Wat is een Piazza en waar zijn de beste te zien in Italië?

Posted on

Wat is een Piazza en waar zijn de beste te zien in Italië?
Een plein is een open plein in Italië, meestal omringd door gebouwen. De Italiaanse piazza is het centrum van het openbare leven. Je zult vaak een bar of café en een kerk of het stadhuis op het belangrijkste plein. Veel van de Italiaanse steden hebben prachtige belangrijkste pleinen met decoratieve standbeelden of fonteinen.

Wat zit er in een Word?

Terwijl het woord piazza vergelijkbaar met een “openbaar plein” in het Engels kan zijn, hoeft het niet vierkant of rechthoekig van vorm te zijn. In Lucca, de Piazza dell’Anfiteatro een open ruimte in een voormalige amfitheater en neemt de ovale vorm.

Een van de geneugten van het verkennen van Italië is om tijd te besteden niets (doen far niente ) in een café gevestigd in een historisch piazza, alleen voor de mensen te kijken, maar wees ervan bewust dat beruchte pleinen zoals Venetië Piazza San Marco, zittend aan een tafel voor een drank kan erg duur zijn. Als je besluit om een tafel te nemen aan een groot plein, zult u waarschijnlijk wilt wat tijd doorbrengen genietend van de scène; je hoeft niet onder druk gezet om uw tafel te verlaten om te voelen als je een drankje hebt gekocht.

Terwijl de meeste bars en cafés zijn meestal niet zo duur als die in het San Marcoplein, is er vaak een service charge voor tafels binnen en een grotere servicekosten voor die buitenshuis. Als er live muziek of ander entertainment, kan er ook een extra toeslag voor zijn.

Evenementen kunnen worden gehouden in grotere piazze , evenals wekelijkse of dagelijkse markten. Piazza delle Erbe duidt op een piazza gebruikt voor een groentemarkt (dit kan historisch zijn, en niet het huidige gebruik van het plein).

Een piazza kan worden ingesteld met tafels voor een sagra of festival waar het voedsel wordt geserveerd, bereid door de lokale bevolking met een passie voor koken. In de zomer outdoor concerten worden vaak gehouden in een piazza, meestal gratis, en naar een is een geweldige manier om deel te nemen van de Italiaanse leven en de cultuur.

5 Top Piazze (meervoud van Piazza) te zien in Italië

  • Piazza Navona in Rome, ooit een Romeinse stadion, is de thuisbasis van drie beroemde barokke fonteinen. Het is ook een goede plek om te proberen de Tartufo ijs dessert.
  • Piazza della Signoria in Florence is het beroemdste plein van de stad, waar je het Palazzo Vecchio, het stadhuis.
  • Piazza del Campo in Siena, Toscaanse, is een vreemd gevormd “vierkant” dit een uitspreidt als een ventilator. Het is de instelling van een van de bekendste festivals van Italië, het paard race voor de Palio van Siena.
  • Piazza del Popolo in het middeleeuwse stadje Ascoli Piceno wordt gezegd door veel Italianen naar de mooiste piazza in Italië.
  •  Prato della Valle in de Noord-Italiaanse stad Padua, een ovaal plein dat een Romeinse stadion, is het grootste plein in Italië.

Piazza Uitspraak:

pi AH TZA

meervoud van piazza: piazze