Wat Phra Kaew σε Μπανγκόκ: Πλήρης οδηγός

Posted on

Wat Phra Kaew σε Μπανγκόκ: Πλήρης οδηγός

Ολοκληρώθηκε το 1784, Wat Phra Kaew (Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα) είναι η πατρίδα του Σμαραγδένιου Βούδα, ευρέως θεωρείται το πιο σημαντικό άγαλμα του Βούδα στην Ταϊλάνδη. Ο ναός είναι ανοιχτή για το κοινό, όταν δεν χρησιμοποιείται για σημαντικές θρησκευτικές τελετές από τη βασιλική οικογένεια.

Wat Phra Kaew έγινε το βασιλικό παρεκκλήσι το 1784, μόλις δύο χρόνια μετά ο βασιλιάς Ράμα μου μετέφερε την πρωτεύουσα σε όλη του ποταμού Chao Phraya στην περιοχή της σημερινής Μπανγκόκ. Το συγκρότημα του ναού κατασκευάστηκε με το σκεπτικό του Grand Palace και έχει βελτιωθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων από μια χούφτα Ταϊλάνδης βασιλείς που έφυγαν εντυπωσιακό εισφορές.

Η επίσημη ονομασία του Wat Phra Kaew σε Μπανγκόκ είναι Wat Phra Si Rattana Satsadaram (Ναός του Αγίου κόσμημα Βούδα).

Σχετικά με το σμαραγδένιο Βούδα

Οι επισκέπτες συχνά εκπλαγείτε με το πόσο μικρό είναι το άγαλμα του Σμαραγδένιου Βούδα είναι πραγματικά, ειδικά μετά την εξερεύνηση άλλων ναών με τεράστια αγάλματα του Βούδα, όπως Wat Pho. Η εικόνα Βούδας, καθισμένος σε μια γιογκική στάση ( Virasana ), είναι μόνο 26 ίντσες (66 εκατοστά) ύψος. Μην χλεύη: Δεν έχει σημασία το μέγεθος, το Σμαραγδένιου Βούδα θεωρείται το πιο ιερό αντικείμενο στην κουλτούρα της Ταϊλάνδης!

Μόνο ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης (ή υψηλότερη κατάταξη βασιλική μέλος της οικογένειας, αν ο βασιλιάς δεν υπάρχει) μπορεί να αγγίξει το ιερό αντικείμενο. Έχει κάνει τρεις φορές το χρόνο, με τη βοήθεια ενός βοηθού για να αλλάξετε το χρυσό ένδυμα κατά τη διάρκεια επίσημης τελετουργικό. Οι τρεις κόσμημα-ενσωματωμένο ενδύματα κατασκευασμένα από χρυσό και αντιστοιχούν σε τρεις εποχές της Ταϊλάνδης: ζεστό, δροσερό και βροχερό.

Οι δύο εποχιακά ενδύματα που δεν χρησιμοποιούνται για να κοσμούν το άγαλμα φυλάσσεται στην οθόνη για το κοινό σε ένα κοντινό κτίριο για τους λόγους.

Ιστορία του Σμαραγδένιου Βούδα

Παρά το όνομα, η Σμαραγδένιου Βούδα δεν είναι στην πραγματικότητα από σμαραγδένια? είναι σκαλισμένα από νεφρίτη ή ίσως ίασπη. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα γιατί η σύνθεση δεν έχει ποτέ αναλυθεί. Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν τη δυνατότητα αρκετό χρόνο από κοντά για να εξετάσει την πολύτιμη εικόνα.

Ακόμη και η ακριβής προέλευση του Σμαραγδένιου Βούδα είναι άγνωστη. Ιστορικά αρχεία λένε το άγαλμα στην επιφάνεια κοντά στο Chiang Rai το 1434, αλλά η δημιουργία του χρονολογείται πολύ παλαιότερη. Τα αρχεία δείχνουν επίσης ότι το άγαλμα πέρασε πάνω από 200 χρόνια στο Λάος. Θρύλοι υποστηρίζουν το άγαλμα είχε στην Angkor Wat για μια στιγμή, ακόμη και όσον αφορά το εξωτερικό, όπως η Σρι Λάνκα. Το ύφος και η στάση του σώματος (όχι πολύ διαδεδομένη στην Ταϊλάνδη) δείχνουν ότι η Σμαραγδένιου Βούδα μπορεί να έχουν πράγματι σκαλισμένα στη Σρι Λάνκα και την Ινδία, αν και κανείς δεν είναι σίγουρο.

Ανεξάρτητα, η τύχη και η ευημερία της Ταϊλάνδης πιστεύεται ότι εξαρτάται από την Σμαραγδένιου Βούδα.

Πώς να φτάσετε στο Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew βρίσκεται με το σκεπτικό του Grand Palace στην Μπανγκόκ. Ποτάμι ταξί είναι η πιο φθηνή και ευχάριστος τρόπος για να φτάσετε στο Μεγάλο Παλάτι και Wat Phra Kaew. Μετάβαση από το σκάφος σας στο Tha Chang Pier (το ένα με τον ελέφαντα) και να αναζητήσουν τα διακοσμημένα κτίρια του παλατιού. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους γύρω σας που πηγαίνει εκεί, πάρα πολύ.

Όλοι οι οδηγοί ταξί θα ξέρουν πώς να φτάσετε εκεί, αλλά σχεδόν όλοι οι οδηγοί θα προσπαθήσουν να σας υπερφόρτιση. Ορισμένοι μάλιστα θα διεκδικήσει το Μεγάλο Παλάτι είναι κλειστό την ημέρα που θέλετε να επισκεφθείτε. Είναι πιθανόν να μην είναι, αλλά μπορείτε να καλέσετε (+66 2 623 5500 ext. 3100) πριν από 15:30 να ρωτήσω αν αυτός είναι πάρα πολύ πειστική.

επίσκεψη Πληροφορίες

Εκτός αν μια σημαντική τελετή διεξάγεται, Wat Phra Kaew είναι γενικά ανοιχτές για το κοινό. Το συγκρότημα παίρνει απασχολημένος? καταλήξουμε νωρίς πριν από την περιοδεία ομάδες και τροπική ζέστη κάνει.

Φωτογραφία επιτρέπεται γύρω από τους λόγους του Grand Palace, όμως, απαγορεύεται εντός της ζώνης του ναού.

Τιμή Εισόδου: Η είσοδος στο Μεγάλο Παλάτι (500 μπατ για τους αλλοδαπούς) περιλαμβάνει είσοδο στο Wat Phra Kaew.

Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά καθημερινά οκτώ και τριάντα-16.30μμ? το εκδοτήριο εισιτηρίων για το Grand Palace κλείνει στις 3:30 μ.μ.

Dress Code για την επίσκεψη Wat Phra Kaew

Η σωστή φόρεμα είναι απαραίτητη για να μπείτε στο Μεγάλο Παλάτι και ιδιαίτερα Wat Phra Kaew. Σε αντίθεση με πολλά από τα άλλα ναούς στην Ταϊλάνδη, ενδυματολογικός κώδικας είναι αυστηρά για τους επισκέπτες.

Πολλές πωλητές γύρω από το Μεγάλο Παλάτι και απέναντι από το ξενοδοχείο θα προσπαθήσει να νοικιάσουν ή να πουλάτε τα κατάλληλα ρούχα σε διογκωμένες τιμές (σκεφτείτε: «Αγαπώ την Ταϊλάνδη» T-shirts). Θα είναι πολύ καλύτερα απλά να ντύνονται κατάλληλα στην πρώτη θέση και να περιμένει για ένα από τα megamalls Μπανγκόκ για να κάνετε κάποια πραγματική ψώνια.

 • Τα γόνατα και οι ώμοι πρέπει να καλύπτονται
 • Δεν κολλώδες, σφιχτά, ή τα ρούχα see-through επιτρέπεται
 • Δεν τέντωμα / παντελόνι γιόγκα
 • Δεν αμάνικο κορυφές
 • Δεν σκισμένα ρούχα ή τρύπες στο τζιν
 • Δεν θρησκευτικά θέματα
 • Δεν τα θέματα που σχετίζονται με το θάνατο
 • Αν έχετε οποιαδήποτε βουδιστές ή Hindu τατουάζ, βρείτε έναν τρόπο να τις καλύψει.

Άλλες εθιμοτυπία να ξέρετε

Ακολουθήστε το συνηθισμένο βουδιστικό ναό εθιμοτυπία, όταν επισκέπτονται Wat Phra Kaew σε Μπανγκόκ:

 • Αφαιρέστε το καπέλο σας, τα ακουστικά και γυαλιά ηλίου
 • Δεν τσίχλα, σνακ, ή το κάπνισμα
 • Είναι ήσυχο και με σεβασμό
 • Μην αγγίζετε, σημείο, ή να γυρίσει την πλάτη σας σε εικόνες του Βούδα

Θυμηθείτε: Wat Phra Kaew είναι ένας ιερός τόπος. Δώστε τους ντόπιους χώρο για να απολαύσετε. Μην πάρει με τον τρόπο των ανθρώπων που μπορεί να είναι εκεί για να προσκυνήσουν στην πραγματικότητα.

Τι να δείτε στην Wat Phra Kaew

Εκτός από την Σμαραγδένιου Βούδα, το συγκρότημα Wat Phra Kaew είναι το σπίτι σε μια μεγάλη ποικιλία από ενδιαφέροντα αντικείμενα.

 • Ο Θεραπευτής: Το μαυρισμένο χάλκινο άγαλμα στη δυτική πλευρά του ναού είναι του ενός ερημίτη που ήταν ένας άνθρωπος φάρμακο. Οι προσφορές των λουλουδιών και το κάψιμο Joss δίνονται από τους επισκέπτες οι οποίοι προσεύχονται για τα άρρωστα αγαπημένους τους.
 • Λαμπερό Ελέφαντες: Τα κεφάλια των ελεφάντων τρίβονται για καλή τύχη, γι ‘αυτό είναι τόσο λαμπερά. Αν δείτε κάποια παιδιά που περιβάλλει τα αγάλματα επανειλημμένα, δεν είχαν πάρα πολλή ζάχαρη: τα παιδιά περπατούν γύρω από τους ελέφαντες τρεις φορές για τη δύναμη.
 • Η Βιβλιοθήκη: Η όμορφη βιβλιοθήκη περίπτερο περιέχει πολλές ιερές γραφές, αλλά η αρχική βιβλιοθήκη καταστράφηκε από πυρκαγιά.
 • Μοντέλο του Angkor Wat: Το 1860, ο βασιλιάς Mongkut είχε φιλοδοξίες της αποσυναρμολόγησης Angkor Wat στην Καμπότζη και κίνηση σε Μπανγκόκ ως μια επίδειξη δύναμης. Το σχέδιό του δεν πάει καλά, οπότε άρχισε την κατασκευή του μοντέλου του Angkor Wat αντ ‘αυτού. Ο βασιλιάς πέθανε πριν την ολοκλήρωσή του? Ο γιος του, τελείωσε το έργο.
 • Τοιχογραφίες: Οι πολλές τοιχογραφίες συνδυάζονται για να είναι μια μακρά απεικόνιση της Ramakian, της Ταϊλάνδης εθνικό έπος εμπνευσμένο από το ινδικό έπος Ραμαγιάνα. Η ιστορία περιλαμβάνει την αρχή του κόσμου και απεικονίσεις Hanuman, βασιλιά πίθηκο και γενικότερα.

Wat Phra Kaew σε Τσιάνγκ Ράι

Δεν πρέπει να συγχέεται αν κάποιος μιλά για την επίσκεψη Wat Phra Kaew, ενώ στη βόρεια πόλη της Τσιάνγκ Ράι. Ο αρχικός ναός, όπου η Σμαραγδένιου Βούδα ανακαλύφθηκε (Wat Pa Yah) αργότερα μετονομάστηκε σε Wat Phra Kaew προς τιμήν του διάσημου εικόνα.

Το πράσινο άγαλμα του Βούδα που διαμένουν στο Wat Phra Kaew σε Τσιάνγκ Ράι είναι ένα αντίγραφο γίνεται με νεφρίτη από τον Καναδά. Τοποθετήθηκε εκεί το 1991.