Skip to main content

Wat Phra Kaew Bangkokban: a Complete Guide

Wat Phra Kaew Bangkokban: a Complete Guide

Kész a 1784-Wat Phra Kaew (Temple of the Emerald Buddha) ad otthont a Smaragd Buddha, széles körben tekintik a legfontosabb Buddha szobor Thaiföldön. A templom nyitva áll a nagyközönség, amikor nem használják fontos vallási szertartások a királyi család.

Wat Phra Kaew lett a királyi kápolna 1784-ben, mindössze két évvel I. Rama király költözött a fővárosba, az egész Chao Phraya folyó a helyén a mai Bangkok. A templom komplexum épült azon az alapon, a Grand Palace és javítsanak az évszázadok során egy maroknyi thai királyok, akik balra lenyűgöző hozzájárulást.

A hivatalos neve Wat Phra Kaew Bangkokban Wat Phra Si Rattana Satsadaram (Temple of the Holy Jewel Buddha).

Körülbelül a Smaragd Buddha

A látogatók gyakran meglepődnek, hogy milyen kicsi a Smaragd Buddha szobor valóban, különösen azután, hogy keressenek további templomok hatalmas Buddha szobrok, mint a Wat Pho. A Buddha kép, ül egy jóga testtartás ( virasana ), mindössze 26 hüvelyk (66 cm) magas. Ne kötekedés: Nem számít a méret, a Smaragd Buddha tartják a legszentebb tárgy thai kultúrát!

Csak a király Thaiföld (vagy legmagasabb rangú királyi család tagja, ha a király nincs jelen), akkor érintse meg a szent tárgyat. Ő nem így évente háromszor segítségével asszisztens változtatni az arany ruha alatt a hivatalos szertartás. A három ékszer ágyazott ruhák készült arany és megfelelnek Thaiföld három évszak meleg, hideg, és esős.

A két szezonális ruhadarabokat nem használt díszítik a szobor tartjuk mutatnak be a nagyközönség egy közeli épületben azon az alapon.

History of the Emerald Buddha

Annak ellenére, hogy a nevét, a Smaragd Buddha valójában nem készült smaragd; ez faragott jade vagy talán jáspis. Senki sem tudja biztosan, mert a készítmény még soha nem elemezték. A régészek nem engedélyezett elég időt közelről megvizsgálni az értékes képet.

Még a pontos eredete a Smaragd Buddha ismeretlen. Történelmi feljegyzések szerint a szobor felszínre közelében Chiang Rai 1434, de a teremtés időpontja sokkal idősebb. Lemezeik is azt mutatják, hogy a szobor töltött több mint 200 éves Laoszban. Legends állítják a szobor már Angkor Wat egy darabig, és még amennyire külföldön Srí Lanka. A stílus és a testtartás (nem nagyon elterjedt a Thaiföld) azt jelzik, hogy a Smaragd Buddha esetleg ténylegesen faragott Srí Lanka és India mögött, de senki sem biztos.

Függetlenül attól, hogy a szerencse és a jólét Thaiföld úgy gondolják, hogy attól függ, a Smaragd Buddha.

Hogyan juthat a Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew található az alapon, a Grand Palace Bangkokban. River taxi a legtöbb olcsó és élvezetes módja annak, hogy a Grand Palace és a Wat Phra Kaew. Ugorj le a csónak a Tha Chang Pier (az egyik az elefánt), és keresse meg a díszített épületek a palota. Van egy jó esély arra, hogy az emberek többsége körül megy ott is.

Minden taxi vezetők tudni fogja, hogyan lehet eljutni oda, de szinte minden vezető megpróbálja túltöltés Önnek. Néhányan azt állítják, a Grand Palace zárva a napot a meglátogatni kívánt. Valószínűleg nem, de lehet hívni (+66 2 623 5500 ext. 3100) előtt 15:30 kérni, ha ő is meggyőző.

Látogatás információk

Hacsak egy fontos szertartás folyik, Wat Phra Kaew általában nyilvánosak. A komplexum lesz elfoglalva; korán érkezik, mielőtt a turistacsoportok és a trópusi hőség van.

Fényképezés lehetséges körül az alapon a Grand Palace, azonban tilos a templom belsejében található.

Belépő: Bejárat a Grand Palace (500 baht a külföldiek) tartalmaz bejáratánál Wat Phra Kaew.

Tartás: naponta nyitva 8:30-16:30; A jegypénztár a Grand Palace-kor zár 15:30

Öltözködési meglátogatta Wat Phra Kaew

Megfelelő ruha van szükség, hogy adja meg a Grand Palace és különösen Wat Phra Kaew. Ellentétben sok más templomok Thaiföldön, öltözködési szigorúan érvényesíteni a látogatók számára.

Számos eladók körül a Grand Palace és az utca túloldalán megpróbálja bérelni vagy eladni a megfelelő ruházatot magas áron (gondolom: „Szeretem Thaiföld” pólók). Nem lesz sokkal jobb, csak öltözködés megfelelően az első helyen, és várja egy bangkoki megamalls hogy néhány valódi vásárlás.

 • Térd és váll kell fedni
 • Nem tapadós, szoros, vagy átlátszó ruházatot megengedett
 • Nem nyújtás / jóga nadrágok
 • Nem ujjatlan felsők
 • Nem szakadt ruhát vagy lyukakat farmer
 • Nem vallási témák
 • Nem a halál kapcsolatos témák
 • Ha bármilyen buddhista vagy hindu tetoválás, megtalálja a módját, hogy fedezze őket.

Egyéb Etikett tudni

Kövesse a szokásos buddhista templom etikett látogatása során Wat Phra Kaew Bangkok:

 • Vegye ki a kalap, fejhallgató, és napszemüvegek
 • Nem rágógumi, nassolás, vagy dohányzás
 • Legyen nyugodt és tiszteletteljes
 • Ne érintse meg, pont, vagy hátat a képek Buddha

Ne feledje: Wat Phra Kaew egy szent hely. Adj helyiek szoba élvezni. Ne állj az útjába, akik lehet, hogy ott valóban imádják.

Mit nézzünk meg a Wat Phra Kaew

Eltekintve attól a Smaragd Buddha, a Wat Phra Kaew komplexum ad otthont egy nagy választékban érdekes leletek.

 • A Gyógyító: A megfeketedett bronz szobor nyugati oldalán a templom remete, aki gyógyszert ember. Ajánlat virágok és égő Joss kapnak a látogatók, akik imádkoznak beteg szeretteit.
 • Fényes Elephants: Az elefántok feje dörzsölik a jó szerencse, hogy ez miért olyan fényes. Ha lát gyerekek körözött a szobrok ismétlődő, nem volt túl sok cukrot: a gyerekek sétálni az elefántok háromszor erejét.
 • A könyvtár: A gyönyörű könyvtár pavilon tartalmaz sok szent írásokat, de az eredeti könyvtár leégett.
 • Modell Angkor Wat: 1860 Király Mongkut volt törekvései szétszerelése Angkor Wat Kambodzsában és mozog, hogy Bangkok, mint egy show erő. Az ő terve nem megy jól, így kezdte a modell építését Angkor Wat helyett. A király meghalt, a befejezés előtt; fiát befejezte a projektet.
 • Murals: A sok falfestmények kombinálni, hogy egy hosszú ábrázolása Ramakian, a thai nemzeti eposz ihlette az indiai Rámájana eposz. A történet magában foglalja a világ kezdete és ábrázolások Hanuman, a majom király és általános.

Wat Phra Kaew Chiang Rai

Ne lepődj meg, ha valaki arról beszél, hogy meglátogatta Wat Phra Kaew míg az északi város Chiang Rai. Az eredeti templom, ahol a Smaragd Buddha fedezte fel (Wat Pa Yah) később átnevezték Wat Phra Kaew tiszteletére a híres képet.

A zöld Buddha szobor jelenleg lakóhelye Wat Phra Kaew Chiang Rai egy replika készült jade Kanadából. Ezt az ott elhelyezett 1991.

You may also like