Wandeltocht van Piazza Navona in Rome

Posted on

 Wandeltocht van Piazza Navona in Rome
Oorspronkelijk gebouwd als een stadion in de eerste eeuw voor atletiekwedstrijden en wagenrennen, Piazza Navona is bekleed met luxe cafés en barokke paleizen en is de thuisbasis van drie weelderige fonteinen. Het werd in de 15e eeuw aangelegd op de ruïnes van het stadion. Van 1650 tot het einde van de 19e eeuw het plein werd soms overstroomd in de zomer en gebruikt voor waterspelen en gefaseerde zeeslagen. Het vierkant heeft nog steeds de ovale vorm. De obelisk aan het eind van het beeld kwam uit Egypte en was oorspronkelijk in het Circus van Maxentius , maar verhuisde later naar het Piazza Navona .

Een moderne piazza is een levendige plek, een plek waar zowel de lokale bevolking en toeristen graag rondhangen. Kunstenaars te verzamelen op het plein te schilderen en er zijn veel entertainers en verkopers die souvenirs. ‘S Nachts is het plein vol met mensen, maar als je wilt echt genieten van de schoonheid van het plein zelf, is het beste om te gaan in de vroege ochtend om de drukte te vermijden.

Four Rivers Fountain – Vierstromenfontein

iazza Navona centra rond drie weelderige fonteinen. De centrale fontein, Vierstromenfontein , Vier Rivieren Fontein, wordt beschouwd als de meest complexe van alle fonteinen in Rome zijn. Het werd gemaakt door Bernini in de vroege jaren 1650 en was zo duur dat het brood belasting werd verhoogd om de hoge kosten te dekken. Het vertegenwoordigt vier rivieren: de Donau, de Ganges, de Nijl en de Rio de la Plata, elk herkenbaar aan de flora en fauna.

Sant’Angese in Agone Church

Sant'Angese in Agone Church

Tegenover de Fontana Dei Fiumi werd de Sant’Angese in Agone Kerk in Piazza Navona ontworpen door Borromini, een rivaal van Bernini. Een verhaal zegt dat Bernini ontwierp de Nijl en Plata standbeelden in de Fontein van de rivieren met hun armen het afschermen van hun ogen uit de lelijkheid van de kerk. Toen voegde Borromini het standbeeld van St. Agnes aan de gevel van de kerk, starend over het plein om te voorkomen dat de fonteinen op het plein te zien. In werkelijkheid, Bernini voltooide zijn fontein twee jaar voorafgaand aan de werkzaamheden op de gevel van de kerk, maar het maakt een interessante interpretatie van de beelden!

Fontana del Moro – Fontein van de Moor

 Fontana del Moro - Fontein van de Moor

Voortbordurend op naar het zuidelijke uiteinde van de Piazza Navona vinden we de Fontana del Moro , door Giacomo della Porta ontworpen en gebouwd in 1575. De fontein heeft standbeelden van vier Tritons en het bekken is gemaakt van speciaal antieke steeg marmer. In 1654, Bernini gesneden de centrale figuur, een gespierde Triton rijden op een dolfijn, die een lijkt op “Moor.” Aldus wordt de bron genoemd fontein van de Moor. Bij een restauratie in 1874, zijn de originele sculpturen verplaatst naar de Villa Borghese en vervangende exemplaren werden gemaakt en zijn nog steeds op de fontein.

Het eten van Tartufo in Piazza Navona

Hoewel zittend aan een tafel in een café op het plein is kostbaar, de Tre Scalini op Piazza Navona is de plek om de beroemde Tartufo dessert, een rijke handgemaakte chocolade-ijs rol te eten. Het is de uitgave waard als u uw tijd eten te nemen en genieten van het nemen in de scène. Dus denk maar aan het als de prijs voor een aantal grote outdoor entertainment. U kunt ook de tartufo te gaan als u wilt, voor de helft van de prijs.