Winkelcentra in Chinatown, Singapore – Singpore’s Original Shopping Destination

Posted on

Winkelcentra in Chinatown, Singapore - Singpore's Original Shopping Destination
Singapore Chinatown is de oorspronkelijke Singapore, opgeruimd voor de toeristen. Voorbij zijn de straatverkopers en de kleine criminaliteit van weleer, met glimmende gerenoveerde winkelpanden en winkelcentra staan in hun plaats.

Chinatown was de thuisbasis van de Chinese migranten die Singapore’s economie in de Britse koloniale periode reed. In de oude dagen, Chinatown handelaars verkocht doek, goud, geneeskunde en traditionele Chinese gerechten.

De look van de oude – smalle straatjes en steegjes, winkelpanden twee verdiepingen, en rode lantaarns en banners overhead – nog altijd de overhand hebben in Chinatown, een gepolijste glanzende glans. Shoppers komen naar Chinatown vandaag naar Singapore dollars besteden aan antiek, Chinese culturele gewgaws, kleding en (het beste van alles) echt betaalbaar ventervoedsel. ($ 100 dollar in Singapore brengt u een verrassend lange weg.)

De winkelpanden zijn nog steeds bezet door ondernemers, zij het van een ander soort: budget hotels en hostels, reclamebureaus, juweliers, en T-shirt fabrikanten zitten naast de traditionele ambachten winkels en Chinese geneeskunde hallen.

De Chinatown gebied is gehouden in New Bridge Road, South Bridge Road, Upper Pickering Street en Cantonment Road. Chinatown is het meest gemakkelijk te bereiken via MRT, door de Raffles Place (EW14 / NS26), Outram Park (EW16) of Chinatown (NE4) stations. (Lees meer over het rijden van Singapore MRT en bussen met de EZ-Link-kaart.)

Binnen deze grenzen, dan heb je de volgende interessante shopping stops vinden.

Chinatown Street Market

Chinatown straat markt, gecentreerd rond Trengganu en Smith Streets ( locatie op Google Maps ), is het eerste winkelcentrum gezicht reizigers zien, dat zich aan de overkant van het MRT-station uitgangen.

De smalle straten van Smith Street, Trengganu Street, Temple Street, Sago Lane en Pagoda straat bieden de beste straat winkelstraat van Singapore ervaring, gericht op wat vroeger opium district van het eiland zijn.

De Straat van de markt werd voor het eerst geïntroduceerd in 2004 als een poging om te recreëren (en opruimen) de old-school straatventers van Chinatown, minus de straat vuilnis en de cheats. Ongeveer 140 kraampjes langs de straten, het aanbieden van grote deals op de grijze markt elektronica, traditionele ambachten, mode rip-offs, en antiek van twijfelachtige herkomst.

Great venter voedsel kan worden bemonsterd op Smith Street, als alternatief bekend als “ Chinatown Food Street ”. De venters langs deze al fresco ruimte serveren Singapore beroemdste voedingsmiddelen, van laksa naar geroosterde eend aan char kway teow naar Hainan kip rijst.

Kraampjes beginnen met de verkoop van 10 uur en sluiten voor de dag om 10 uur. Vermijd bezoek tijdens het middaguur, en kom in plaats daarvan in de schemering als de straatverlichting en de kraam verlichting zet de Street Market in een magisch gezicht.

People’s Park Centre

People’s Park Complex (1 Park Road, officiële website , locatie op Google Maps ) presenteert een interessante mix van winkels de verkoop van de traditionele Chinese goederen en goedkoop moderne items – klokken, elektronica, sieraden en textiel verdringen naast religieuze iconen, Chinese kruiden en traditionele Chinese voedsel.

Voor veel locals, People’s Park is een opslagplaats voor oude Singapore nostalgie via winkels de verkoop van oude foto’s en Chinatown memorabilia. Reisbureaus en massagesalons ook People’s Park Complex huis te bellen.

Er zijn een flink aantal mobiele telefoon en mobiele telefoon-gerelateerde winkels in het complex, al zijn deze boxen hebben een reputatie voor oneerlijke service, gaan door zijn twijfelachtige eer van de “meest geklaagd-over winkelcentrum”.

China Square in Central

Singaporezen hang naar de goede oude tijd samen op China Square in Central (18 Cross St., officiële website , locatie op Google Maps ), waarvan de meest populaire attracties tekenen op een honger naar nostalgie.

Op zondag (09:00-06:00), de China Square in Central Flea Market vestigt zich in de grote atrium, rochelen kitsch en retro goodies dan – comic books, retro apparaten zoals roterende telefoons en grootvader klokken; antiek; en speelgoed – alle toegang tot twee verdiepingen van het winkelcentrum.

Chinatown Point

Chinatown Point (133 New Bridge Road, officiële website , locatie op Google Maps ). U vindt deze torenhoge structuur op New Bridge Road niet te missen, en de 220-plus winkels binnen de vijf verdiepingen van winkelruimte.

Van bijzonder belang is de vier-level Podium B in de winkel, een reeks winkels gezamenlijk bekend als het Singapore Handicraft Center de verkoop van een breed scala aan ambachten, waaronder (maar niet beperkt tot) porselein, bronzen voorwerpen, houtsnijwerk, schilderijen, antiek meubels, Chinese muziekinstrumenten, en de traditionele borduurwerk.

Andere koopjes in het gebouw zijn onder andere horloges, cosmetica, schoenen en cosmetica. Spreken van cosmetica, Chinatown Point herbergt ook een aantal goede prijs-kwaliteitsverhouding schoonheidssalons.

Ann Siang Hill

Dit is de laatst overgebleven heuvel in Chinatown; twee andere heuvels werden geëgaliseerd, hun massa gebruikt om de zee terug te winnen in de jaren 1890. De laatste tijd heeft Ann Siang Hill vond een tweede leven ingeblazen als een thuis voor boetiekjes merken – Ann Siang Road en Club Street, in het bijzonder, zijn bekleed met leuke ondernemende winkeltjes met eigenzinnig maar kwalitatief hoogwaardige kleding en accessoires.

De decennia-oude winkelpanden langs Ann Siang Hill voeren nu retailmerken bankieren op de sterke retro vibe van de wijk, van de befaamde fournituren Aston Blake naar Aster door Kyra Peranakan geïnspireerde keramiek ‘s. Blijven tot het donker, en fladderen tussen de bars die tot leven komen ‘s nachts.

Yue Hwa

Yue Hwa (70 Eu Tong Sen St., officiële website , locatie op Google Maps ) is een Chinees-thema warenhuis gevestigd in een honderd jaar oude structuur die gebruikt het Nan Tin Hotel, het eerste luxe hotel in Singapore om te zijn hebben een lift.

Het bekroonde renovatie gevel, glas in lood, en andere architectonische elementen die het gebouw esthetische waarde opgewaardeerd worden zonder vernederend zijn geschiedenis toegevoegd. Alle zes verdiepingen nu tegemoet te komen aan de traditionele Chinese shopper – verkoop van traditionele Chinese geneeskunde, zijde, porselein, meubels, en een ongelooflijke assortiment van thee en thee accessoires.

De goederen bij Yue Hwa hebben de neiging om duurder dan die je in marktkramen vinden zijn – maar de kwaliteit is zeker hoger. Hun seizoensgebonden artikelen – in het bijzonder tijdens het Chinese Nieuwjaar – zijn uniek en zeer gewenst door de plaatselijke bevolking op de hoogte.