Waarom u moet Bezoek Bordeaux aan de Franse Atlantische kust

Posted on

Waarom u moet Bezoek Bordeaux aan de Franse Atlantische kust

Top attracties in Bordeaux

Bordeaux is een glorieuze viering van de Franse geschiedenis en architectuur. Sinds in 2007 wordt gegund World Heritage Site status van zijn klassieke en neo-klassieke architectuur vermengd met de stedelijke ontwikkeling, hebben de Bordelais druk bezig met renoveren en het herstel van het geleden. Ze hebben heel goed gelukt; Dit jaar, 2015, Bordeaux won de European Best Destination Award voorsprong op Lissabon en Athene.

Bordeaux is de regionale hoofdstad van Aquitanië en een van de belangrijkste havens in Europa, exporteren, onder andere, die heerlijke rijke Bordeaux wijnen en gedistilleerde dranken om een ​​dankbare wereld.

Vandaag is het een levendige, bruisende stad met een aantal van de meest gracieuze architectuur in Frankrijk; goede musea; topevenementen en meer dan zijn deel van cafés, restaurants en bars. Het is een geweldige plek voor een kort verblijf of het te gebruiken als uitvalsbasis om de beroemde omliggende wijn land te verkennen.

Een beetje geschiedenis

Bordeaux begon het leven als een Romeinse stad en vervolgens in de 7 e eeuw werd geclaimd voor de nieuwe hertogdom Aquitaine door Good King Dagobert. Door het huwelijk van Eleonora van Aquitanië en Henry Plantagenet, hertog van Normandië en graaf van Anjou in 1152, Bordeaux werd de hoofdstad van een groot deel van Frankrijk, rivaliserende de koning van Frankrijk in omvang en belang. Alle zou goed zijn gegaan, maar in 1154 Henry er in geslaagd om de troon van Engeland als koning Hendrik II en werd een reële bedreiging voor Frankrijk. Drie eeuwen van intermitterende oorlogvoering gevolgd, met als hoogtepunt in de Honderdjarige Oorlog waarin dorpen en steden in andere handen, vaak meer dan eens en enorme aantallen mensen omgekomen.

In 1340 het Engels koning Edward III, opnieuw aanspraak op de troon van Frankrijk en zijn zoon, de Black Prince gestuurd naar Bordeaux naar zijn militaire hoofdkwartier te vestigen. Vanaf Bordeaux, ging hij naar buiten om te terroriseren en te veroveren een groot deel van het omringende landschap en de bewoners, het meest succesvol voor het Engels en even rampzalig voor de Fransen. De oorlog sleepte zich voort tot aan de Franse uiteindelijk de overhand in 1453; de Britten werden verslagen en de zogenaamde Honderdjarige Oorlog ten einde was.

De 17 e eeuw zag een enorme opleving in de fortuinen van Bordeaux; terwijl de 18 e eeuw zag verfraaiing van de stad als grote boulevards, geflankeerd door even grote neo-klassieke huizen, vervangen de middeleeuwse schots en piggeldy kwartalen. Een belangrijke stad, Bordeaux werd nu de belangrijkste handelspartners haven van Frankrijk.

Door de geschiedenis heen, heeft Bordeaux trok bezoekers, van de pelgrims passeren op weg naar Santiago de Compostela in Spanje (zie de Franse pelgrimsroutes) om toeristen van vandaag.

VVV : 12 cours du 30 Juillet

Wandel door de Gouden Driehoek van Bordeaux

Zoals je zou verwachten van de naam, de Gouden Driehoek is een heerlijk gebied. Gevormd door drie boulevards, Cours Clemenceau, Cours de l’Intendance en Allées de Tourny, het is de plek waar warm-gekleurde 18 e -eeuwse stenen huizen in de schaduw van de bomen vullen de grote straten.

Maar het is niet een museum stuk; dit is het hart van het oude Bordeaux en vandaag de plek voor top-end winkels, bars en restaurants. De Cours de l’Intendance is de belangrijkste winkelstraat met internationale namen strijden voor uw maat. No 57 is het huis waar de kunstenaar Goya leefde en stierf (1828), nu een Spaans cultureel centrum het onderwijzen van de Spaanse taal

Op de zuidoostelijke hoek, het Grand Theatre staat aan de rand van het Place de la Comédie. De prachtige neo-klassiek gebouw, gebouwd tussen 1773 en 1780 op de plaats van een Gallo-Romeinse tempel, is al even indrukwekkend binnen met zuilen, een koepel, en een trap die de inspiratie voor Garnier Paris Opera House was. Het is de moeite waard het bijwonen van een concert (met name tijdens de Music Festival in juni). Anders, neem een ​​rondleiding duurt 45 minuten op woensdag- en zaterdagmiddag. In het hoogseizoen (juli en augustus) rondleidingen zijn dagelijks.

Verblinden in de Esplanade des Quinconces

Een korte wandeling ten oosten van de Gouden Driehoek van de Allées de Tourny brengt u naar dit enorme graveled leeg plein, omringd door hoge bomen. Het is opmerkelijk voor de beelden van de lokale helden, de schrijvers Michel de Montaigne (1533-1592) en Charles Montesquieu (1689-1755), en de buitengewone Monument aux Girondins. De over-the-top spuitende fonteinen en standbeelden van triomfantelijke wagens en allegorische figuren bekroond door de figuur van   Liberty Breaking Her Chains  werden opgemaakt tussen 1894 en 1902 aan de Girondins, oorspronkelijk luidruchtige supporters van de Franse Revolutie te eren, maar de guillotine in 1792 op bevel van Robespierre in de Byzantijnse politiek van de Revolutionaire Vergadering.

Place des Quinconces

Loop langs de historische rivier van Bordeaux


De oevers van de rivier de Garonne waren, 15 jaar geleden, een woestenij van lege magazijnen en verlaten kades. Vandaag de dag is dit een prachtig gebied, met open ruimtes en tuinen tot leven gebracht opnieuw. De pakhuizen langs de oude kades vol met winkels, restaurants, bars en cafés waardoor dit een van de meest levendige wijken van Bordeaux.

Zodra het hart van de stad, is de wijk die bekend staat als Saint-Pierre. Loop over de Pont-de-Pierre brug voor een prachtig uitzicht terug op het oude quais dat sweep langs de oevers van de rivier.

Palais de la Bourse en de Water Mirror

Het Place de la Bourse biedt toegang tot de rivier, met het Palais de la Bourse, de beurs van de 18e eeuw, rondom deze prachtige plein dat riekt naar het vertrouwen in de handel van het verleden. De symmetrische stenen gebouwen maken de perfecte achtergrond voor de glinsterende miroir d’eau , een spiegel van water ondiep genoeg om te lopen door dat weerspiegelt de glorieuze paleis. Het is ‘s avonds verlicht wanneer het duurt op een magische, bijna surrealistisch kwaliteit. Het is in de wijk Saint Pierre van Bordeaux.

De Domtoren en het Palais Rohan


Deze drie gebouwen maken een prachtige cluster van plaatsen om te bezoeken.

De Tour Pey-Berland , gebouwd tussen 1440 en 1446, staat los van de dom. Het is een indrukwekkend site en het uitzicht vanaf de top van de stad en haar bezienswaardigheden gelegd voordat u de klim van 231 treden omhoog een smalle wenteltrap waard is.

Ernaast staat de Cathédrale St-Andre , een groot gebouw gebouwd tussen de 11e en 15e eeuw. Sculpturen sieren de Porte Royale, de ingang aan de rechterkant van het noorden deuropening, die de Twaalf Apostelen en het Laatste Oordeel. Probeer een gratis orgelconcert in juli en augustus te vangen op dinsdag om 6 uur.

Net achter de kathedraal, het paleis van de voormalige bisschop is een zeer grote affaire. Het Palais Rohan werd gebouwd in de 18 e eeuw voor de aartsbisschop, Ferdinand Maximiliaan de Meriadek, Prins van Rohan, en was de eerste in de nieuwe neo-klassieke bouwstijl in Frankrijk. Nu is de City Hall, het is zeker een bezoek waard vanwege de grote staat trap, kamers bedekt met 18e-eeuwse houten lambrisering en feestzaal. Het geeft je een idee van het belang van zowel de kerk en de stad Bordeaux in Frankrijk.

Musée des Beaux Arts en Musee des Arts Decoratifs

Zo’n grote stad zou moeten, en doet, hebben grand Schone Kunsten en Decoratieve Kunsten Musea. Geclusterd in de straten rond de kathedraal, het Museum voor Schone Kunsten heeft een behoorlijk indrukwekkende collectie van Europese kunst met de wil van Titiaan, Rubens en Brueghel evenals een goede 20e eeuw werken. Het museum organiseert ook een goede tijdelijke tentoonstellingen. De Decorative Arts Museum toont het leven in het verleden, met porselein en antieke meubels, beelden, glaswerk en meer uit in de kamers van een 18e-eeuws herenhuis vastgelegd.

Musée des Beaux Arts : 20 cours d’Albret

Musée des Arts Decoratifs : 39 rue Bouffard

Het Musée d’Aquitaine

Als u wilt zien hoe het leven is in deze schitterende westelijke regio van Frankrijk, bezoek het Museum van Aquitaine , die je meeneemt van de prehistorische mens tot vandaag de dag door middel van een breed en fascinerende mix van voorwerpen. Er is kunstwerk van 20.000 BC; de Schat van Tayac in de Garonne; een reconstructie van de winkel een vroeg 20e-eeuwse kruidenier; Montaigne graf, en gouden voorwerpen uit de 2e eeuw voor Christus. De Gallo-Romeinse afdeling toont het dagelijks leven van de provinciale hoofdstad in glaswerk, beeldhouwkunst, mozaïeken, glaswerk, en een marmeren altaar. Het museum gaat door de Middeleeuwen en op de gouden eeuw van Bordeaux; haar ambitieuze stadsplanning en de 18e-eeuwse kunst en gebouwen. Het is het soort van zeer goed georganiseerd en aangelegd museum dat nodigt u uit om te wandelen door het verleden duurt veel langer dan je verwacht.

20 cours Pasteur

Musee d’Art Contemporain, het CAPC

Alle grote steden van Frankrijk hebben een goede hedendaagse kunstcollecties, en Bordeaux is geen uitzondering. Gevestigd in een voormalig pakhuis van 1894 de Contemporary Arts Museum toont enkele van de collecties van het Centre d’Arts Plastiques Contemporains de Bordeaux , plus werkt op permanente bruikleen van het Centre Pompidou in Parijs. Het magazijn is fantasierijk gerenoveerd het produceren van een enorme interieur zeer grote werken en installaties die zelden de juiste gallery ruimte kan huisvesten. Het is goed op kunst uit de jaren 1960 en 1970: kijk uit voor Keith Haring, Sol LeWitt en Richard Long en het houdt een uitstekende tijdelijke tentoonstellingen.

7 rue Ferrère

St-Michel en Ste-Croix Quayside District

Maak een wandeling langs langs de kades van de rivier de Garonne langs de prachtige Pont de Pierre brug door een gebied dat ooit bevolkt door de ambachtslieden van Bordeaux: het touw-makers, schoenmakers, pottenbakkers, smeden, en vat-makers, de gotische kerk van St Michel. De vrijstaande spits domineert het gebied, het is de hoogste in de stad (en bij 114 meter, de tweede hoogste toren in Frankrijk na Straatsburg), met een prachtig uitzicht vanaf de top. Als je hier bent op een zondag ochtend kunt u snuffelen op de rommelmarkt op het plein voor koopjes.

Een beetje verder naar het zuiden kom je bij de romaanse benedictijner abdij kerk van Ste. Croix. Gebouwd in de 12e en 13e eeuw, en gerestaureerd in de 19e eeuw om hun ideeën van de Romaanse, het is de moeite waard op een woensdag om 6 uur om het vrije orgelconcert te luisteren.

Basilique St-Michel : Place Canteloupe et Meynard

Ste-Croix abdijkerk : Place Pierre Renaudel

Dagtochten naar Bordeaux Wine Country


Je moet het omliggende platteland, waar Bordeaux wereldberoemde wijnen worden geproduceerd, niet te missen. Maar begin in Bordeaux zelf, bij het Musée du Vin et du Négoce (4 rue Borie). Gevestigd in het huis van een Ierse handelaar, Francis Burke, en gebouwd in 1720, beslaat wijn en verhandelt verband met de productie. Aan het einde, krijg je de toegevoegde bonus van het proeven van 2 wijnen.

Gewapend met meer kennis over de wijnen van Bordeaux, nemen uitstapjes naar de grote namen van de Entre-Deux-Mers, St-Emilion, Margaux, Sauternes, Médoc, en andere bekende namen. U kunt dit zelf doen of neem een van de georganiseerd door de VVV trips .