Winkelen bij Pasar Seni – Kuala Lumpur, Maleisië Central Market

Posted on

In 1888, toen de Chinese kapitan Yap Ah Loy eerste afgetekend de plaats waar Maleisië ‘s Centrale Markt staat vandaag de dag, het plan was om een ‘wet market'(markt voor vlees en andere producten van de boerderij) te bouwen om tegemoet te komen aan de tin mijnwerkers die eenmaal bevolkt Kuala Lumpur .

Vandaag de dag, zou Kapitan Yap nauwelijks erkennen de markt gebouw staan ​​op de site vandaag, maar zeker de inhoud niet van het gebouw.

De huidige Centrale Markt bouwen van huizen stegen op banen van kraampjes waar een ware grot van Ali Baba toeristische-vriendelijke producten: antiek, kitscherige pop, cosmetica, kunstwerk, traditionele stoffen, handtassen en kleding, onder anderen.

Gezien diens centrale Chinatown locatie, reizigers naar Kuala Lumpur hebben geen excuus te missen op een centrale markt shopping spree. (Site: centralmarket.com.my ; locatie van de Centrale Markt op Google Maps .)

Winkelstraten Boordevol Cultuur

De plaats is altijd wel de Centrale Markt, maar de Maleisische naam is meer recent – “Pasar Seni” betekent “ambachtelijke markt”, en de focus van het gebouw op kunst en handwerk dateert alleen voor de jaren 1980, toen het voorkomen sloop zelf rebranding als haven voor de artistiek aangelegd.

Vandaag de dag, de Centrale Markt van 70.000 vierkante voet van winkelen ruimte line-up rond thema lorong of rijstroken, die aspecten van de Maleisische cultuur weerspiegelen.

Op de begane grond, de centrale promenade takken naar het westen in Lorong India , Lorong Melayu, Lorong Cina , Lorong Kolonial en Lorong Kelapa .

De eerste drie rijstroken zijn vernoemd naar de drie belangrijkste etnische groepen van Maleisië – Indische, Maleisische en Chinese respectievelijk – en de meeste winkels in elke baan te verkopen producten en diensten met name om de toegewezen etniciteit. Lorong India , bijvoorbeeld, aanbiedingen sari, henna, Indiase sieraden, en een schat aan van geïmporteerde zo ver weg als Kashmir handwerk.

Lorong Kelapa is gespecialiseerd in winkels de verkoop van de traditionele Maleisische snacks, van keropok naar kueh.

Twee verdiepingen van winkelen in Central Market

Een parallelbaan aan de oostelijke kant van het gebouw splitst in Jonker Street en Rumah Melayu . Beide rijstroken zijn bekleed met replica’s van traditionele Maleisische huizen en winkels Hawking batik producten en Maleisische antiek.

Op de tussenverdieping, het oosten corridor is een batik emporium verkopende Maleisische handwerk ontleend aan dat de traditionele patronen doek, terwijl de westelijke corridor is verdeeld in kledingwinkels en restaurants.

Een food court gevuld met Maleisische, Indonesische en Chinese concessies kan hier worden gevonden, ingeklemd tussen een Thais restaurant en een traditioneel Straits coffeeshop. (Lees meer over Top moet proberen Maleisië Straat Foods .)

Kasturi Walk’s Street Shopping Experience

De lengte van Jalan Hang Kasturi aan de oostelijke kant van de Centrale Markt gebouw werd omgebouwd tot een overdekte winkelcentrum in 2012. De winkelstraat is bekleed met vijftig-plus kiosken verkopen goedkope snuisterijen, kleding en traditionele snacks.

Een doorschijnende daken biedt boven beschutting tegen de regen terwijl het laten licht door; het dak eindigt aan de zuidkant gerichte Petaling straat in een gigantische replica van een Maleische vlieger.

Bijdragen aan het geluid van het verkeer in de buurt, straatmuzikanten ply hun handel op Jalan Kasturi als het winkelend publiek molen over. Een meer regelmatig-geplande entertainment gebeurt in een gebeurtenissen stadium in de omgeving; Maleisische dans en martial arts shows worden dagelijks opgevoerd in de Centrale Markt om 9 uur.

Annexe Gallery’s Fine Arts Experience

Een annex ten noorden van het hoofdgebouw, dat was vroeger een bioscoop te houden vind je nu een reeks van galeries, waaronder de grote Annexe Gallery. Het interieur van de bijlage wordt ook gevuld met podia en kunst winkels. De bijlage wordt ook gebruikt als locatie voor kunst gerelateerde lezingen, onemanshows en tentoonstellingen.

Als je tijd hebt, kunt u een portret van jezelf te laten uitvoeren bij een van de winkels in de galerie of op Art Lane , de loopbrug tussen het hoofdgebouw en het bijgebouw.

U vindt hier ook het Museum van etnische kunst in de bijlage, een mini-museum van etnische kunst uit alle delen van Zuidoost-Azië en China. ( Bezoek hun Facebook-pagina .)

Wat te kopen op de Centrale Markt

Wat je uit winkelen in Kuala Lumpur ‘s Centrale Markt is afhankelijk van uw budget. (Lees meer: Geld in Maleisië .) Met een paar honderd dollar, kunt u weg te komen met een gegarandeerde authentieke antiek uit Afghanistan; een beetje minder kun je kopen authentieke zoetwaterparels of een mooie batik jurk.

Hier is een korte lijst van items die u kunt uw geld te blazen op binnen grenzen Central Market.

Batik. Indonesië kan de batik hebben uitgevonden, maar Maleisië heeft een eigen draai aan deze patronen doek, lokale ambachtslieden voorkeur aan stempel blokken of borstels in plaats van de handheld wax pen bekend als de kanteling te gebruiken om de bloemmotieven de voorkeur van klanten. Winkels in batik zijn helemaal over de Centrale Markt, maar zijn vooral geconcentreerd op de oostelijke gang op de mezzanine.

Lasergesneden beeldhouwkunst. Knick-knack store Arch ( www.archcollection.com.my ) is gespecialiseerd in laser gesneden portretten van Aziatische gebouwen en landschappen, gesneden uit hout fineer en gelaagd om een 3D-effect te creëren. U kunt deze kunstwerken te kopen in de vorm van ingelijste foto’s, potlood houders, zelfs telefoon gevallen.

Voor een grotere selectie, bezoek de hoofd Arch winkel aan de  Kuala Lumpur City Gallery .

Antiek. Als u wilt antiek te kopen zonder zorgen over authenticiteit kwesties, dan Kota Pinang op de begane grond geeft de goederen: de antiek in voorraad zijn er in alle vormen, van Chinees porselein naar Perzische tapijten naar Maleis enkelbanden aan houtsnijwerk uit Cambodja.

Pearls. De Oost-Maleisische staat Sabah en Sarawak op het eiland Borneo produceren fijne parels van verschillende maten en kleuren. Borneo Pearls ( www.borneopearl.com ) is gespecialiseerd in de hand assembleren van deze parels in sieraden stukken; veel van de ontwerpen weerspiegelen de traditionele patronen die wijzen op de inheemse groepen die bevolken Oost-Maleisië.

Pewter. Maleisië maakte zijn fortuin op de tinmijnen, en terwijl het land tin reserves zijn op dit moment een sterke daling ondergaan, de tinnen industrie snel doorgaat. ‘S werelds grootste tin ambachtelijke bedrijf, Royal Selangor ( www.royalselangor.com ), is gevestigd in Maleisië, en haar filiaal in de Centrale Markt doet goede zaken.

Andere winkels in de Centrale Markt sell tin ambachtelijke ook, met lagere prijzen (en de bijbehorende lagere kwaliteit).

Spa producten. De levering van het kuuroord winkel Tanamera ( www.tanamera.com.my ) verkoopt speciaal geformuleerd bad en beauty producten in haar begane grond op te slaan.

De zeep, lotions en detergenten zijn gemaakt van lokaal geproduceerde ingrediënten, met behulp van traditionele Maleis recepten.

Pottenbakkerij. Goede kwaliteit handgemaakte aardewerk kunnen worden gekocht bij Tenmoku ( www.tenmokupottery.com.my ), een Maleisische aardewerk merk met een kraam op de Centrale Markt begane grond. Het aardewerk komt uit Tenmoku de oven fabriek in de buurt van de Batu Caves ; de ontwerpen zijn “geïnspireerd op natuurlijke vormen”, vertaald in vazen, borden, schalen en andere keramische producten.

Hoe kom je bij Central Market

Central Market te vinden op Jalan Tun Tan Cheng Lock, op een paar minuten lopen van een andere populaire winkelstraat in Chinatown, Petaling Street.

Door de ligging van de Centrale Markt, op het krijgen van hier is vrij eenvoudig met behulp van KL’s openbaar vervoer – u kunt komen met de trein of met de bus. Met de trein, kunt u de Kelana Jaya LRT Line en uitstappen op Pasar Seni Station neemt; Central Market is een korte drie minuten lopen ten noorden van het station.

U kunt ook rijden van Kuala Lumpur Free Go KL City Bus, die eindigt aan de voet van de hiervoor genoemde Pasar Seni Station.

Als u wilt verblijven in de omgeving, waardoor de noodzaak te ontkennen pendelen naar Chinatown en de Centrale Markt, kijk op onze lijst van de Top Hostels in Kuala Lumpur .

Wat je uit winkelen in  Kuala Lumpur ‘s Centrale Markt is afhankelijk van uw budget. (Lees meer:. Geld in Maleisië) Met een paar honderd dollar, kunt u weg te komen met een gegarandeerde authentieke antiek uit Afghanistan; een beetje minder kun je kopen authentieke zoetwaterparels of een mooie batik jurk. Budget winkelend publiek kan bladeren door de goedkopere batiks, kunstnijverheid, en speelgoed en nog iets voor minder dan $ 10 te krijgen.

Central Market, Kuala Lumpur Contactgegevens

Jalan Hang Kasturi, Kuala Lumpur, Maleisië ( locatie op Google Maps )
Telefoon: +60 3 2031 0399
E-mail:  info@centralmarket.com.my
Site:  centralmarket.com.my
Werkuren: 10:00-22:00