Wat te zien in het Forum Romanum – the Ancient Forum in Rome Een bezoek

Posted on

Wat te zien in het Forum Romanum - the Ancient Forum in Rome Een bezoek

Top bezienswaardigheden voor het Forum Romanum

Het Forum Romanum is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome. Maar het is een wirwar van marmeren fragmenten, triomfbogen, tempelruïnes, en diverse andere oude architectonische elementen uit verschillende perioden. Deze afbouw van een aantal van de belangrijkste attracties van het forum loopt van oost naar west, te beginnen bij het Colosseum. Zie deze kaart van het Forum Romanum om een idee van de lay-out van de ruïnes te krijgen.

Boog van Constantijn – Deze enorme triomfboog zit op de Piazza del Colosseo net buiten het oude amfitheater. De boog was gewijd aan Constantijn in 315 AD op zijn overwinning op mede-keizer Maxentius bij de Milvische brug in 312 AD

Via Sacra – Veel van het forum gebouwen zijn aangelegd langs de Via Sacra, de oude triomfantelijke “heilige” weg.

Tempel van Venus en Rome – grootste tempel van Rome, gewijd aan de godinnen van Venus en Rome, werd gebouwd door keizer Hadrianus in 135 AD Het ligt op een hoge heuvel in de buurt van de ingang van het forum en is niet toegankelijk voor toeristen. Het beste uitzicht op de tempelruïnes zijn vanuit het Colosseum.

Boog van Titus – gebouwd in 82 na Christus naar de overwinning van Titus om Jeruzalem te herdenken in 70 na Christus, de boog bevat afbeeldingen van de buit van de verovering van Rome, met inbegrip van een menorah en altaar. De boog werd in 1821 gerestaureerd door Giuseppe Valadier; Valadier opgenomen een inscriptie detailleren deze restauratie evenals donkerder travertijnmarmer om onderscheid te maken tussen de oude en moderne delen van de boog.

Basilica of Maxentius – De eens reusachtige basilica meestal een omhulsel, waarvan alleen de linkerzijbeuk blijft. Keizer Maxentius begonnen met de bouw van de basiliek, maar het was Constantijn die de voltooiing van de basiliek zag. Zo wordt het gebouw ook wel bekend als de basiliek van Constantijn. Hier is waar het reusachtige standbeeld van Constantijn, die nu in de Capitolijnse Musea, in eerste instantie stond. De enorme buitenkant van de basiliek maakt deel uit van een muur langs de Via dei Fori Imperiali. Daarop zijn kaarten met de uitbreiding van het Romeinse Rijk.

Tempel van Vesta – Een kleine heiligdom voor de godin Vesta, gebouwd in de 4e eeuw na Christus en gedeeltelijk gerestaureerd in het begin van de 20e eeuw. Binnen het heiligdom was een eeuwige vlam aan de godin van de haard, Vesta, en het werd verzorgd door de Vestaalse maagden, die naast de deur woonde.

Huis van de Vestaalse Maagden – Deze ruimte bevat de resten van het huis van de priesteressen die naar de vlam in de Tempel van Vesta onderhouden. Rondom een paar rechthoekige vijvers zijn ongeveer een dozijn standbeelden, velen van hen zonder hoofd, die een aantal van de hoge priesteressen van de Vestaalse cult verbeelden.

Tempel van Castor en Pollux – De tweelingzonen van de god Jupiter werden aanbeden van een tempel op deze plek uit de 5e eeuw voor Christus De ruïnes die blijven vandaag dateren uit 6 AD

Tempel van Julius Caesar – Een paar ruïnes van deze tempel, die werd gebouwd door Augustus naar de plek waar het lichaam van zijn oudoom gecremeerd te herdenken.

Basilica Julia – Een aantal trappen, kolommen en sokkels blijven van Julius Caesar de grote basiliek, die werd gebouwd naar het huis van de wet-documenten.

Basilica Aemiia – Dit gebouw ligt net binnen één van de Forum ingangen, op de kruising van de Via dei Fori Imperiali en Largo Romolo e Remo. De basiliek werd gebouwd in 179 voor Christus en werd gebruikt voor geld lenen en als een ontmoetingsplek voor politici en tollenaars. Het werd verwoest door de Ostrogoths tijdens de plundering van Rome in 410 AD

Curia – Rome Senatoren ontmoet in de curie, een van de eerste gebouwen die in het Forum. De originele Curia werd verwoest en herbouwd meerdere malen, en het een staande vandaag is een replica van een gebouwd door Domitianus in de 3e eeuw na Christus

Rostra – Marcus Antonius maakte de toespraak die “Vrienden, Romeinen, Landgenoten” in 44 voor Christus begon uit deze oude podium na de moord op Julius Caesar

Boog van Septimius Severus – Dit opvallende triomfboog aan het westelijke uiteinde van het Forum werd gebouwd in 203 na Christus te herdenken keizer Septimius Severus van 10 jaar aan de macht.

Tempel van Saturn – Acht columns overleven van deze grote tempel aan de god Saturnus, die is gelegen in de buurt van het Capitool kant van het Forum. Archeologen zijn van mening dat een heiligdom aan de god bestond in deze ruimte sinds de 5e eeuw voor Christus, maar deze iconische ruïnes dateren uit de 4e eeuw na Christus De set van drie kolommen die praktisch naast zweven naar de Tempel van Saturnus zijn van de Tempel van Vespasianus.

Zuil van Phocas – Gebouwd in 608 na Christus ter ere van de Byzantijnse keizer Phocas, dit enkele kolom is een van de laatste monumenten in de te plaatsen