Skip to main content

Wat Phra Chiang Mai That Doi Suthep: Ghidul complet

Wat Phra Chiang Mai That Doi Suthep: Ghidul complet

Chiang Mai este un oras plin de temple. Pe măsură ce explorați orașul vechi nu poate merge mai mult de câteva picioare, fără să vadă unul și toate acestea sunt bine în valoare de timpul tau ca un călător. Dar unul dintre cele mai sacre temple din nordul Thailandei, cel care încununează muntele Doi Suthep la marginea de vest a Chiang Mai, este cu siguranta ceva ce nu trebuie ratat. Planificarea o excursie pe munte pentru a vedea templul este un efort destul de ușor de Chiang Mai și există diferite moduri de a face acest lucru. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, punctele de vedere de la templu și frumusețea zonei înconjurătoare pentru a face o excursie merită o zi din oraș.

Citește mai departe pentru a afla mai multe Wat Phra That Doi Suthep, ajunge acolo, și ce să se aștepte atunci când ajunge.

Istorie

Suthep în sine este un cartier din vestul orasului Chiang Mai si unul care devine numele său de pe munte adiacente (DDI înseamnă munte în nordul Thai), iar templul pe Summit-Wat Phra That Doi Suthep, se găsește pe versantul muntelui. Muntele, plus vecine Doi Pui, forma Doi Suthep-Pui National Park. În ceea ce privește templu impresionant, constructii pe Wat Doi Suthep a început în 1386 și, conform legendei populare, templul a fost construit pentru a deține o bucată de os de la umărul lui Buddha.

Una dintre aceste oase a fost montat pe un elefant alb sacru (un simbol important în Thailanda), care a urcat apoi Doi Suthep de munte și sa oprit în apropierea vârfului. După trâmbițează de trei ori, elefantul stabilit și a trecut ușor departe în junglă. Locul unde se afla acum este locul în care a fost fondat templul Doi Suthep lui.

Cum se ajunge la Wat Phra That Doi Suthep

Există mai multe modalități de a obține-te Doi Suthep pentru a vedea Wat Phra That Doi Suthep, inclusiv închirierea unei mașini, o motocicletă sau scuter dacă sunteți un călăreț cu experiență, drumeții, obtinerea o plimbare într-un songthaew roșu (camioane roșii care acționează ca taxiuri comune peste tot Chiang Mai), angajarea unui songthaew pe durata călătoriei, sau de a face un tur cu ghid.

De conducere: Dacă decideți să vă conduce (fie prin masina sau motocicleta), veți fi luați 1004 ( de asemenea , numit Huay Kaew Road) spre Chiang Mai Zoo și care trece Maya Mall pe traseu. Traseul este una dreaptă, dar drumul în sine are unele curbe, astfel încât oricine cu motocicleta minimă sau experiență scuter ar trebui să ia în considerare de transport alternativ. Dar , dacă aveți driverele internațional de licență și se simt confortabil de echitatie, aceasta este o opțiune bună DIY sus pe munte. Conduce până la drumul se lărgește în cele din urmă și veți vedea mulțimile și steaguri în copaci.

Având un songthaew: Una dintre cele mai populare moduri de a ajunge la Wat Phra That Doi Suthep este prin numeroasele songthaews roșii care populează străzile din Chiang Mai. Dacă doriți să luați una la templu, ei pleacă de la Huay Kaew Road în apropiere de grădina zoologică, care costă 40 baht pe persoană în fiecare mod. În mod normal , șoferii așteptați timp de opt până la 10 pasageri înainte de a pleca.

De asemenea, puteți songthaews charter de oriunde în oraș, care este o opțiune bună în cazul în care călătoriți cu un grup. Acest lucru ar trebui să coste 300 THB pentru un singur fel (cât mai mulți oameni ca tine poate potrivi), sau 500 THB, dacă doriți ca driverul să aștepte la partea de sus și vă va aduce înapoi în jos, după vizitarea templului.

Drumeții : Oricine în starea de spirit pentru unele exercițiile fizice pot opta pentru o excursie pe jos până la templu, prin Suthep Road, trecut Chiang Mai University pentru a găsi începutul excursie pe jos. Când vezi o zona verde, veți observa unele panouri publicitare și un semn de lectură „Natura excursie pe jos“. Virați la dreapta pe acest drum îngust, du – te direct pentru aproximativ 100 de metri , apoi să ia prima (și numai) stânga. Urmați drumul spre cap traseu.

Odată ce ajungi la baza templului, aveți două opțiuni pentru a obține până la ea. Puteți merge până la 306 pași dacă vă simțiți energic, sau puteți lua telecabina stil funicular, care durează de la 06:00 – 6:00. Taxa este de 20 THB pentru Taisia ​​și 50 THB pentru străini.

schemă

După ce te sus pe munte (prin orice metoda pe care ați ales), veți vedea un grup mare de standuri de suveniruri și tarabe de vânzare produse alimentare și băuturi înainte de a vă capul sus la templu. Luați o gustare, dacă îți este foame, și atunci este timpul pentru a urca pe scara 306-pas (sau de a lua funicularul). Scara este flancat de frumoase Naga giuvaerului (șerpii bogat ornamentate) și așa cum ați mers pe jos, scara maiestuos este un loc minunat pentru a face fotografii.

Terasa de la partea de sus a pașilor este locul unde veți găsi o statuie a elefant alb, care (așa cum legenda spune ea), realizată relicva Buddha la locul său de odihnă, pe motiv templu. Acest lucru este, de asemenea, în cazul în care veți găsi diverse alte altare și monumente de explorat. Templul este împărțit în terase exterioare și interioare și trepte duc spre terasa interioară unde există o pasarelă în jurul aur Chedi (altar) consacrând relicva. Motivele sunt luxuriante și liniștite și există multe locuri pentru ops fotografie buna sau contemplare doar simplu liniștită.

La ce să te aștepți

Planul de a petrece cel puțin câteva ore explorarea templu și zona înconjurătoare și, dacă aveți mai mult timp, există posibilitatea de a excursie pe jos diverse trasee și înota în cascade în parcul național, care este acasa, la templu. Intrarea la templu costă 30 THB per persoană și cum sunteți de planificare călătoria dvs., amintiți-vă că rochia trebuie să fie respectabil, adică modest și umerii și genunchii ar trebui să fie acoperite. Dacă uitați, împachetări sunt disponibile, dacă este necesar. Veți avea nevoie, de asemenea, pentru a elimina pantofii la intrarea în templu.

Altceva de reținut este că Wat Phra That Doi Suthep poate ajunge foarte ocupat, așa că, dacă puteți, încercați să cronometra vizita dumneavoastră pentru cât mai devreme posibil, în timpul zilei. În caz contrar, o excursie de o zi la templu face pentru o zi răcoritoare și cultural interesant (sau o jumătate de zi) excursie de Chiang Mai.

Repere

Nu este nici un secret faptul că Chiang Mai este acasa, la mai multe temple, pe care le-ați văzut mai multe dintre o vizită în orașul de Nord Thai. Dar, chiar dacă ați avut umple de temple (sau crezi că le-am văzut pe toate), de planificare o excursie pentru a vedea Wat Doi Suthep este în valoare de timp, chiar dacă doar pentru opiniile foto demn.

În plus față de aceste puncte de vedere menționate mai sus, de aur templu, strălucitoare în sine este culminant, dar nu va grabiti vizita dumneavoastră. E ceva frumos pentru a vedea la fiecare pas.

Wat Phra That Doi Suthep templu găzduiește, de asemenea, un centru de meditație, în cazul în care localnici și vizitatorii pot învăța și practica meditație.

You may also like