Skip to main content

Wat Phra Dhammakaya: cel mai mare templu din lume

Wat Phra Dhammakaya: cel mai mare templu din lume
Unul dintre cele mai amuzante adevărurile pe care le-am învățat să accepte ultimii doi ani, acoperind subiecte ciudate, de călătorie uimitoare aici, la About.com, este faptul că unele dintre cele mai ciudate locuri din lume sunt chiar pe drumul de la unele dintre cele mai cotidian .

Cazul de la punctul: Wat Phra Dhammakaya, cel mai mare templu din lume, este atât de aproape de Don Mueang Airport Bangkok pe  care îl puteți vedea când avionul decolează sau aterizare. Singura problema? S-ar putea să nu dai seama că e un templu.

Asta pentru că, în pofida dimensiunilor sale masive, Wat Phra Dhammakaya nu arata ca orice alt templu le-ați văzut, cu siguranță, nu orice templu din Thailanda. Este, de asemenea, o mare mai controversată decât alte temple budiste, pe care cred ca nu spune foarte mult, deoarece budismul nu a făcut parte controverse a brandului.

Dar am face o digresiune.

Cât de mare este Wat Phra Dhammakaya?

Înainte de a ajunge la mare controversa din spatele Wat Phra Dhammakaya (și să fie avertizat: există o mulțime de ea), să începem cu o bigness mai superficială: Dimensiunea templului.

Construit pe un teren mare de teren (800 acri) în 1970, Wat Phra Dhammakaya a acumulat mai mult de 150 de clădiri în timpul mai puțin de 50 de ani de existență, care acoperă în prezent mai mult de 320 de hectare combinate. Centrul de motive este un Stupa în formă de sferă (care este unic în sine), care este atât de masivă încât acesta este acoperit cu 300.000 de imagini ale lui Buddha, toate acestea sunt aproximativ de mărimea călugări umane.

În ceea ce privește capacitatea umană, este dificil să se măsoare exact cât de mulți oameni pot încăpea pe motive, deși este tentant să extrapola un număr în intervalul de câteva sute de mii: Mai mult de 150.000 de oameni pot încăpea în sala administrativ de asamblare centru, care ocupă doar o parte din amprenta templului.

Într – adevăr, mai mult de 3.000 de călugări sun acasă templu pe o bază de zi cu zi, ceea ce face templul cel mai populat în Regatul Thailandei. Ei toți abonați la aceeași școală de gândire budiste: Mișcarea Dhammakaya.

Controverse Mișcării Dhammakaya

Controversa din jurul Mișcării Dhammakaya si Wat Phra Dhammakaya în sine a fost la fel de mare ca și templu. În general, criticii acuză fundația a contribui și beneficiind de comercializarea budismului. În plus, costul masiv al templului, estimat a fi în jurul valorii de 1 miliard $, a venit în întregime din contribuțiile publice.

Ezoteric, mulți thailandezi și budiști străini cred că Mișcarea Dhammakaya este un cult, folosind rapoarte exagerate de miracole și de vindecare pentru a manipula oamenii în aderarea și-a da bani. afirmații mai concrete care au variat de la corupție, la deturnare de fonduri, fraudă, dar, deși guvernul thailandez a adus unele dintre aceste acuzații împotriva fundației, a fost în cele din urmă hotărârea Consiliului Suprem Sangha care le exonerata o dată pentru totdeauna, în 2006.

Nouă ani mai târziu, cu toate acestea, sa descoperit că un bine-cunoscut bancher Thai numit Supachai Srisuppa-aksorn autorizat 674000000 baht thailandez (în jur de 20 de milioane $), în valoare de controale frauduloase care au originea în templu ca „donații“, deși au fost scrise explictly pentru a împiedica organizația Srisuppa-aksorn reprezentat de a deveni insolvabilă.

Mai entertainingly, Mișcarea Dhammakaya a pretins să știe unde se află sufletul reincarnat al lui Steve Jobs la scurt timp după moartea sa , în 2012 . Pentru a fi corect, cu toate acestea, acest punct de vedere nu a fost niciodată articulat de conducere mișcare , ci mai degrabă de membri individuali ai mișcării, și a atins un nivel de faima de internet virale , care a fost disproporționată în raport cu influența asupra mișcării mai mare sau doctrina.

Cealaltă parte a Mișcării Dhammakaya

Desigur, Mișcarea Dhammakaya nu este deloc rău și bun acesteia nu este limitată doar la existența Wat Phra Dhammakaya sau Maiestății sale.

Cealaltă parte a acuzațiilor că Mișcarea Dhammakaya a contribuit la comercializarea budismului este că activitățile sale au permis budismul să afecteze lumea în moduri mai concrete. Succesul global al Dhammakaya Meditația în pofida, Fundația Dhammakaya a contribuit la declinul in fumat si de baut de oameni Thai printr-o varietate de programe de informare publice, care ia adus apreciere de organizația de la Organizația Mondială a Sănătății în 2004.

În plus, templul a folosit resursele pentru a ajuta temple mai mici în sudul Thailandei, în cazul în care insurgencies musulmani amenință adesea existența comunităților budiste. Acesta transmite, de asemenea, predarea la mai mult de 18 de țări din întreaga lume, 24 de ore pe zi, datorită unei rețele prin satelit de stat-of-the-art.

Cum de a vizita Wat Phra Dhammakaya

Wat Phra Dhammakaya este situat la aproximativ o oră la nord de centrul Bangkok cu masina privata sau cu taxiul. Având în vedere predilecția șoferii de taxi din Bangkok pentru perceperea de taxe fixe în loc de respectarea legii și folosirea lor de metri , este puțin probabil ca va veti bucura de rata măsurată de călătorie aici, și va trebui în schimb să negocieze drumul spre un preț-mi imaginez că prețul va să fie nu mai puțin de 500 THB tur – retur, cu excepția cazului în sunteți Thai sau vorbesc limba convingător.

În mod alternativ, o serie de servicii publice de transport cu autobuzul rula la Wat Phra Dhammakaya în mod regulat. Fundațiile Dhammakaya are o pagină pe site – ul său care listează cele mai recente orarele de plecare.

Trebuie să rețineți că în timp ce Wat Phra Dhammakaya salută în mod deschis turiștilor, aceasta nu este, în general, cunoscut a fi agresiv în eforturile sale de recrutare, cel puțin în rândul non-Thais. Pe de altă parte, nu este, probabil, o idee bună să-și intensifice pe motivele templu și pune întrebări despre dacă este sau nu organizația este un cult. Nu pentru că va trebui să se teamă de pedeapsă, desigur, dar din politețe.

You may also like