen hebben.

Chowrasta Bazaar: Het oorspronkelijke Chowrasta Bazaar werd gebouwd in 1890. Bekend als de beroemde “wet market” op Penang Road, de Chowrasta Bazaar verkoopt vis, etenswaren, en een lagere kwaliteit van goederen, zoals kleding. Nootmuskaat en andere lokale kruiden kunnen hier worden gekocht als cadeau voor veel goedkoper dan in de toeristische gerichte markten. Een grote collectie van tweedehands boeken zijn te vinden in de winkels boven boven de markt.

Gurney Plaza: Gurney rijden net ten noordwesten van Georgetown is vooral bekend om een breed scala van straat eten, echter, Gurney Plaza is de thuisbasis van een van de meeste chique winkelcentra Georgetown. Een hele dag kan worden gemaakt van het winkelen bij Gurney Plaza dan lopen de kust esplanade ‘s nachts naar al de heerlijke gerechten proeven.

Midlands Park Center: Gelegen aan Burmah Road in Georgetown, de Midlands Park Centre heeft 350 winkels binnen en zelfs een bowlingbaan voor het nemen van een pauze tussen de winkels. De Midlands Park Centre is een geweldige plek om te gaan voor goedkope dvd’s, computer accessoires en elektronica.

Penang Shopping Buiten Georgetown

Niet alle van het winkelcentrum in Penang is gecentreerd rond Georgetown – grab één van gemakkelijke Rapid Penang bussen van de stad voor de toegang tot andere gebieden.

Batu Ferringhi Souvenir Shopping: De toeristische esplanade in Batu Ferringhi buiten Georgetown verandert elke avond in een openlucht bazaar met goedkope souvenirs, eten, en de matige souvenirs. Kraampjes opgezet rond 18:00; afdingen is essentieel voor het krijgen van een goede deals. Als het maken van de tocht rond het eiland naar Batu Ferringhi, overweeg dan een stop bij Balik Pulau, Kek Lok Si, of zelfs de Penang National Park.

Island Plaza: The Island Plaza Shopping strip ligt tussen Georgetown en Batu Ferringhi. Beschouwd als een “notch above” andere winkelcentra, de prijzen van het eiland Plaza’s tegemoet te komen aan het winkelend publiek met een hogere smaak.

Queensbay Mall in Bayan Lepas: Net buiten Georgetown, niet ver van de beroemde Penang Snake Temple, is de langste winkelstraat van Penang mall. Queensbay Mall is een moderne, grote entertainment complex met eet- en 2,6 miljoen vierkante voet van de winkelruimte.

Finding Special Gifts

Batik Stof: Kleurrijk en culturele, deze stukken van doek make licht, veelzijdig geschenken te brengen naar huis. Kijk voor batikstof deals rond Teluk Bahang – waar veel worden gemaakt – evenals in winkels op Penang Road en in de nachtelijke toeristische bazaar in Batu Ferringhi.

Fine Jewelry: Zuidoost-Azië heeft meer dan zijn deel van goud en gem winkels. Vind de gerenommeerde winkels in Georgetown gecentreerd rond Lebuh Campbell en Lebuh Kapitan Keling.

Antiques: rol van Georgetown’s als een belangrijke handelshaven betekent dat veel kunstvoorwerpen en antiek uit de hele wereld zijn nog steeds te wachten om ontdekt te worden in een stoffige antiekwinkels. Controleer de rommelige winkels rond Jalan Pintal Tali en de Lorong Kulit rommelmarkt voor verloren schatten.

Art: Patronize het grote assortiment van galeries en winkels rond Jalan Penang en Lebuh Leith voor batik schilderijen en interessante werken van lokale kunst.

Maandelijkse Little Penang Street Market

Upper Penang Road in Georgetown komt tot leven op de laatste zondag van elke maand met een overvolle kunst, ambacht, en souvenir markt. Exposities, demonstraties, en heerlijke Maleisische Indiaas eten een aanvulling op de meer dan 70 kramen. De straat is voetgangersgebied; de markt begint rond 10 uur en eindigt in de avond.

Onderhandelen over prijzen bij het winkelen in Penang

Hoewel een vreemd concept voor westerse klanten, bijna elke prijs gevonden tijdens het winkelen in Penang kan worden onderhandeld. Afdingen is een manier van leven voor de verkopers, ze allebei verwachten en te genieten om te onderhandelen. Wees nooit bang om te vragen voor een korting, in het bijzonder als het kopen van meer dan één punt!