Wijn Toerisme in en in de omgeving van Bordeaux

Posted on

 Wijn Toerisme in en in de omgeving van Bordeaux

Bordeaux is een van ‘s werelds grootste wijn steden en het hart van de grootste wijn producerende regio in Frankrijk. Hier kom je over een aantal van de meest bekende namen die doen denken van het goede leven. U vindt de keurige wijngaarden geclusterd rond dergelijke grote kastelen van Pétrus, Mouton Rothschild, Latour, Haut-Brion, Yqeum, en nog veel meer.

Wijnbouwgebieden

Vanaf Bordeaux, de Garonne toetreedt tot de Dordogne en de beide rivieren stromen naar het noorden in de Gironde en de Atlantische Oceaan. De belangrijkste wijngebieden liggen op wat bekend staat als de linker- en de rechteroever. In het oosten, de linkeroever bestaat uit Médoc in het noorden van Bordeaux, en Graves ten zuiden van Bordeaux. Op de rechteroever, de meest noordelijke regio is Côte de Blaye, minder bekend, maar zeker het ontdekken waard voor goede wijnen bij enigszins lagere prijzen. Onder dat zich uitstrekt die beroemde namen van Pomerol en Saint-Emilion (een van Frankrijks de werelderfgoedlijst van UNESCO) en Entre-Deux-Mers.

Op deze pagina vindt u informatie over wijn attracties in Bordeaux, wijnreizen buiten Bordeaux en wijn bars en winkels.

Speciale Bespoke Wine Tours van Bordeaux

Voor een speciale op maat gemaakte tour, georganiseerd voor individuen en kleine groepen, contact opnemen met de experts van Exclusive Frankrijk Tours . De oprichter, Marie Tesson, kent haar terroirs , en wijngaarden en kan een tour die neemt in een bezoek aan de top huizen die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek, prive-reizen van de grote namen en de kans om hun wijnen te proeven met de eigenaar te regelen.

Het is een prachtige ervaring en brengt u buiten staan ​​aan de poorten van de grote huizen en het nemen van een foto. Exclusive France kunt u mee in de wil van Château d’Yquem.

Exclusive France Tours: Tel .: +33 493 218 119.

Wijn attracties, winkels en markten in Bordeaux


Juni 2016 vond de opening plaats van La Cité du Vin, die u laat kennismaken met de wereld van de wijn in een spectaculaire en zeer high-tech manier. Het is een geweldige nieuwe attractie, waardoor u een wereldwijde tour van wijnen en de regio’s van Bali naar Thailand, uit West-Europa naar Noord-Amerika, van Bordeaux naar Australië. Je moet minstens 3 uur om dit goed te doen; een beter plan is om te rekenen op een halve dag, eindigt (of startende) met een lunch in het café of restaurant of een picknick op de oevers van de Garonne buiten de attractie.

The Wine and Trade Museum ( Musée du Vin et de Négoce ) neemt de gebruikelijke route. Gehuisvest in oude kelders in de voormalige wijnhandelaar gebied van Chartrons, het is een stoffig, ouderwetse plek waar vaten, oude documenten, wijn apparatuur, kaarten en korte video’s illustreren hoe belangrijk Bordeaux in de geschiedenis van de wijn is geweest. U sluit af met een proeverij van twee verschillende wijnen en de kans om te kopen. Het bij 41 rue Borie, 00 33 (0) 5 56 90 19 13 Open van maandag tot zaterdag 10:00-06:00. Volwassene € 10.

Voor een serieuze benadering van wijn, een bezoek aan de CIVB in het Maison du Vin de Bordeaux, de thuisbasis van de Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux (Bordeaux Wine Council). Hier kunt u een korte of lange en professionele cursus op wijn. Het beste voor bezoekers is de 2 uur durende proeven (in het Engels). Deze lopen alleen in de zomer; ga dan naar de data en informatie hier .

Of je kan gewoon laten vallen in Le Bar à Vins du CIVB op elk moment van het jaar voor een groot scala aan Bordeaux wijnen te proeven. 3 cours du 30 Juillet, 00 33 (0) 5 56 00 43 47 Open van maandag tot zaterdag 11:00-10:00.

Bordeaux Wine Festival

Alle wijnliefhebbers moet proberen te bezoeken tijdens de Bordeaux Wine Festival , elk jaar gehouden aan het begin van juni. Het vindt plaats langs de kades en is een geweldige kans om topwijnen te proberen. Het is serieus met meer dan 120 Grands Crus aangeboden. Dit is niet de plek voor een informeel drinken; een volledige proeverij tour is € 60. Er zijn ook parades en tentoonstellingen, en je kunt eten plus een nachtelijke klank- en lichtspel en vuurwerk te kopen. Ze organiseren ook wijn tours op zondag € 99 per persoon, en voor € 140 kun je echt de boot duwen en genieten van een diner begeleid door wijnen van een keuze uit 3 verschillende Château wijngaarden rond Bordeaux (transport inbegrepen).

Markets

Als u de beste lunch onder de lokale bevolking, met name in het weekend willen maken voor de onder Capucins Markt (Place Capucins, tram C, halte Saint Michel), waar u kunt naar beneden oesters en witte wijn met de goede burgers van Bordeaux. Het is niet mooi, maar binnen is het een echte traktatie. Open ma-vr 06:00-1:00; Za, zo 5:30-14:30.

Zondag ziet de Marché des Quais (Quai des Chartrons), de markt een van de producenten langs de rivier de kade. Een andere plek voor oesters en witte wijn en een heleboel andere kraampjes ook. Open Sun, 07:00-13:00 voor eten en drinken en om 16:00 voor ambachten, boeken en nog veel meer.

wijnwinkels

De bekendste in Bordeaux (en met de beste architectuur) is L’Intendant , het aanbieden van ongeveer 15.000 flessen wijn uit de nederige aan de verheven. 2 Allées de Tourny, 00 33 (0) 5 56 48 01 29. Open ma.-za. 10:00-19:30.

Ga naar Cave Art & Vins  voor fijne wijnen, met name uit Bordeaux. U zult ook whisky’s en voedsel te vinden hier en vrijdagavond gratis proeverijen (07:00-09:00). 2 Place du Palais, 00 33 (0) 5 56 06 35 44. Open Di-za 10:00-20:30; Zon 10:00-14:00.

Niet te missen  La Vinothèque  die een reusachtige selectie van wijnen heeft. 8 cours du 30 Juillet, 00 33 (0) 5 56 52 32 05.

Wijn rondleidingen in Bordeaux

De eerste plaats om een wijn tour is met de VVV . Zij beheren een verscheidenheid aan reizen, van een halve dag Urban Wine Tour die u meeneemt naar een kasteel en eindigt bij een wijnbar in Bordeaux zelf, een boottocht die u per bus voor een wijntour en proeverij bij een wijn château gevolgd door een reis naar de Vauban vesting bij Cussac-Fort-Médoc, een UNESCO World Heritage Site. U keert terug naar Bordeaux door rivier met een proeverij van Bordeaux wijnen inbegrepen aan boord.

De VVV biedt andere tours als goed, waarbij in meer dan 16 wijngaarden die Best of Wine Tourism Awards hebben, wat betekent dat ze hebben geweldige architectuur, de tuinen of bieden meer ongebruikelijke rondleidingen. De meeste van hen zijn in de belangrijkste wijngebieden in benamingen zoals Sauternes, Entre-Deux-Mers, Fronsac, Lalande-de-Pomerol en Saint-Emilion. Dus neem uw keuze.

Een Top Day Tour

Ik ging op een dag tour naar drie verschillende landgoederen. Al deze ook welkom mensen zodat u uw eigen manier kan leveren aan elk van hen, en ze hebben allemaal Engels sprekende gidsen. De coach verrekening van het VVV-kantoor om 9 uur voor een uur reis naar Vignerons Tutiac (Côtes de Bordeaux) in Marcillac in Côtes de Blaye, ten noordoosten van Bordeaux. Deze grote wijnmakerij produceert wijnen uit 500 verschillende landgoederen. Ze groeien ook verschillende rassen om ze te testen in een speciale bio-diversiteit wijngaard. Het heeft een goed aanbod van wijnen tegen betaalbare prijzen.

Vignerons Tutiac
La Cafourche
33860 Marcillac
Tel .: 00 33 (0) 5 57 32 82 83
Website : (Frans)
bezoeken en openingstijden

De volgende halte was voor een uitstekende 3-gangen lunch in de voormalige stallen van  Château Siaurac , gevolgd door een rondleiding door de wijngaarden. Het is een mooie 19 e eeuwse klassieke herenhuis omgeven door bomen en parken, aangewezen als een van Frankrijks Jardins Remarkables . De eigenaar, Paul Goldschmidt, biedt individuele bezoeken en proeverijen (tours in het Engels), workshops en maaltijden. U kunt gaan nog een beter en hier verblijven. Er is een pakket voor € 580 voor twee personen, en het komt met een aperitief, een diner bij kaarslicht en ontbijt, en een rondleiding en proeverij van het landgoed.

Château Siaurac
33500 Néac
Tel .: 00 33 (0) 5 57 51 65 20

De rit naar de laatste Château nam ons mee door het hart van de beste wijngaarden van Bordeaux, langs de wil van Pétrus en slechts een halve kilometer van de beroemde Saint-Emilion. Château Coutet is nogal verschillend van de andere enorm duur en prestigieuze landgoederen. Château Coutet is in dezelfde familie sinds 1601 en drie generaties wonen nog steeds op het landgoed. Ze kunnen Grands Crus wijn te produceren, maar ze zijn bio-dynamische, met behulp van geen chemicaliën en oogsten met de hand in plaats van machines. De kleine herenhuis is niet groot, en de ontvangst is echt. En de wijnen? Uitstekend en zeer goede prijs.

Château Coutet
3330 Saint-Emilion
Tel .: 00 33 (0) 5 57 74 43 21
Website : (in het Engels)

Kijk ook eens op deze Grands Crus tour .

Waar om wijn te drinken in Bordeaux


Er is weinig dat kan vergelijken met zitten in een openlucht cafe als de zon langzaam sets, en het drinken van een glas Bordeaux als u kijken naar de wereld wandeling door.

De VVV heeft een Urban Wine Trail route te downloaden neemt je mee op een wijnbar tour van Bordeaux. Hier zijn een aantal aanbevelingen.

Vlakbij de Bordeaux Wine Raad, vindt u Max Bordeaux , 14 Cours de l’Intendance, tel .: 00 33 (0) 5 57 29 23 81. Het hotel is gevestigd in een imposante Art Deco kamer, is dit de plek voor proeverijen van grand Cru Classé wijnen. £ 25 per glas maakt u kennis met de wil van Latour, Margaux, Haut-Brion, Cheval Blanc, Mouton Rothschild en Yquem. Cheapskates kan gaan voor de tafelwijnen voor £ 1 per glas.

Als je een bezoek aan de CIVB om meer te leren, vallen in Le Bar à Vins du CIVB op elk moment van het jaar voor een groot scala aan Bordeaux wijnen te proeven. 3 cours du 30 Juillet, Tel .: 00 33 (0) 5 56 00 43 47. maandag tot zaterdag 11:00-10:00

De Italiaanse eigenaar van Le Wine Bar , 19 rue des Bahutiers, 00 33 (0) 5 56 48 56 99, heeft een internationaal georiënteerd aanbod rond 340 wijnen: 87 van Bordeaux, 88 uit andere delen van Frankrijk, 87 uit Italië, en 76 van overal op de wereld. Je moet ook eten, maar dat is geen problemen met de Italiaanse kazen en vleeswaren, alsmede foie gras en magret de Canard aangeboden. Maandag tot zaterdag 19:00 uur tot middernacht; kijk op de website voor de lunch openingen.

Chez le Pepere , 19 Rue Georges Bonnac, 00 33 (0) 5 56 44 71 79, is een geweldige aangename plek voor wijnen van rond Frankrijk (plus een goede selectie van bier) geserveerd en speciale kaas en vleeswaren, wat Jazz en veel rugby. Bekijk de speciale wijn, Song en Worst pas voor € 10. Dinsdag tot zaterdag 17:00-01:30.