Skip to main content

Wat Phra Kaew v Bangkoku: The Complete Guide

Wat Phra Kaew v Bangkoku: The Complete Guide

Končal leta 1784, Wat Phra Kaew (Temple of Emerald Buda) je doma na Smaragdni Buda, splošno velja za najbolj pomemben kip Bude na Tajskem. Tempelj je odprt za javnost, kadar se ne uporablja v pomembnih verskih obredov s kraljevo družino.

Wat Phra Kaew postal kraljevsko kapelo leta 1784, le dve leti po kralj Rama sem se preselil prestolnico čez reke Chao Phraya na mestu današnjega Bangkoku. Tempelj kompleks je bil zgrajen na podlagi Grand Palace in se je izboljšalo po več stoletij peščica tajskih kraljev, ki so zapustili izjemne prispevke.

Uradno ime Wat Phra Kaew v Bangkoku je Wat Phra Si Rattana Satsadaram (tempelj Svetega Jewel Buda).

O Emerald Buda

Obiskovalci so pogosto presenečeni, kako majhen je res Emerald Buda kip, še posebej po raziskovanju drugih templjev z masivnimi Bude kipov, kot so Wat Pho. Buda slik, ki sedi v jogijskih drže ( virasana ), je le 26 palcev (66 centimetrov) visok. Ne Klopa: ne glede na velikost, je Emerald Buda velja za najbolj sveto predmet v tajski kulturi!

Samo Kralj Tajske (ali najvišja uvrstitev kraljevsko družinskega člana, če je kralj ni prisoten), se ne sme dotikati sveto predmeta. On počne trikrat letno s pomočjo pomočnika za spremembo zlato oblačilo med formalnim obredom. Tri-jewel vgrajeni oblačila so narejena iz zlata in ustrezajo tajskega treh sezonah: vroče, hladno in deževno.

Dva sezonska oblačila, ki jih ne uporabljate, da krasijo kip hranijo na ogled javnosti v bližnji stavbi na podlagi.

Zgodovina Smaragdni Buda

Kljub imenu, Emerald Buda se dejansko ne iz smaragdne; to je izklesan iz žada ali morda Jasper. Nihče ne ve zagotovo, ker še nikoli ni bila analizirana sestava. Arheologi niso dovoljeni dovolj časa od blizu, naj preuči dragoceno sliko.

Tudi natančen izvor Smaragdni Buda ni znan. Zgodovinski zapisi pravijo, da je kip na gladini v bližini Chiang Rai v 1434, vendar je njegova ustanovitev sega veliko starejši. Zapisi kažejo tudi, da je kip preživel več kot 200 let v Laos. Legende trdijo, kip, da so bile v Angkor Wat za nekaj časa, in celo tako daleč v tujini kot na Šrilanki. Slog in držo (ne zelo razširjena na Tajskem), kažejo, da je Emerald Buda je bil dejansko vklesan v Šrilanki ali v Indiji, čeprav nihče ni gotovo.

Ne glede na to, je sreča in blaginja Tajske mislili, da so odvisni od Emerald Buda.

Kako priti do Wat Phra Kaew, da

Wat Phra Kaew se nahaja na podlagi Grand Palace v Bangkoku. Reka taxi je najbolj poceni in prijeten način, da pridete do Grand Palace in Wat Phra Kaew. Skočiti svojo ladjo na Tha Chang Pier (tistega s slonom) in poiščite okrašene stavbe palače. Obstaja velika verjetnost, da večina ljudi okoli vas bodo tudi tam.

Vsi vozniki taksi bo vedel, kako bomo tja prišli, vendar skoraj vsi vozniki bodo poskušali previsoka. Nekateri bodo celo trdijo, da je Grand Palace zaprt dan, ki jo želite obiskati. To verjetno ne, ampak lahko pokličete (+66 2 623 5500 ext. 3100) pred 3:30 vprašati, če je preveč prepričljiv.

Obisk Informacije

Razen če je pomemben obred, ki se izvaja, Wat Phra Kaew, je praviloma odprta za javnost. Kompleks gets zaseden; prispeli zgodaj pred turnejo skupine in tropska vročina storiti.

Fotografija je dovoljeno po obrazložitvi Grand Palace, pa je prepovedana znotraj območja templja.

Vstopnina: Vstop v Grand Palace (500 baht za tujce) vključuje vstop v Wat Phra Kaew.

Delovni čas: Odprto vsak dan od 8:30 do 4:30 ure; urad vstopnica za Grand Palace zapre ob 3:30

Dress code za obisk Wat Phra Kaew

Pravilno obleka je potrebna za vstop v Grand Palace in zlasti Wat Phra Kaew. Za razliko od mnogih drugih templjev na Tajskem, je dress code strogo uveljavljati za obiskovalce.

Številni prodajalci okoli Grand Palace in čez cesto bodo poskušali v najem ali prodati primerna oblačila na napihnjenih cenah (mislim: “Ljubim Tajska” majice). Boste veliko bolje, samo primerno oblačenje na prvem mestu in čaka eden megamalls Bangkok narediti nekaj resnično nakupovanje.

 • Kolena in ramena je treba pokriti
 • Ne lepljiva, tesen, ali se vidi skozi oblačila je dovoljeno
 • Ni Stretch / joga hlače
 • Brez rokavov vrhovi
 • Ne raztrgana oblačila ali luknje v jeans
 • Ni religiozne teme
 • Ni povezanih z smrti teme
 • Če imate kakršne koli budistične in hindujske tetovaže, najti način za njihovo kritje.

Drugi Bonton vedeti

Sledite običajno budistični tempelj bonton ob obisku Wat Phra Kaew v Bangkoku:

 • Odstranite kapo, slušalke, in sončna očala
 • Ne žvečilni gumi, snacking ali kajenje
 • Bodi tiho in spoštljivo
 • Ne dotikajte, točko, na, ali obrniti hrbta do podobe Bude

Ne pozabite: Wat Phra Kaew, je sveti kraj. Daj Domačini prostor za uživanje. Ne bodi v napoto osebe, ki so tam dejansko čaščenja.

Kaj Glej Wat Phra Kaew

Poleg Smaragdni Buda je Wat Phra Kaew kompleksu se nahaja velik izbor zanimivih predmetov.

 • Zdravilca: počrnel bronasti kip na zahodni strani templja je puščavnik, ki je zdravilo, človek. Ponudbe cvetja in pekoč Joss so podane z obiskovalci, ki so molili za tiste bolne ljubil.
 • Svetleči Sloni: glave slonov “se drgne srečo, da je, zakaj so tako sijoča. Če vidite otroke krožni kipe ponavlja, niso imeli preveč sladkorja: otroci hodijo po sloni trikrat za moč.
 • Knjižnica: Čudovita knjižnica paviljon vsebuje številne svete spise, ampak original knjižnica je uničil požar.
 • Model Angkor Wat: Leta 1860, je imel kralj Mongkut želje demontažo Angkor Wat v Kambodži in se gibljejo v Bangkok, kot kažejo moči. Njegov načrt ni šel dobro, zato se je začela gradnja modela Angkor Wat namesto. Kralj je umrl pred zaključkom; Njegov sin je končal projekt.
 • Freske: Veliko freske združiti, da bo dolgo upodobitev Ramakian, tajski nacionalni ep zgleduje po indijskega epa Ramajana. Zgodba vključuje začetek sveta in upodobitve Hanuman, opica kralj in splošno.

Wat Phra Kaew v Chiang Rai

Ne bodite zmedeni, če nekdo govori o obisku Wat Phra Kaew, medtem ko v severnem mestu Chiang Rai. Prvotni tempelj, kjer je bil Emerald Buda odkril (Wat Pa Ja) se je kasneje preimenovala v Wat Phra Kaew v čast slavnega slike.

Zelena kip Bude trenutno prebiva na Wat Phra Kaew v Chiang Rai, je replika, ki z žada iz Kanade. tam je postavljena je bila leta 1991.

You may also like