Skip to main content

Wat Phra Kaew din Bangkok: Ghidul complet

Wat Phra Kaew din Bangkok: Ghidul complet

Terminat în 1784, Wat Phra Kaew (Templul lui Buddha de Smarald) este acasa, la Emerald Buddha, considerat cel mai important statuia lui Buddha din Thailanda. Templul este deschis pentru public, atunci când nu sunt utilizate pentru ceremonii religioase importante, de familia regală.

Wat Phra Kaew a devenit capela regală din 1784, la doar doi ani după ce regele Rama I a mutat capitala a lungul râului Chao Phraya la site-ul de azi Bangkok. Complexul templu a fost construit pe baza Marelui Palat și a fost îmbunătățit de-a lungul secolelor de către o mână de regi Thai care au lăsat contribuții impresionante.

Numele oficial al Wat Phra Kaew din Bangkok este Wat Phra Si Rattana Satsadaram (Templul Sfânt Jewel Buddha).

Despre Emerald Buddha

Vizitatorii sunt adesea surprins de cât de mică statuie Buddha de Smarald este într – adevăr, mai ales după explorarea altor temple cu statui masive ale lui Buddha , cum ar fi Wat Pho. Imaginea Buddha, așezat într – o postură yoghină ( virasana ), este de numai 26 inci (66 cm) inaltime. Nu lua în râs: Nu contează mărimea, Emerald Buddha este considerat cel mai sacru obiect în cultura thailandeză!

Numai regele Thailandei (sau cel mai înalt rang membru al familiei regale, dacă regele nu este prezent), poate atinge obiectul sacru. El face acest lucru de trei ori pe an, cu ajutorul unui asistent pentru a schimba haina de aur în timpul unui ritual formal. Cele trei articole de îmbrăcăminte încorporate de bijuterii sunt realizate din aur și corespund Thailandei trei sezoane: cald, rece și ploios.

Cele două articole de îmbrăcăminte de sezon care nu sunt utilizate pentru a decora statuia sunt ținute expuse publicului într-o clădire din apropiere, pe motiv.

Istoria Emerald Buddha

În ciuda numelui, Buddha de Smarald nu este, de fapt facut din smarald; este sculptat din jad sau poate jasp. Nimeni nu stie sigur, deoarece compoziția nu a fost analizată. Arheologii nu au fost permis timp suficient de aproape pentru a examina imaginea prețioase.

Chiar și originea exactă a lui Buddha de Smarald este necunoscut. Înregistrări istorice spun că statuia a apărut în apropierea Chiang Rai în 1434, dar crearea sa datează mult mai vechi. Records, de asemenea, arată că statuia a petrecut peste 200 de ani în Laos. Legendele susțin statuia a fost în Angkor Wat pentru un timp și chiar în măsura în străinătate ca Sri Lanka. Stilul si postura (nu foarte răspândită în Thailanda) indică faptul că Buddha de Smarald poate să fi fost de fapt sculptate în Sri Lanka sau India, deși nimeni nu este sigur.

Indiferent, averea și prosperitatea Thailandei se crede că depinde de Buddha de Smarald.

Cum se ajunge la Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew este situat pe motive de Marele Palat din Bangkok. River taxi este modul cel mai ieftin și plăcut pentru a ajunge la Grand Palace si Wat Phra Kaew. Sari de pe barca de la Tha Chang Pier (cel cu elefantul) și căutați clădirile decorate ale palatului. Există o bună șansă ca majoritatea oamenilor din jurul tău merge acolo.

Toți șoferii taxiuri vor ști cum să ajungi acolo, dar aproape toți șoferii vor încerca să te suprapreț. Unii vor pretinde chiar și Marele Palat este închis ziua în care doriți să vizitați. Probabil că nu este, dar puteți apela (+66 2 623 5500 ext. 3100) înainte de 03:30 pentru a întreba dacă el este prea convingător.

Informații de vizită

Dacă nu există o ceremonie importantă se desfășoară, Wat Phra Kaew este, în general, deschis pentru public. Complexul devine ocupat; sosesc mai devreme, înainte de grupuri de tur și căldură tropicală face.

Fotografia este permisă în jurul motive de Grand Palace, cu toate acestea, este interzisă în interiorul zonei de templu.

Taxa de intrare: Intrarea la Marele Palat (500 baht pentru străini) include intrarea la Wat Phra Kaew.

Ore: Deschis zilnic 08:30 – 04:30; casa de bilete pentru Marele Palat se închide la ora 03:30

Dress Code pentru vizita Wat Phra Kaew

rochie corectă este necesară pentru a intra în Marele Palat și mai ales Wat Phra Kaew. Spre deosebire de multe dintre celelalte temple din Thailanda, cod vestimentar este strict aplicată pentru vizitatori.

Numeroase vânzători în jurul valorii de Marele Palat și peste drum va încerca să închirieze sau să vândă haine adecvate la prețuri umflate (cred: „Îmi place Tailanda“ T-shirt). Vei fi mult mai bine doar pansament în mod corespunzător, în primul rând și de așteptare pentru una dintre megamalls Bangkok pentru a face unele cumpărături reale.

 • Genunchii și umerii trebuie să fie acoperite
 • Nu lipicioasă strâns, sau a se vedea prin îmbrăcăminte, este permisă
 • Nu Stretch / pantaloni yoga
 • Nu maieuri
 • Nu haine rupte sau găuri în blugi
 • Nu există teme religioase
 • Nu există teme legate de moarte
 • Dacă aveți vreun tatuaj budiste sau hinduse, găsiți o modalitate de a le acoperi.

Alte Etiquette să știți

Urmați de obicei eticheta templu budist atunci când vizitează Wat Phra Kaew din Bangkok:

 • Scoateți pălăria, căști și ochelari de soare
 • Nu guma de mestecat, gustarile, sau fumatul
 • Fii liniștit și respectuos
 • Nu atingeți, punctul de la, sau întoarce înapoi la imagini ale lui Buddha

Amintiți-vă: Wat Phra Kaew este un loc sacru. Dă localnici cameră să se bucure. Nu intra in modul de oameni care ar putea fi acolo să se închine de fapt.

Ce să vezi în Wat Phra Kaew

În afară de Buddha de Smarald, complexul Wat Phra Kaew este acasa, la o gamă largă de artefacte interesante.

 • Vindecatorul: Statuia de bronz înnegrit pe partea de vest a templului este un pustnic care a fost un om medicament. Ofertele de flori și Joss de ardere sunt date de vizitatorii care se roagă pentru cei bolnavi iubit.
 • Elefanții Shiny: Capetele elefantilor sunt frecate de noroc-aceea ele sunt atât de strălucitoare. Dacă vedeți copii încercuind statuile repetitivă nu au avut prea mult zahăr: copii de mers pe jos în jurul valorii de elefanți de trei ori pentru putere.
 • Biblioteca: frumos pavilion de bibliotecă conține multe scripturi sacre, dar biblioteca originală a fost distrusă de foc.
 • Model de Angkor Wat: În 1860, regele Mongkut avea aspirații de dezasambla Angkor Wat din Cambodgia și deplasându – l la Bangkok ca un spectacol al puterii. Planul lui nu a mers bine, așa că a început construcția modelului de Angkor Wat în loc. Regele a murit înainte de finalizarea acesteia; fiul său a terminat proiectul.
 • Picturi murale: Cele mai multe picturi murale se combină pentru a fi o descriere lungă a Ramakian, epic Thai național inspirat de Ramayana epic indian. Povestea include începutul lumii și reprezentări ale Hanuman, regele maimuță și generală.

Wat Phra Kaew din Chiang Rai

Nu fi confundat dacă cineva vorbește despre vizita Wat Phra Kaew în timp ce în orașul nordic Chiang Rai. Templul original, în cazul în care Buddha de Smarald a fost descoperit (Wat Pa Yah) a fost mai târziu redenumit în Wat Phra Kaew în onoarea celebrului imagine.

Statuia lui Buddha verde în prezent reședința la Wat Phra Kaew din Chiang Rai este o replica facuta cu jad din Canada. Acesta a fost plasat acolo în 1991.

You may also like